Jak se zbavit komárů, když máme miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10960
24.6.26 08:22
@Dahlia0409 píše: Více

Presne tak, sprchuji ve vane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16496
24.6.26 08:23
@Tarena píše: Více

Přesně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9224
24.6.26 08:25

Však píšu, že vysouvací krom střešních jsou módní blbost. Za každou položku při výrobě, montáži platíš víc peněz. Ale to si musí spočítat, jestli jim za to stojí. Třeba jedna síťka do střešního vyšla 5 let zpět něco přes 3 tisíce. My máme x 8. To bylo jen za jedno patro domu síťky. Už nevím, kolik vyšly do klasických oken síťky v přízemí. Teď jsou zas ceny vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
24.6.26 08:32
@Kelsey1 píše: Více

A jak se ty vysouvaci umyvaji? Jdou nejak vycvaknout? Nebo se musi odsroubovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24787
24.6.26 08:36

Máme sítě všude a vzduch normálně proudí. Pokud nemáš na pořádné sítě, tak jako provizorium jdou i nalepovací za pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42599
24.6.26 08:41
@inkakřivák píše: Více

Rorýsi taky dobrý. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9224
24.6.26 09:08

Co si budeme povídat. Jak hadí člověk se na schůdkách kroutíme. Jeden soused má pitomý strom a nám tu lítá všude pápení, když je sezóna. Takže se musí otevřená síťka přidržet jednou rukou, do druhé vysavač, ať se k pápení mezi síťku a okno dostaneme. A jinak prostě navlhčený hadřík a setřít obě strany síťky. Není třeba víc násilí, nic demontovat. Ale samozřejmě je pohodlnější, když v přízemí vytáhnem síťky. Vezme se hadice, ošplécháme síťky. Pak vyleštit hadříkem a vysušit, hotovo.
Ale děkuji všem svatým za výmysl sítěk i střešních oken.
My jsme nějak 3-4 roky byli po nastěhování bez nich. To bylo strašné.
Mám srovnání život bez sítěk a mít síťky. Nebe a dudy fakt. Ted máme bílou fasádu a antracit obložení. Teď nám to kromě občas pavouků v podbití nic neláká. Ani ty vlaštovky jak sousedům. Ale měli jsme takovou béžovo-meruňkovou fasádu. Děs. Každý hmyz ta barva lákala. Jak sednou na fasádu, už otravují furt a všude. Což bylo v naší době nesítěk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3223
24.6.26 10:12

@Kelsey1 My právě bydlíme kousek od jezera a to je prostě děs. 8o Přestěhovali jsme se sem nedávno, je to starší dům, tak to pomalu dáváme dohromady, ale nechapu, jak tu naši předchůdci vydrželi bez sítěk, protože těch komárů je tu fakt milion. A fasádu máme žlutou :roll:, takže taky dobrý tip, co do budoucna změnit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
24.6.26 10:23

Do střešního okna se dají koupit taky nalepovací sítě na suchý zip.
Prodává je buď bonprix /kde stojí asi 400 Kč/- ty jsou černé a nebo bílé má třeba OnlineShop asi za 200 Kč. Není to žádné terno ale minimálně 1 sezonu to vydrží.
Vyzkoušeno.
A tedy normálně je pak sundáš a na jemný program vypereš.

Příspěvek upraven 24.06.26 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
24.6.26 10:25

Jinak máme normální sítě na takové ty háčky v rámu. Sundáme, opláchneme na zahradě dáme zpět. Otázka pár minut naprosto bez problému. Kupovala jsem teď novou, protože syn ji rozdrbal a vyšla asi na 650 kč včetně dopravy (dělaná na míru samozřejmě). Rozměry jsem zadala na webu. Možná by šla vychytat nějaká akce na kusy a dobu to nevím. Brala jsem když byla potřeba.

Jinak my vlašťovky máme přímo na baráku, roky se jim tu líbí a tedy komáři jsou taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
24.6.26 10:38

Máme plný barák sítí do oken a vzduch proudí naprosto normálně :-)
:kytka: Nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
24.6.26 10:40

Jinak ty nalepovací do oken a ty na magnet (za mě top)
do dveří měl nedávno třeba Lidl v akci za 80 kč kus. Brala jsem je velkým dětem do dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.6.26 10:51

Sítě skutečně proudění vzduchu mírně zhoršují, zvláště ty, které fungují i proti pylu, ale je to zanedbatelný problém ve srovnání s nutností řešit hmyz. Já si bez nich vůbec neumím léto představit.

Vadí mi třeba, že nejsou automaticky ve všech komerčních ubytováních; minule jsem na výletě musela vyhánět saranče z pokoje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42599
24.6.26 11:26
@Sára2020 píše: Více

A nenechali tam dřevěné rámy se sítěma? Na půdě? V kolně? Na starých barácích to bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
24.6.26 13:03

Síťky jsou zaklad, i tak sem tam nějak proleze. A obejít dum, jestli se někde ve vetsi míře nelihnou.
Ještě se dá dát neco na parapet, mozna levandule, a ta je trochu odpuzuje. Ale mozna kecám, pohledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný