Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Nemělas biochemické těhotenství?
Zrovna mě gyndařka strašila, ať si dávame bacha, že má v posledním čase hodně potratů žen po 40tce - i kolem 45, 46 let.
Mě po 40 2× na 9 měsíců vynechala. Teda vlastně na 10 až 11 ![]()
Sice jsem před 40 a řešila jsem to po porodu ve 34 tělískem. Ms od 11. Postupem casu se měnilo kdy jsem krvácela. Ze začátku tak nějak stale stejne. Jak se blížila třicítka tak se měnila intenzita a nejsilnější to bylo první tři dny. Mezi 30-34 dve tehotenstvi a tři potraty. Těsně před tělískem jsem měla intenzivní krvácení cca 24h max 1,5 dne, kdy jsem se nemohla z do z hnout. Jak kdyby se to stradalo a najednou to pustil čípek jak přehradu. Vyloženě nárazové větší množství. Dřív mi stačily 2-3 tampony na den. Ke konci nejsilnější vydržel sotva dvě hodiny. Strašný to bylo ![]()
@Superdio píše: Více
Takže myslíš, že si krvácela takhle silne kvůli nedostatku železa? když tvrdíš že teď už je celkem v pohodě?
Ještě mě napadá, kolik dnů a nocí Vám trvá to nejsilnější krvácení?
@Anonymní píše: Více
Beru ho dlouhodobě a nemám žádné fyzické příznaky menopauzy. Ovšem nevím, může to být náhoda. Každopádně neuškodí. Doporučil mi ho gynekolog, už před operací teda.
@Wilík píše: Více
Netuším jestli to má souvislost. Poslední měření hemoglobinu bylo loni. Já mám celoživotně problémy s anémii. Moje kamarádka / erudovaná lékarnice /si myslí, že takhle silné krvácení mohlo být způsobeno hormonálním propadem. Začalo to 2 roky po mém druhém porodu. Těžko říct co to způsobilo. Na gynekologii mi ani nevzali krev, takze žádné hodnoty hormonů, hemoglobinu nevím. Jen se mi postupně měnila barva kůže / dlaně a šlapky na nohou / lehce nažloutlé. Měla jsem strach zda to není játry. Ale krev prokázala nízký hemoglobin. Maltofer Fol beru od té doby 3× denně. Poslední krevní testy ukázaly hodnoty tesne nad minimální hodnotou / 124 /. Min je 120 pro dospělou ženu.
Zaujalo mě, že jste tu některá uváděla problémy se štítnou žlázou. Ty mám taky. Tak u mě může být i tato souvislost. Taky mám pořád vysokou sliznici a pak to stojí za to. Ten průběh je hodně podobný, jak to tu čtu.
no, právě nemůžu nic, co má fytoestrogeny, takže jsem taky trochu limitovaná, ale třeba na něco narazím