Jak sekat kosou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1935
17.7.19 22:10
@MadGirlNancy píše:
Zdravim :) a mam par dotazu :mrgreen:
Rozhodla jsem se nasi zahradku v zahradkarske kolonii posekat kosou - trava je prerostla a sekackou uz to nejde, navic mi vadi ten zvuk. Take bych chtela ususit seno pro morcata.
Kosu nemame, zajdu do zelezarstvi a tam si koupim tu nasadu, kosu.. bude uz nabrousena? Musim to nejak sestavit? Sekate nekdo? Poradite co a jak? Nikdy jsem to ani nezkousela, ale nebojim se novych vyzev :mrgreen:

Ahoj.

A nezapomeň, že součást každé kosy i brousek. Oblý. A musí se namáčet.

PS: Nedělám si srandu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
17.7.19 22:13

Ještě doplnění - není to jaderná fyzika, za chvíli na to přijde i samouk.

Často dobrušovat, švih. Není nutné se sedřít jako kůň. :palec:

Buď vezmeš kamenný brousek, ten je potřeba namáčet. A musíš vědět jakým pohybem brousit, abys to ostří spíš neničila.
Ale stačí i taková ta kovová kolečka na držáku, které potáhneš přes ostří. Práci s tím uděláš a pak uvidíš, jestl tě to začne bavit a budeš se chtít zlepšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2334
17.7.19 22:21

Umírám. :lol: Aneb sbohem reálný živote, budeme si povídat na internetu o tom, jak se seká kosou. Vem kosu a vyraz na louku, to je celá věda. :P Btw. Řekněte mi, že jsou tu i diskuze „jak se naučit tancovat a lyžovat“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.7.19 22:31
@prejeta_zaba píše:
Umírám. :lol: Aneb sbohem reálný živote, budeme si povídat na internetu o tom, jak se seká kosou. Vem kosu a vyraz na louku, to je celá věda. :P Btw. Řekněte mi, že jsou tu i diskuze „jak se naučit tancovat a lyžovat“. :mrgreen:

Bych tě chtěla vidět frajerko :mrgreen:. Celá věda… : :roll: mrgreen: :mrgreen: Věda to je, navíc je to ekologický, romantický a sakra dobrej tělocvik. Vytáhnout křoviňák umí každej trotl, ale sekat kosou… :*

• Citovat
  • Upravit
6664
17.7.19 22:46
@tininas píše:
Ahoj.

A nezapomeň, že součást každé kosy i brousek. Oblý. A musí se namáčet.

PS: Nedělám si srandu. :pankac:

Však kdo by neznal Lojzu a Lízu, tam to celé ztroskotalo na tom, že neměli jak namočit brousek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75734
17.7.19 23:18

S tím broušením bacha, při tom se člověk řízne úplně nejsnadněji. :roll: Šmarjáá, to už je takovejch let, co jsem sekala kosou.. 8o :andel:
Ten srp je bezpečnější, ale brousit se musí taky (mám moc pěknou jizvu na palci levý ruky..) na nadřeš se u toho v předklonu nebo podřepu fest. Kosa je taková elegantnější. 8) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75734
17.7.19 23:19
@klamonožka píše:
Však kdo by neznal Lojzu a Lízu, tam to celé ztroskotalo na tom, že neměli jak namočit brousek. :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75734
17.7.19 23:20
@prejeta_zaba píše:
Umírám. :lol: Aneb sbohem reálný živote, budeme si povídat na internetu o tom, jak se seká kosou. Vem kosu a vyraz na louku, to je celá věda. :P Btw. Řekněte mi, že jsou tu i diskuze „jak se naučit tancovat a lyžovat“. :mrgreen:

Ježiš nevotravuj, konečně nějaká praktická diskuse o něčem jiném, než jestli taky na tom úplně bílým počuraným gravitestu vidíme ducha. :think: :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.7.19 00:03

@sirikit já mám jizvu na pravým palci :mrgreen: Taky ti ujel brousek?

• Citovat
  • Upravit
2081
18.7.19 00:15

Vsem diky! Zitra jdu na to, uz se tesim… 8)
Prejeta zabo, ja ti nevim, mne to prijde dost mimo moje dovednosti, tak jsem se zeptala… to ostry mi prijde nebezpecny a jsem vzdycky byla kavarensky povalec, tam me to nenaucili :nevim:
Ps: vsichni v zahradkarske kolonii otravujou se sekackama - nekosi nikdo. Morceci seno kupovane se mi vubec nelibi, nevoni, tak jim chci doprat, holcickam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75734
18.7.19 00:16
@Janli píše:
@sirikit já mám jizvu na pravým palci :mrgreen: Taky ti ujel brousek?
:roll: :roll: Ano ano. Taková hezká půlměsíčková, že..? ;) :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
18.7.19 00:22
@MadGirlNancy píše:
Vsem diky! Zitra jdu na to, uz se tesim… 8)
Prejeta zabo, ja ti nevim, mne to prijde dost mimo moje dovednosti, tak jsem se zeptala… to ostry mi prijde nebezpecny a jsem vzdycky byla kavarensky povalec, tam me to nenaucili :nevim:
Ps: vsichni v zahradkarske kolonii otravujou se sekackama - nekosi nikdo. Morceci seno kupovane se mi vubec nelibi, nevoni, tak jim chci doprat, holcickam.

TVL, tak to budí vzpomínky, kdy jsme měli taky morčata a nakupovali jsme zeleninu podle natě, jestli to bude chutnat morčatům. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
18.7.19 00:24
@klamonožka píše:
Však kdo by neznal Lojzu a Lízu, tam to celé ztroskotalo na tom, že neměli jak namočit brousek. :D
:*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
18.7.19 00:40

Zakladatelko kde prebyvas nebo kde chces kosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
18.7.19 01:12

Trebon. Cyklisticke peklo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie