Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky zítra mám narozeniny a už ted cítím jak na mě jde depka, nemám si nač stěžovat, mám spokojený život, parádního manžela a nejúžasnější dítko pod sluncem
ale už ted co chvilka zamačkávám slzu a jsem nesvá, chybí mi mamka co mi před pár lety umřela a vždy o narozeninách a Vánocích si nic neužívám a je me smutno, nejradši bych ty dny vymazala z kalendáře
…Jak to máte o narozeninách vy? užíváte si svůj den se vším všudy? nebo to má někdo podobně jako já? ![]()
@lukresia Ahoj. Svoje narozeniny slavím jen proto, aby si to užily děti (zatím teda hlavně starší dcera). Takže peču dort a snažím se ostatní přesvědčit, ať nekupují zbytečnosti, že nic nepotřebuju. Péct a zdobit dorty mě baví, to hledám sebemenší příležitost, jak si to užít a přitom ho pak nesníst sama (nebo sama naše rodina). ![]()
pro mějsou mé narozeniny den,jakokaždý jiný.Večer si jdu někam posedět buď s kámoškama nebo jen s přítelem.Ale žádné pompézní oslavy se nekonají,z oslav mám kopřivku,brr.Ale depku určitě nemám,mám radost,když si na mě někdo vzpomene a popřeje a těším se na večerní posezení.Jsem ještě mladá,uvidím,co budu na narozeniny říkat třeba za 10 let ![]()
Taky si o narozenínách hlavně vzpoomínám na ty, co mi dřív přáli a teď tu nejsou, na druhou stranu se snažím nějak potěšit druhé, kteří tu ještě jsou a vzpomenou si na mě… nejhorší pro mě bylo, když mi v den mých narozenin umřela babička…
dej pokoj, vždyť jsi ještě mladica
co mám říkat já
a hlavně je ti tolik, na kolik se cítíš ![]()
Tak předně: Vše nejlepší k narozkám ![]()
Jinak co se týče dotazu:
Já moje narozeniny slavím spíš kvůli dceři, která je narozená ve stejný den ![]()
Ale teď už je naštěstí slaví třetím rokem hlavně s kamarády. Proč píšu „naštěstí“?
Protože já je vážně slavila vždy jen hlavně kvůli ní ![]()
Já na ty oslavy nejsem, naštěstí přítel také ne…
Ale u mně je to tak nějak celkově nechuť něco slavit cokoli… Ano, potěší mně květina od přítele a gratulace od rodiny i přátel, ale to mi bohatě stačí ke štěstí…
Takže to mám jako ty: spíš si zavzpomínám na doby, kdy jsem byla malá a ty narozky se mnou slavili i ti, co už nejsou mezi námi…
Vánoce jsou pro mne sváteční hlavně proto, že se sejdu i s lidmi, které vídám řídce, ale žádné drastické slavení se nekoná…
Svátek neslavím vůbec, protože to datum spadá do doby, kdy zemřelo hned několik mých blízkých včetně našeho nenarozeného miminka…
Ale momentálně za chvilku jedeme na jednu narozeninovou oslavu - to je totiž zajímavý jev: moje oslavy mně absolutně neberou, ale druhým jdu popřát vždy ráda a od srdce a dokonce se těším ![]()
Příspěvek upraven 29.04.12 v 13:04
Já si zatím Vánoce a narozeniny hrozně užívám…i když od 26 si říkám, že už jde do tuhýho…ale prozatim se furt cejtim jako „holka“…čekám, až se budu cejtim jako „dospělá pani“…po svatbě se to asi nezbaví, po dítěti, si myslim, že taky ne…tak možná úderem 30…
řekni o tom manželovi, pokud je prímovej…určitě tě rozveselí
Neslavim:-) Nepotrpim si na oslavy, manzelova rodina slavi mohutne, sejdou se v restauraci, tam se prekrikuji, deti rvou a behaji po restauraci, nakonec se pohadaji…kdyz jsem si mohla dat panaka, bylo to ok, ted trpim:-) Navic na me koukaji skrze prsty, ze ja je nezvu na podobnou akci, ze to s nimi neslavim…mam rada, kdyz si nekdo vzpomene a zavola, nebo posle pohled, u nas v rodine se udela kafe a dort, popreje se a konec. Svatky neslavime vubec…za me bych to od 18 zrusila ![]()
@Banny.J @Zuzka1973 děkuju
děkuju, no manžel o tom ví a mrzí ho když on se snaží a já jsem smutná, to mi je pak taky líto
jinak já jsem absolutně nic neslavící typ a slavím jen kvůli druhým, tu depku mám ne ve smyslu, že už jsem „stará“ ale asi jen kvůli těch vzpomínek na ty, co už tu nejsou
na mně taky padají chmury, ty ale zaženou dárečky
![]()
vše nej a hezky si uži oslavu ![]()
Ahojky,tak to jsme dvě,kdo máme zítra narozeniny
Mně bude 29let a taky už na mě jde pomalu depka,třicítka se blíží
Zatím si věk nějak nepřipouštím,ale je hrozný,že to všechno utíká hrozně rychle,když jsem chodila do práce,tak mi to vůbec neutíkalo a teď co jsem doma na mateřské,je furt jenom ráno a večer a na dcerce vidím,jak ten život hrozně utíká ![]()
Jo,zapomněla jsem napsat,že narozeniny slavím vždycky s přítelem nějakou dobrou baštou,když má narozky on,tak ho pozvu já a když mám já,tak zas pozve na dobré jídlo on mě,tak se těším,že mě to teď čeká a taky na dárečky,i když můj největší dáreček je naše 18ti měsíční holčička ![]()
Já vím,že je hrozné,že už ti nemůžou popřát lidi,co jsi měla ráda a už mezi námi nejsou,taky je mi z toho moc a moc smutno,(já už nemám žádnou babičku ani dědečka a bohužel umřel i můj bratranec v 10ti letech…
) ale snažím se raději na to nemyslet a ty máš také malou dcerku,tak nesmíš být smutná a veškerou lásku dávej jí
![]()
Všechno nejlepší!
S manželem narozeniny neslavíme, ale třeba s dětmi uděláme nějaké občerstvení a popřejeme si.
Takový smutný den ale mám, je to den, kdy umřela moje mamka, bylo mi pět, takže už to je hodně let a já si ten den připadam strašně stará kvůli tomuto výročí.
@Jenny83
Všechno nejlepší, jj taky sleduju jak to rychle běží až co máme malou, mě bude 27
stará si zatím nepřijdu ![]()