Jak se žije mimo ČR?

9754
5.5.12 13:57

jak se zije mimo cr

Ahojte holky,
zakladam toto tema, protoze by me moc zajimalo jak se vam zije v jine zemi nez cr. Ja osobne ted ziju v Rakousku. A rada bych si popovidala s vami, ktere jste taky sebraly odvahu a prestehovaly se do jine zeme. Mohly by jsme si navzajem rict jak tezke byly zacatky, co vsechno jste si musely objehat po uradech, v ktere zemi zijete, proc jste se rozhodly prave pro tu vasi zemi, jake jsou plusy a minusy zivota v jine zemi oproti zivote v cr a podobne. Rada si o tom s vami popovidam a doufam, ze se tu najde nejaka zena, ktera se se mnou o sve zkusenosti rada podeli. ;0)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4092
5.5.12 14:18

Ahojky a jak ses dostala do Rakouska ty? Kde žiješ? Já momentáln2e žiju v Chorvatsku před tím to bylo španělsko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
5.5.12 14:24

Ja ziju na male vesnicce kousek od Vidne. Mame tady spoustu pratel a jezdili jsme sem za nima asi deset let na navstevi. Pokoseli jsme se sem destat uz pred 7 lety, ale byly jeste zavrene pracovni hranice a na cerno jsme sem jit nechteli. Chteli jsme vsechno legalne. A tenkrat po nas vsude chteli pracovni povoleni a to nam nikdo nedal bez prislybu pracovniho mista a teb nan zase nikdo nechtel dat bez pracovniho povoleni, takze takove uzavrene kolo. Tak jsme si museli pockat na otevreni hranic. Co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
5.5.12 14:27

Omlouvam se za chyby. Pisu z tekefonu a je to celkem na dve veci! Doufam, ze to prelouskas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
5.5.12 14:34

já jsem chtela na jih za mořem a teplem v době kdy jsem byla mladá a naivní :lol: pracovala jsem v cestovkách nejdřív pro jednu ve španělsku tam byl ale hodně velký problém s vy2rízením pracovního povolení přesně jak ty píšeš no a pak v Chorvatsku jak jsme vstoupili do EU nenapadlo mně nic chytřejšího než jít do země která v EU není :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
5.5.12 14:40

několik let ve Francii - nádhera, hned bych se tam vrátila, ale problémy s prací
teď Belgie - katastrofa, nefungující země, šílené počasí, ale dobrá práce

• Citovat
  • Upravit
35766
5.5.12 14:58

Sla jsem za pritelem do spanelska, krome jazyku zadne zmeny nepocituju, jen v prostredi a pocasi :-) pritel tu dostal praci, na zaklade toho jsme odjeli. Zadne papirovani nebylo, ja mam porad cestovni poj. A on od zamestnavatele.
Jen podotknu, ze bydlime ve spanelsku, ale pritel pracuje na gibraltaru, coz je UK. Mame tu kamarady, zijeme si dobre, uz kdysi jsme si vysnili tuhle zemi na dovolene a shodou okolnosti se to splnilo :-)

Jak dlouho tu zustanem netusim, ale do cr se nam moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
5.5.12 14:58
kar-maa píše:
Ja ziju na male vesnicce kousek od Vidne. Mame tady spoustu pratel a jezdili jsme sem za nima asi deset let na navstevi. Pokoseli jsme se sem destat uz pred 7 lety, ale byly jeste zavrene pracovni hranice a na cerno jsme sem jit nechteli. Chteli jsme vsechno legalne. A tenkrat po nas vsude chteli pracovni povoleni a to nam nikdo nedal bez prislybu pracovniho mista a teb nan zase nikdo nechtel dat bez pracovniho povoleni, takze takove uzavrene kolo. Tak jsme si museli pockat na otevreni hranic. Co ty?

Obdivuju tě, to byl vždycky můj sen.
Jenže dřív to nešlo a teď mám manželku, která neumí německy ani slovo a dvě malý děti, jedno chodí do první třídy, tak už jsem to vzdal.
Tak jezdíme aspoň párkrát do roka do Vídně, děti rády jezdí metrem a líbí se jim hřiště ve Stadtparku.
Držím ti palce, at se ti tam líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
5.5.12 14:59

Klementýnka a kde jsi v Belgii? my jsme v Lucembursku :-) takže sousedky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
5.5.12 15:02

To jste tan sly sami holky? A co rec? V pohode? U me byla rec teda orisek! Sice jsem si myslela, ze je to v pohode, protoze jsem tem nasim pratelum rozumela, ale az kdyz jsme se sem prestehovali, ze prave jen ti nasi pratele mluvi tsk hezky spisovne. Je tady strasny dialekt. Vetsinu slov vyslovuji uplne jinak. Vubec vety neskladaji jak jsem se to ucila! No rozlousknout ten orisek mi trvalo pul roku. Jeste, ze tu byl muj manzel, aby mi s tim pomohl. Jinak bych se trapula jeste ted!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
5.5.12 15:05

Ja umim aj trosku, spanelsky objednat jidlo :-) muz umi aj velmi dobre a sp vubec :-) objednat pivo. A to jsme tu pul roku, ale planuju kurzy aj pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
5.5.12 15:08
@Heineken píše:
Jenže dřív to nešlo a teď mám manželku, která neumí německy ani slovo a dvě malý děti, jedno chodí do první třídy, tak už jsem to vzdal.
Tak jezdíme aspoň párkrát do roka do Vídně, děti rády jezdí metrem a líbí se jim hřiště ve Stadtparku.
Držím ti palce, at se ti tam líbí.

Uz ted se mi tu moc libi a vracet se do cr urcite nebudeme. Kdyz se i Rakousku muj manzel zminil poprve, tak to se mnou mel stejne jako ty s tvou zenou. Taky to byl jeho sen a ja neumela ani slovo atak jsem jako spravna zena zacala chodit na jazykovku a ucit se. :0))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
5.5.12 15:09
@Heineken píše:
Držím ti palce, at se ti tam líbí.

Pro tebe snad zkoncil zivot nebo co? co? ;) Proc bys to nemohl zvladnout i s rodinou? Bude to tezsi nez bez deti, ale da se to. My se stehovali do UK s malou 2.5 letou horcickou. Neni to brnkacka, ale jde to a mala dneska umi perfektne anglicky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
5.5.12 15:26

Holky a pracujete nebo jste doma s ditetem? Ja si puvodne rikala, ze bych sem mohla odjet uz tehotna, ale muj byl zasadne proti a ted jsem moc rada. Protoze kdybych byla doma s miminkem, tak bych jeste ted urcite nic nerozumela. A v praci me to donutilo. Mam velke stesti, v praci jsou vsichni moc fajn a necitim tu zadnou nadrszenost. Vsichni jsou moc pratelsti a prijemni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
5.5.12 15:29
74paja píše:
Pro tebe snad zkoncil zivot nebo co? co? ;) Proc bys to nemohl zvladnout i s rodinou? Bude to tezsi nez bez deti, ale da se to. My se stehovali do UK s malou 2.5 letou horcickou. Neni to brnkacka, ale jde to a mala dneska umi perfektne anglicky. :palec:

Jsem už na to starej, je mi přes 40 a začínal bych ve všem úplně od začátku.
Ne že bych se cítil starej, to ne, ale mám tady práci, mám tady bydlení a jak už jsem psal, moje žena by to nezvládla určitě. Děti ano, jen pro malou by to byl už teď hroznej šok v té první třídě.
Měl jsem to udělat dřív, ideálně hned po škole, i kdybych se tam měl ze začátku živit rukama nebo dělat pomocné práce.
Všem co jste se rozhodli odejít držím palce a obdivuju vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová