Jak se vám změnila menstruace po 40

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4373
10.12.24 08:36

Me se menzes taky zhorsila kolem 40ky (teda chvilku pred), krve jak na jatkach, cyklus celkem ok, ale krvaceni s prestavkami (2dny jo, dva dny ne, pak zas 2dny jo)…

zatimco vrstevnice si pochvalovaly vyrazne zeslabeni 8o

plus jsem byla strasne unavena (brala jsem zelezo mimo jine), zimomriva.. resila jsem to opakovane s praktikem, gyndou…

potvrdila se mi stitna zlaza (hypothyreoza), co beru leky tak se to zklidnilo, extremne silne krvaceni jen jednou za cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 08:40

43, rok na hormonálním tělísku. Krvácím a špiním třičtvrtě měsíce. Můj gynekolog neřeší, zkouším jiného a ten na mě jde norethisteronem, antibiotiky.

Před tělískem cyklus 24-32, čtvrtý den vždy hrůza, že jsem nesměla být daleko od wc a koupelny. Kusy sliznice skoro jak dlaň. Po odstranění polypu tohle bylo skoro na 48 hodin. Proto mám tělísko. A s tělískem viz výše.

• Citovat
  • Upravit
36404
10.12.24 09:07

Mě se zkrátil cyklus na 26 dní. První dva dny krvácím tak nějak normálně a pak už téměř vůbec. Jsem skoro rok po přerušení vejcovodů, ale to by vliv mít nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17477
10.12.24 09:13

Je mi 41, antikoncepci neberu… po dítěti jsem měla Mirenu, což byla katastrofa, měla jsem všechny možné i nemožné vedlejší účinky, takže šla poměrně rychle ven a dost se mi ulevilo… teď nic neberu, cyklus 28/4 jen jednou jsem lehce špinila od ovulace do menstruace. Jednu dobu jsem měla „psychický PMS“ (nálady, plačtivost, extrémně nafouklá) ale jinak vše ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
10.12.24 09:38

Šlape jak hodinky, krátká, bezbolestná, prostě dobrá. Měla jsem MS vždycky v pohodě. Vůbec mi nevadí a nikdy nevadila, spíš jsem za ni byla vždycky ráda. Je mi spíš líto, že to pomalu spěje ke konci, neb to znamená stáří a potíže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.24 10:49

Mně je 44, dlouhý roky beru antikoncepci a vždycky tři měsíce v kuse. Dřív byla MS druhej den celkem silná, ale po tý čtyřicítce se to zklidnilo a už třeba jenom dva dny špiním. Někdy taky jenom půlden. Teď v říjnu jsem vysadila prášky kvůli operaci, tak jsem čekala, co to udělá, MS přišla až teď po dvou měsících a jenom dva dny lehce špiním. Tak doufám, že to vydrží. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.24 10:51

Vsem vam co mate slabou nebo normalni menstruaci zavidim
ja sem celkem vydesena, mam takto silnou menstruaci poprve a nevim, zda hned letet k dr nebo pockat? Nejsilnejsi tampon mam ted tak na 1,5 hodiny. Kdyz nepocitam 1 den toho spineni, tak jsem dnes v podstate 2 dc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.24 11:27

44 let a změna žádná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
76
10.12.24 11:42

Zdravim všechny vrstevnice :lol: mě 43, změna nastala asi před 3 lety. Cyklus se zkratil na 24 dnů z původnich 28. Menstruace první den slabá, pak následujících 36 hodin doslova jatka s velkými kusy sliznice. Bylo to peklo. Každé dvě hodiny výměna tamponu. Používám ty největší na trhu.Pak následovaly 2 dny slabé menstruace a konec. Doktorka řekla, že to tak nějak bývá a neřešila. Už jsem začala přemýšlet o použití kalíšku, aby to všechno pobral. Pak náhodně jsem šla na odběry krve, extrémně nízká hladina hemoglobinu. Beru maltofer Fol. Uklidnilo se to az letos. Teď pár posledních menstruací relativne v poklidu. Žádne kusy sliznice, tak nejak normální. Celková délka 5 dní. Cyklus se posunul zpět na 27 dni. Ze zdravotních důvodů nesmím užívat hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 11:48

@Superdio a jaké prosím tampony používáš? Já tampax oranžové největší, ale když to porovnám například s OB super plus, tak ty jsou proti tomu 1,5 silnější.

• Citovat
  • Upravit
24868
10.12.24 12:07
@Anonymní píše: Více

Mně teda největší OB tampón nevydržel někdy ani hodinu. Ale dvě hodiny, dvě a půl je taky dost silné krvácení. Co na to říká gyn? A díky, je to dobré, akorát musím brát AD, protože mě ta náhlá menopauza úplně psychicky složila, my to ale máme u žen v rodině tento problém.

Příspěvek upraven 10.12.24 v 12:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
10.12.24 12:09

Určitě bych se gynekologovi zmínila. Já jsem pak trpěla anémií a celkově mi nebylo dobře, zlobilo mě i srdce. Jenže hormony nesmím kvůli rakovině štítné žlázy, tak to vyřešila až hysterektomie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 12:14
@lucad77 píše: Více

no, hormony mi byly nabízeny, ale taky je nechci
ani úplně nechci nějaké zákroky železo mám měřené nedávno a je OK, fakt takto silné to mám poprvé
nejradši bych to řešila nějakou přírodní cestou

• Citovat
  • Upravit
24868
10.12.24 12:26

Poraď se v lékárně. Já jsem teda nesměla ani ty přírodní přípravky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
10.12.24 12:39

O. B Super+ Comfort, Ultimate leakage protoctions. Jako pojistku always vlozky. Když přišla právě první a neočekávana takto silná menstruace před třemi lety. Bylo léto. Já s dětmi na procházce a sukně totálně od krve. Naštěstí byla s velkými květinovými vzory takže se to nějak skrylo. Hned jsme se s dětmi vrátily domů. PRávě pro jistotu beru vložku. Ale zvažuji kalíšek, ale poslední menstruace jsou celkem v poklidu. Tak nevím co čekat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí