Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny,
je to trochu blbá otázka, ale už nevím, co mám dělat.. ![]()
V sobotu jsem to trochu přehnala s vínem, celou noc jsem prozvracela. Neděli jsem proležela a k večeru už mi bylo líp a normálně jedla, ale dnes je pondělí a já mám pořád pocit, že se pozvracím a žaludek jak na vodě. A je mi pořád tak jako kocovinově. ![]()
Nemáte někdo radu, jak se toho zbavit? ![]()
Díky za rady ![]()
Hodne pit čistou vodu. Dat si vyvar. Necim se zamestnat, aspon u me je teda nejhorsi co muzu delat to, kdyz si lehnu a jenom myslim na to, jak je mi zle ![]()
Minule byl u nás kamarád a hrozně pěl chválu na nějaký produkt z lékárny, Vyprošťovák, nebo tak nějak
Zkus se podívat
mě když se občas přitrefí, tak pomáhá jemně perlivá magnézie a coca cola. A taky česnečka. Ale úplně nejvíc spánek a klid
Naštěstí to je opravdu výjimečně.
@Kriss Tina píše:
Hodne pit čistou vodu. Dat si vyvar. Necim se zamestnat, aspon u me je teda nejhorsi co muzu delat to, kdyz si lehnu a jenom myslim na to, jak je mi zle
z čisté vody bych se okamžitě
![]()
Čistou vodu piju, ale přijde mi taková hrozně těžká.
Jinak večer jsem měla normálně polévku a colu, ale překvapilo mě, že to pokračuje i dneska.
![]()
@neila píše:
z čisté vody bych se okamžitě![]()
![]()
Tak cerny caj, colu, cokoli udrzis no. Vcera jsi pila dost? Ono ti bude zle, protože budes dehydratovana, alkohol dehydratuje, plus zvraceni, to se chce pak hodne zavodnit no.
Kulíšek - rehydratační roztok pro děti, je hnusný, ale zklidní žaludek. A nejlíp zvednout zadek a jít ven na čerstvý vzduch na procházku.
@Kriss Tina píše:
Tak cerny caj, colu, cokoli udrzis no. Vcera jsi pila dost? Ono ti bude zle, protože budes dehydratovana, alkohol dehydratuje, plus zvraceni, to se chce pak hodne zavodnit no.
já neee
to zakladatelka… Já jen psala, že třeba u mě čistá voda hodí okamžitě zpětný chod ![]()
@ŽofkaTofka píše:
Zdravím všechny,je to trochu blbá otázka, ale už nevím, co mám dělat..
V sobotu jsem to trochu přehnala s vínem, celou noc jsem prozvracela. Neděli jsem proležela a k večeru už mi bylo líp a normálně jedla, ale dnes je pondělí a já mám pořád pocit, že se pozvracím a žaludek jak na vodě. A je mi pořád tak jako kocovinově.
Nemáte někdo radu, jak se toho zbavit?
Díky za rady
Já se už asi v 18 nebo v 19 propila do stádia, kdy jsem se v pátek víc napila a dobře mi začalo být v pondělí. Běžnou kocovinu jsem měla tak po 2 - 3 pivech. Rozhodla jsem se, že mi to za to nestojí, a teď se napiju trochu víc tak 1× do roka (vánoční večírek třeba
) a jinak tak malý pivo 1× týdně. Odpadají tím i občasné morální kocoviny, kterých je zbavit se ještě těžší ![]()
Pokud se nelíbí toto krajní řešení, tak celkem pomáhá:
Taky asi pomáhají dvě věci, který jsem nikdy neuměla:
Včera jsem vypila tak 4 litry. Voda, cola a čaj. ![]()
Zadek bych zvedla, ale jsem v práci, tak to není úplně jednoduchý. Nejsem si jistá, jaká by byla reakce kdybych řekla Hele šéfe, potřebuju na vzduch, mám druhý den kocovinu. ![]()
@ŽofkaTofka To by tě šéf poslal ven sám a ani by ses už nemusela vracet. ![]()
@neila píše:
Minule byl u nás kamarád a hrozně pěl chválu na nějaký produkt z lékárny, Vyprošťovák, nebo tak nějakZkus se podívat
mě když se občas přitrefí, tak pomáhá jemně perlivá magnézie a coca cola. A taky česnečka. Ale úplně nejvíc spánek a klid
Naštěstí to je opravdu výjimečně.
Tak to je jinej vyprošťovák, než jsem myslela já. Já myslela klasiku - pivo nebo jinou menší dávku alkoholu, aby se zpomalil ten sešup hladinky.
@Anonymní píše:
Já se už asi v 18 nebo v 19 propila do stádia, kdy jsem se v pátek víc napila a dobře mi začalo být v pondělí. Běžnou kocovinu jsem měla tak po 2 - 3 pivech. Rozhodla jsem se, že mi to za to nestojí, a teď se napiju trochu víc tak 1× do roka (vánoční večírek třeba) a jinak tak malý pivo 1× týdně. Odpadají tím i občasné morální kocoviny, kterých je zbavit se ještě těžší
![]()
Pokud se nelíbí toto krajní řešení, tak celkem pomáhá:
- prokládat alkohol vodou
- houska s mlékem ráno (ne vždy se udrží…)
Taky asi pomáhají dvě věci, který jsem nikdy neuměla:
- zavčas přebytečný alkohol vyzvracet
- ráno si dát vyprošťováka
Já úplně nesnáším ty stavy potom, takže už moc nepiju. Teď jsem si dala s rodinou asi po 3 měsících a zas to vidím na dlouhou abstinenci.
A hrozně mě to překvapuje, protože co jsem měla skleničku vína jsem proložila skleničkou vody, abych se právě vyhnula tomuhle stavu. Nezabralo.. ![]()