Pro ty co berou antidepresiva. Poraďte

Anonymní
6.12.20 20:47

Pro ty co berou antidepresiva.Poraďte

Ahoj. Predem bych chtěla říct, že poslední dobou se dozvídáme kolik lidí které znám berou nějaká AD.Jsou to lidi, u kterých bych to nikdy neřekla. A teď můj problém. Od ledna 2017 beru AD.Jen jednou jsem já hloupá vysadila, a to ze dne na den s říkám si, kolik pohoda, nepotřebuju to.No pár dní ok a potom to přišlo. Těžký pád psychicky zpět na dno. Radim vám tohle nedělejte nikdy :).Pak jsem to brala tedy dál a stav byl dá se říct fajn, pohoda, normální život. Teď v pátek jsem se cítila divně, bez nálady, prostě nepopsatelný neklid.Trva to dodnes, ne nijak dramaticky, ale znát to je.Az zpětně mi dochází, že jsem si kolikrát ranní dávku nevzala ale až tu večerní. Prostě ráno lítám kolem dětí no a pak už jsem zapomněla takže jsem vlastně brala jen půl dávky, a to je asi důsledek. Mate prosím zkušenost že když jste nebrali AD fakt poctivé tak se stav zhoršil? od teď už si dám dobrý pozor.AD prostě potřebuju, možná to bude už navždy, nevím, ale za ten normální život to stojí. Budu ráda za každy příspěvek, či řadu. Piste :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9199
6.12.20 21:03
@Anonymní píše:
Ahoj. Predem bych chtěla říct, že poslední dobou se dozvídáme kolik lidí které znám berou nějaká AD.Jsou to lidi, u kterých bych to nikdy neřekla. A teď můj problém. Od ledna 2017 beru AD.Jen jednou jsem já hloupá vysadila, a to ze dne na den s říkám si, kolik pohoda, nepotřebuju to.No pár dní ok a potom to přišlo. Těžký pád psychicky zpět na dno. Radim vám tohle nedělejte nikdy :).Pak jsem to brala tedy dál a stav byl dá se říct fajn, pohoda, normální život. Teď v pátek jsem se cítila divně, bez nálady, prostě nepopsatelný neklid.Trva to dodnes, ne nijak dramaticky, ale znát to je.Az zpětně mi dochází, že jsem si kolikrát ranní dávku nevzala ale až tu večerní. Prostě ráno lítám kolem dětí no a pak už jsem zapomněla takže jsem vlastně brala jen půl dávky, a to je asi důsledek. Mate prosím zkušenost že když jste nebrali AD fakt poctivé tak se stav zhoršil? od teď už si dám dobrý pozor.AD prostě potřebuju, možná to bude už navždy, nevím, ale za ten normální život to stojí. Budu ráda za každy příspěvek, či řadu. Piste :kytka:

Ahoj, AD beru 13 let. Vysadila jsem 2-krát, jednou ze dne na den ze své blbosti Citalec, do 3 dnů šílené stavy, že jsem skončila na hospitalizaci, pak mi kdysi naopak v léčebně vysadili Wellbutrin, nechali mi pouze AP a stabilizátory nálady a do pár týdnů depresivní propad, takže AD znovu nasazena, od té doby jsem je nikdy nevysadila. Jaká bereš AD? Já mám teď ráno Brintellix a večer Trittico.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
6.12.20 21:11

Jsem na setralinu (asentra, seropram) 19 let, párkrát jsme vysazovat zkoušeli, ale za čas to stálo za starou bačkorku (mám pididávku, trochu mám podezření že už to funguje víc jako placebo :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 21:12
@Lollitka píše:
Ahoj, AD beru 13 let. Vysadila jsem 2-krát, jednou ze dne na den ze své blbosti Citalec, do 3 dnů šílené stavy, že jsem skončila na hospitalizaci, pak mi kdysi naopak v léčebně vysadili Wellbutrin, nechali mi pouze AP a stabilizátory nálady a do pár týdnů depresivní propad, takže AD znovu nasazena, od té doby jsem je nikdy nevysadila. Jaká bereš AD? Já mám teď ráno Brintellix a večer Trittico.

Beru Sertralin.No a mám doma ještě lahvičku Rivotrilu z doby, kdy jsem vysadila a bylo mi zle, tak to byla berlička než zase zabraly AD.Ted ty 3 dny co je mi ouvej, tak si ten Rivotril beru půlku večer.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.20 21:14
@wobludka píše:
Jsem na setralinu (asentra, seropram) 19 let, párkrát jsme vysazovat zkoušeli, ale za čas to stálo za starou bačkorku (mám pididávku, trochu mám podezření že už to funguje víc jako placebo :mrgreen: ).

Pididávku? tož to já beru Sertralin 1 a půl ráno a 1 a půl večer :) mám vysoké dávky

• Citovat
  • Upravit
11955
6.12.20 21:21
@Anonymní píše:
Pididávku? tož to já beru Sertralin 1 a půl ráno a 1 a půl večer :) mám vysoké dávky

Mně stačí půlka denně, ale jsem spoustu let stabilizovaná :wink: občas se v životě něco semlelo, ale jak už s tím člověk přece jenom uměl líp pracovat, tak jsem to zpravidla snášela líp než okolí, aniž bych musela jó navyšovat, většinou jsem brala jeden denně, půlku mám až poslední asi 2 roky… Samozřejmě na začátku to byla dávka větší, ale už si fakt nevzpomínám jaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 21:23

Ahoj,
Jsem na AD téměř 8 let. Pokus o vysazení byl, ale do týdne jsem byla zase na začátku. Prostě to bez AD nešlo. Teď beru Paroxetin, před tím Zoloft. Když je nejhůř, mám Lexaurin. Ten už jsem naštěstí dlouho nepotřebovala.

• Citovat
  • Upravit
9199
6.12.20 21:25
@Anonymní píše:
Pididávku? tož to já beru Sertralin 1 a půl ráno a 1 a půl večer :) mám vysoké dávky

Já brala sertralin 300 mg denně, to je vyšší, než maximální dávka (ta je 200 mg), ale zrovna ten mi moc nepomohl. Jinak myslím, že pokud bereš Rivotril na nějaké propady, tak to nevadí, já mám doma Rivotril 2 mg a taky si občas zobnu. Ať je zas lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
6.12.20 23:05

Ja beru ad 7 let. Asi 5 let Cipralex, po dvou pokusech o vysazeni jsem pochopila ze to bez nich nepujde. Pak jsem meli Apoparox, ten mi sedel ale mela jsem hrozne nocni poceni a tim myslim hrozne, musela jsem se utirat rucnikem jak to ze mne kapalo. Ted mam Argofan, ale bohuzel je asi slabsi. Necitim se posledni dobou dobre. Moje OCD se zacina ukazovat a jsem depresivni. Zatim to jde, ale necitim se ve sve kuzi, takze pristi tyden jdu k dr. a povim mu to. Jeden cas mi bylo tak dobre, ze jsem mela jen pulku prasku Cipralexu. Ted sem hodne spava nic moc mne nebavi, musim se do hodne veci premlouvat, nejradeji bych jen sedela nekde a jen tak byla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.12.20 18:39

Moc vás prosím o radu. Brala jste vněkterá antidepresiva i v těhotenství? Je mi 23 let a plánujeme miminko. Před rokem jsem vysadila cipralex, protože jsem chtěla otěhotnět bez těchto léků. Po vysazení se mi mé uzkostné a depresivní stavy vrátily, takže se mi doposud kvůli psychice nepodařilo otěhotnět. Cipralex mi byl opět nasazen a jakmile se stabilizuji, chceme se opět o mimco snažit.
Předem moc děkuji za vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.12.20 19:42

@Barca.sir ano, absolvovala jsem s nimi IVF, celé těhotenství, porod i kojení ;) jenom jsem myslím přecházela z Asentry na Seropram, že na něj tehdy bylo víc studií, nicméně Dr. Ti určitě poradí, jestli se zrovna u Cipralexu dá zůstat, nebo je lepší přejít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 21:10
@Barca.sir píše:
Moc vás prosím o radu. Brala jste vněkterá antidepresiva i v těhotenství? Je mi 23 let a plánujeme miminko. Před rokem jsem vysadila cipralex, protože jsem chtěla otěhotnět bez těchto léků. Po vysazení se mi mé uzkostné a depresivní stavy vrátily, takže se mi doposud kvůli psychice nepodařilo otěhotnět. Cipralex mi byl opět nasazen a jakmile se stabilizuji, chceme se opět o mimco snažit.
Předem moc děkuji za vaše zkušenosti

Ano, brala jsem celé druhé těhotenství Zoloft.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex