Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MadGirlNancy píše:
Zdravima mam par dotazu
Rozhodla jsem se nasi zahradku v zahradkarske kolonii posekat kosou - trava je prerostla a sekackou uz to nejde, navic mi vadi ten zvuk. Take bych chtela ususit seno pro morcata.
Kosu nemame, zajdu do zelezarstvi a tam si koupim tu nasadu, kosu.. bude uz nabrousena? Musim to nejak sestavit? Sekate nekdo? Poradite co a jak? Nikdy jsem to ani nezkousela, ale nebojim se novych vyzev
Ahoj.
A nezapomeň, že součást každé kosy i brousek. Oblý. A musí se namáčet.
PS: Nedělám si srandu. ![]()
Ještě doplnění - není to jaderná fyzika, za chvíli na to přijde i samouk.
Často dobrušovat, švih. Není nutné se sedřít jako kůň. ![]()
Buď vezmeš kamenný brousek, ten je potřeba namáčet. A musíš vědět jakým pohybem brousit, abys to ostří spíš neničila.
Ale stačí i taková ta kovová kolečka na držáku, které potáhneš přes ostří. Práci s tím uděláš a pak uvidíš, jestl tě to začne bavit a budeš se chtít zlepšovat.
Umírám.
Aneb sbohem reálný živote, budeme si povídat na internetu o tom, jak se seká kosou. Vem kosu a vyraz na louku, to je celá věda.
Btw. Řekněte mi, že jsou tu i diskuze „jak se naučit tancovat a lyžovat“. ![]()
@prejeta_zaba píše:
Umírám.Aneb sbohem reálný živote, budeme si povídat na internetu o tom, jak se seká kosou. Vem kosu a vyraz na louku, to je celá věda.
Btw. Řekněte mi, že jsou tu i diskuze „jak se naučit tancovat a lyžovat“.
Bych tě chtěla vidět frajerko
. Celá věda… :
mrgreen:
Věda to je, navíc je to ekologický, romantický a sakra dobrej tělocvik. Vytáhnout křoviňák umí každej trotl, ale sekat kosou… ![]()
@tininas píše:
Ahoj.A nezapomeň, že součást každé kosy i brousek. Oblý. A musí se namáčet.
PS: Nedělám si srandu.
Však kdo by neznal Lojzu a Lízu, tam to celé ztroskotalo na tom, že neměli jak namočit brousek. ![]()
S tím broušením bacha, při tom se člověk řízne úplně nejsnadněji.
Šmarjáá, to už je takovejch let, co jsem sekala kosou..
![]()
Ten srp je bezpečnější, ale brousit se musí taky (mám moc pěknou jizvu na palci levý ruky..) na nadřeš se u toho v předklonu nebo podřepu fest. Kosa je taková elegantnější.
![]()
@klamonožka píše:
Však kdo by neznal Lojzu a Lízu, tam to celé ztroskotalo na tom, že neměli jak namočit brousek.
@prejeta_zaba píše:
Umírám.Aneb sbohem reálný živote, budeme si povídat na internetu o tom, jak se seká kosou. Vem kosu a vyraz na louku, to je celá věda.
Btw. Řekněte mi, že jsou tu i diskuze „jak se naučit tancovat a lyžovat“.
Ježiš nevotravuj, konečně nějaká praktická diskuse o něčem jiném, než jestli taky na tom úplně bílým počuraným gravitestu vidíme ducha.
![]()
Vsem diky! Zitra jdu na to, uz se tesim… ![]()
Prejeta zabo, ja ti nevim, mne to prijde dost mimo moje dovednosti, tak jsem se zeptala… to ostry mi prijde nebezpecny a jsem vzdycky byla kavarensky povalec, tam me to nenaucili ![]()
Ps: vsichni v zahradkarske kolonii otravujou se sekackama - nekosi nikdo. Morceci seno kupovane se mi vubec nelibi, nevoni, tak jim chci doprat, holcickam.
@Janli píše:
@sirikit já mám jizvu na pravým palciTaky ti ujel brousek?
@MadGirlNancy píše:
Vsem diky! Zitra jdu na to, uz se tesim…
Prejeta zabo, ja ti nevim, mne to prijde dost mimo moje dovednosti, tak jsem se zeptala… to ostry mi prijde nebezpecny a jsem vzdycky byla kavarensky povalec, tam me to nenaucili
Ps: vsichni v zahradkarske kolonii otravujou se sekackama - nekosi nikdo. Morceci seno kupovane se mi vubec nelibi, nevoni, tak jim chci doprat, holcickam.
TVL, tak to budí vzpomínky, kdy jsme měli taky morčata a nakupovali jsme zeleninu podle natě, jestli to bude chutnat morčatům. ![]()
@klamonožka píše:
Však kdo by neznal Lojzu a Lízu, tam to celé ztroskotalo na tom, že neměli jak namočit brousek.