Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My jsme bydleli kousek od Benešova a asi záleží kde bydlet. Doprava vlak ok. Autobus jak kdy - jezdi po dálnici a jezdil na Roztyly ( nevím jak nyní ), což je poměrně okraj Prahy na metru C.
Jako město dobrý. Nemocnice průměr. Vím že část lidí jezdí třeba do Vlašimi do škol a tak. Já jsem na Benešov neslyšela nic špatného. Ale mně se jako město nelíbilo. Což byl můj osobní pohled. Tak v okolí nějaký výlety. Na koupaliště my jezdili do Vlašimi to moc nevím.
@Anonymní píše: Více
A můžu se zeptat, proč se ti to město nelíbilo? I ten subjektivní pocit mě zajímá, jestli dokážeš specifikovat.. díky
Dle mého Benešov tím, že hodně lidi dojíždí do Prahy nic moc nenabízí. Treba pro starší děti. Nemocnice dle me podprůměr. Sice milí, ale nepomohli
V Benešově jsem měl vždycky divný pocit, jako by tam pořád něco viselo ve vzduchu. Zástavba je tam také zvláštní, nelíbí se mi. Jako největší plus bych bral blízkost Konopiště a Prahy, ale osobně bych tam žít nechtěl.
Nežije tam někde Ornella Koktová (Štiková) s rodinkou? V podcastu s Agátou říkala cosi o Neveklově, že by tam čistě teoreticky vzala uklízečku nebo jednorázově na úklid, už nevím, právě mě ten Neveklov utkvěl v paměti kvůli Vesničko má, středisková..
Neveklov je vzdálen asi 14km. Což na tu lokalitu je poměrně dost.
Jakoze se bude lup zit v Benešově, protoze kousek dál je,, ceeeelebrita,,?
Vyrostla jsem tam. A prchla do Prahy
. Priroda fajn, Konopiste uzasne. Vlastni mesto ohledne vyziti pro mensi deti nic moc, jezdila jsem tam za rodici s detmi a byla jsem nestastna, hriste nic extra (mozna se malinko zlepsilo, ale ne moc), vetsi deti vyziti jen u zimniho stadionu, vozit kocar nebylo kde, hluk od aut (bydlime nedaleko centra - coz ale krom Sporilova je prakticky cele mesto, ze Sporilova ale daleko na vlak), samy obrubnik… A jeste me na kazdem rohu nekdo znamy potkal… Co je tam dobre je plavecky bazen. Dostatek krouzku vsech druhu, dobre DDM, sportovni oddily vcetne atletiky, hokej, basket se tam vzdycky hral. Celkem dobre se tam nakupuje. Dojizdeni - jezdila jsem 4 roky denne a zaji se to… Musel by clovek pracovat asi Hostivar, Vrsovice, okoli Hlavniho popr. Roztyly (bus). Poliklinika vetsina celkem slusna, nemocnice jak ktere oddeleni. Par kriminalnich pripadu se tam udalo (treba decka podpalila obchodak), ale vesmes tam chcip pes. Gymnazium je na celkem slusne urovni v BN i ve Vlasimi, mistni si ted skoro vice chvali Vlasim. Ve Vlasimi prumyslovka a Obchodka, v BN jeste zdravka, zemedelka, lyceum, ucnaky. Skoly skolky asi jako vsude, to vzdycky zalezi, na jakou p.uc. narazis. Spoluzaci ze skoly tam skoro vsichni zustali, mne to malomesto bylo nejak tesne
, mam rada anonymitu Prahy a lepsi kulturni vyziti.
Jedna špína ještě nedělá místo k nežití.
Možná trošku zvláštní dotaz, ale jak se žije v Benešově? Co příroda, obyvatelstvo, služby, kriminalita? Zvažuji stěhování s rodinou s možností práce v Praze, jak je v pohodě dojíždění (auto-vlak-bus). Co školy, školky? Pokud je tu někdo z Benešova, budu ráda za jakékoliv info