Jak se žije v Čelákovicích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
13.4.10 17:11

Jak se žije v Čelákovicích?

Zdravím všechny maminky.
Zvažujeme přestěhování se do Čelákovic a moc by mě zajímalo, jelikož lokalitu znám jen z internetu, jak se tam žije. Na webu se píše o pár doktorech a dobrém spojení do Prg, manžel bude dojíždět, školy, školky, sportovní vyžití, MC atd.. přesto by mě zajímal názor/y, někoho, kdo si to „odžil“. Jestli je tam něco co vám na začátku vadilo nebo vás překvapilo, ať už příjemně či nikoliv, když jste se natěhovali atpod. Mám dceru 21m a druhé na cestě.
Předem moc děkuji za reakce. Zdenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7369
13.4.10 18:28

Tak ahoj! My tak bydlíme a všechno docela dobré. Záleží kam by jste se měli stěhovat, myslím do které části. Já tady bydlím od narození, tak je těžké srovnávat. To spojení vlakem do Prahy je vážně dobré. Pokud by jste bydleli dál od cetra v té nové zástavbě, tak tam je docela nově i zastávka vlaku. Vlak jezdí každou půl hoďku a za 30 min jsi na Masaryčce. Autem je to taky rychlý. Jinak školku tady máme od letoška novou a ještě dvě už z minulosti, i když i tak je těch míst asi málo. V loni, jak jí otevírali, tak brali hodně dětí, tak to bylo dobrý, ale teď už zase nic moc. 3koly jsou taky relativně v pohodě. Dětské dr. jsou jenom dvě, to je trochu problém, hodně dětí, tak tam se docela čeká. Jinak pro dospělé je tady doktorů myslím dost. Je tady výhoda, že třeba na kole jsi za chvilku za Labem a krásně se projedeš relativně bez provozu. To manažerský centrum nám jako lidem nic moc nepřináší, ale ani nebere. Teda alespoň mně ne. Je tady nová posilovna a takové centrum na cvičení. Dále je tady městský bazén, který je také relativně nový. Jediné co mě vážně hodně vadí a musím se krotit, abych neřekla něco horšího, je parkování auta v centru města HRUZA!! A teď tady budou předělávat náměstí, tak to bude taky nic moc. Jinak kdyby tě zajímalo něco konkrétního tak napis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.10 21:07

Ahoj kačko25 a děkuji, jak si načla části města, je nějaká, který je lépe se vyhnout a proč? Koukala jsem na inzeráty bytů ke koupi. Co se týče jednotlivých městských částí jsem nic nezjišťovala. Jo a omluva, MC jsme myslela mateřské centrum. Co je manažerské centrum nemám tušení :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
13.4.10 21:37

Ahojky Zdeňko,
nebydlím sice přímo v Čelákovicích, neb v jedné vesnici/satelitu takřka za humny Čelákovic a v Čelákovicích jsem jako doma. Naprosto souhlasím s Kačkou, jen poněkud upřesňuju-školky jsou beznadějně plné, neb okolní obce nezvládly příliv domů a leckdo se zkouší narvat do Čelákovic (a zpět). Takže vesměs je to zoufalství a běs. Se školami je to lepší, ale otázkou je, jak to bude vypadat, až se jim tam narvou všechny ty dětičky z okolních vesnic, kde nejsou druhé stupně. To bude asi poněkud veselo. Spojení je suprové, jak vlakem tak busem, autem jsi v Praze za chvilečku a není to hrozná cesta. S dětskou jsem problém neměla-snad jen s tím, že větší vyšetření se provádí v Brandýské nemocnici, která upřímně řečeno nemá nejlepší pověst. Praktický doktoři-když s emanžel potřeboval přeregistrovat, skoro všichni ho odmítli s tím, že mají plno a že berou jen rodinné příslušníky. S dalšími nemám zkušenosti, neb si raději zajedu do Prahy do centra. MC je moc vstřícené a můj prcek se tam cítí moc dobře. A sportovní vyžití-Praha to není, ale nudit se tam určitě nebudete. Ale hlavní problém Čelákovic-podívej se na stránky nechcemeelektrarnu.cz-ať pak nejste nepříjemně překvapeni. Vpodstatě je to tak půl na půl a pokud by k výstavbě této paroplynové elektrárny došlo, mohli byste koupě hodně litovat. Výstavba zasáhne v reálu celé Čelákovice, ne jen přilehlou část k Mochovu. Nemluvím oc eně nemovitostí, které logicky poklesnou taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
13.4.10 21:44

To je nějaká škola, ale spíš pro cizince. Ale mateřské centrum určitě funguje, ale já moc nenavštěvuji. Pokuď se jedná o byt, tak to bude asi někde v centru nebo taková nová část, tam jsou nové byty a hodně se prodávají. Tam blízko bydlíme, ale v baráku. Ohledně bytů bych nešla do těch dvou oblastí, které jsou tak něják mimo město. z mého pohledu. Ale těžko se to vysvětluje. Jedna se jmenuje V Prokopě a druhá v Nedaninách. Ale zase jsou určitě i lidi, kteří by je preferovali. Záleží na člověku. Já nejvíc fandím oblasti kolem ulice Volmanova. Hodně mladých lidí s dětmi, blízko škola, školka, Billa, Penny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
13.4.10 21:51

Ještě reakce k rese. Já myslím, že elektrárna nebude a anijsem si na ní nevzpomněla. Ta by byla blíž k té jedné satelitní části, ale já se takových věcí zas tak nebojím. Fakt nevím, mrkni když tak na ty stránky, ale myslím, že taky to musíš dělit třemi. To jsou odpůrci tak, že to je zase možná trochu jinak. Teď to tady nějak utichlo, tak nevím v jaké je to fázi, ale všichni to odmítli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.10 22:31

Díky ženský, kouknu na nemocnici i na elektrárnu. Kdyby vás ještě něco napadlo, ráda si počtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
14.4.10 06:28

Tak ta nemocnice je fakt děs, ale já tam krom nějakého absolutně běžného rentgenu nebo dětské pohotovosti nejedu. A to to dítě musí mít max. kašel. Jinak Bulovka nebo jiná pražská nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rtenka.ruzova
30.4.10 14:46

elektrárna u Čelákovic

Ahojky, zdraví Tě rodačka z Čelák. Odpověď na otázku je jednoduchá. Máme tu skoro vše mimo kina a bohatých kulturních pořadů v KD. ALE dost aktivit pro děti je v MC a MDDM, taky je možno zajet do Prahy - je to kousek na Černý most. Co mne by ale asi zarazilo, je možnost, že budoucnu by tu RWE měla stavět elektrárnu kousek od příbytků lidí - nová lokalita směrem na Mochov. Bojujeme s tím, ale jak to dopadne se všichni bojíme, RWE je mocná.

• Citovat
  • Upravit
14064
3.5.10 12:47

Za mě Čelákovice ne.
Jednak je tu riziko vzniku té elektrárny v Mochově, dál je tu slévárna TOS - obrovský producent dioxinů a různých jiných svinstev. Přečti si o tom tady: http://www.celakovice.org/…ravi-obcanu_
My jsme se to dozvěděli měsíc po nastěhování a dost nás to zprudilo, rozhodně bychom si vybudovali domov jinde, kdybychom to věděli.
Jinak Čelákovice jsou průmyslové město, centrum nestojí za moc, je tu dost provoz, chodníky špatné a nic pěkného, co by lahodilo oku, procházky se dají fakt jedině u toho Labe (což je zase super).
Bydlíme v Prokopě, sídliště 2-3 patrových cihláčů s dětským hřištěm a potravinami, kde se trochu zastavil čas :-D jediná nevýhoda je vzdálenost na vlak, je to cca 20min rychlé chůze, ale tak dá se na kole, ev. autem, manželovi ten pohyb navíc prospívá, takže nakonec ok :-) . Jinak je tady o dost větší klid, míň hluku, menší provoz než ve zbytku města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
26.5.10 00:29

Ahoj, my jsme se sem přestěhovali a pak jsme se dozvěděli, že se Čelákovicím říká feťákovice :(((, nevím jak moc se to zakládá na pravdě, ale pravdou je, že pod náma bydlí taková pochybná rodinka, údajně dealeři… :cry: párkrát už mi pár feťáků zvonilo na dveře, protože si spletli patro. MC je v pohodě,ale zase tak moc často tam nechodíme. Nevím jestli to nemám ještě všechno zmapované, ale zdá se mi, že je tady málo míst, kam vyrazit s dětmi…chybí tady dětské koutky (nejsme zase tak malé město) jako například vyrazit do cukrárny a děti aby si tam hrály, to nehrozí, není kde, nebo alespoň o tom nevím (spring nepočítám). Pak mě docela trápí pejskaři, těch hovínek všude kolem a nikdo to po nich nesbírá. Asi bych si toho nevšimla, kdybych neměla malé dítě, ale už se mi stalo, že mi malý málem upadl do hovínka. To aby ho člověk nepustil na trávu, i když na chodníku je jich taky požehnaně. O elektrárně tady napsáno bylo…, doktorů pro děti málo..,ale co se týče procházky kolem Labe tak to je supr i na brusle. No ale když to shrnu, tak bych si teď vybrala jiné místo na bydlení. Tak jsem ti asi moc nepomohla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.5.10 22:56

Ahoj všem, děkuji za příspěvky, ještě stále jsem se do Čelákovic nedostala osobně. Všude je něco, dětí je hodně, problémům typu obvoďák jsme čelili i tady a o situaci ve školkách vím jen z hřiště a není o nic příznivější než co píšete vy. Ta elektrárna a Tos mi docela dávaj zabrat :think: . Za všechny další reakce budu vděčná. Ať se daří vám i dětičkám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
probuďte se
20.8.13 20:11

Tak se odstěhujte, když se Vám tu nelíbí, nic tomu nebrání. My také nejsme rádi, že se nám sem stěhují takovéhle naplaveniny jako VY! Akorát tu kazíte morálku, táhněte si tam, odkud jste přišli. Jste akorát zdegenerovaný touhle dobou a řešíte tady samé **** když to tak musím říct s prominutím. Běžte se raději věnovat svým dětem a uvařit jim teplou večeři, protože jak zjišťuji, to je dnes spíše výjimka. Vás akorát zajímá co tady kdo napíše a jestli se přestěhovat sem či onam. Tak si udělejte výlet a jeďte se do města podívat. jak to asi dělali dříve, když se lidé stěhovali? Akorát **** českou společnost, protože to, jak se chováte, vidí Vaše děti a VY si je tak vychováváte - ale nezapomínejme na pořekdlo „co zaseješ, to si taky sklidíš“, takže ono se VÁM to jednou vrátí.

10.2.2016 - edit. admin: vulgarismus

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.16 10:45

Obnovuji diskuzi a ráda bych se zeptala, jestli někdo máte zkušenost s bydlením v novostavbě v Čelákovicích na náměstí ;) jestli bylo po nastěhování v bytech vše v pořádku, jak rychlé bylo jednání s developerem atd. Snad odpustíte anonym, každý nemusí vědět, že se o bydlení tam zajímám.

• Citovat
  • Upravit
2480
10.2.16 11:16

Jsem z Čelákovic, bydlím tu od dětství, nemohu si vynachválit. Elektrárna u Mochova je v pohodě, nic se nestaví. Nicméně novostavby na náměstí jsou krásné, ale ty ceny… peklo 8o 8o 8o 8o, upřímně, obdivuji, že si to někdo koupí, protože to je neprodejné poté… za ty peníze si člověk může zakoupit barák. Vím, že si to anonymní nechtěla slyšet, ale i tak píšu :D :D
Co se týká tohoto objektu, tak já bych chtěla k bytu vlastní garáž, což tady ta možnost není, jen mají společné garážové stání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová