Jak šetříte čas?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
235
18.7.06 18:33

Jak šetříte čas?

Taky nevíte kam dřív skočit? Malé děti, práce, domácnost… Jaké máte vy tipy a triky na ušetření času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
235
18.7.06 18:36

díky sušičce - nemusím skoro nic žehlit. Sice to není moc eko :-), ale v zimě to skoro jinak nejde. Odhadem tak ušetřím dvě až tři hodiny času týdně, navíc sušička dezinfikuje a zbavuje prádlo prachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.06 18:39

učení cizích jazyků - když s malou pochoduju po domě nebo dělám nějakou domácí práci, počítám v duchu nebo nahlas anglicky, francouzsky… případně si cizím jazykem říkám, co zrovna dělám, co dělat budu, o čem přemýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.06 19:31

nahrávání :-) když už se díváte na televizi nebo jste závislé na nějakém televizním programu, tak si ho nahrejte a aspon přejíždějte reklamy. Dívat se na něj můžete kdykoliv, nebudete se muset přizpůsobit TV programu. My máme harddiskový rekordér a je to super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.06 19:34

vaření: večer udělám o porci (jednu, dvě, tři :-) víc a další den si jí ohřeju anemusím pro sebe vařit. Zbytek se může zamrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.7.06 21:30

Holka, ty si pokecas sama se sebou… Uzasny :D:D:D:D
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.06 21:37

jen se snažím inspirovat ostatní :lol: radši kecám s jinýma lidma než se sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.7.06 21:38

Ja vim :) promin, proste jsem neodolala :D Jsem lumpik (to by rekla moje mala)
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.06 21:45

chápu 8) někdy ti to oplatím. ale uznej, že téma dobré :-) každá minuta dobrá. občas svojí malé (rok a téměř 2 měsíce) dám svojí peněženku dobrovolně, abych měla pět minut volna, zatímco jí celou vykrámuje :lol: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.7.06 21:55

Ja svym dracicim penezenku nedavam, mam experimentalne dokazano, ze to co vykramujou, jen tezko davam zpatky dokupy - a hlavne jak jim jednou penezenku povolim, tak uz nikdy nedosahnu toho, ze mi je nebudou brat v nejmene vhodnou chvili.

Ale k tematu - jak setrim cas? No, nijak - co nestihnu, na to dlabu a nedelam si z toho hlavu - hele, zni to divne, ale ono to funguje!!!! Domacnost mi funguje a ja si fakt nemuzu stezovat, ze bych nestihala :D

Ale ja jsem pomerne tolerantni a pedanterie mi je cizi - takze si netroufam radit :D

Jo a susicku chci takyyyy! Jen se mi sem fakt nevejde - a to vazne, bohuzel. Ale az se prestehujem, tak bude moje!!!!!

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babule
18.7.06 23:41

Ahojky. Zastávám názor, že práce nemá nožičky a tak mi neuteče. Naštěstí mám velký dům a v něm jednu tajnou místnost, kam schovávám koš s nevyžehlenám prádlem apod. Co stihnu, stihnu, co ne neřeším. Rozhodně se raději věnuju malému a okna klidně počkají, až nebude venku krásně. Babule :D

• Citovat
  • Upravit
4705
19.7.06 07:45

fakt sušička zbavuje prachu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.7.06 09:15

Susicka zbavuje prachu a hlavne zvirecich chlupu - a kdyz z ni hned pradlo vyndas, tak se nemusi vetsinou zehlit. Skvela vec!
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
19.7.06 09:17

jo, má takový filtr a po jedné várce prádla je úplně od prachu! Taky jsem tomu nevěřila :-) když tak zvu na exkurzi k nám na Prahu 4 :lol:
ale ne vážně, skutečně to z prádla vytočí takové ty nejjemnější prášky, co způsobují alergie, chlupy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
19.7.06 09:20

Ahoj holky, mě teprve ta pravá „nestíhačka“ čeká, ale i teď toho mám občas dost - škola, dva psi, dva chlapi, dům s probíhající rekonstrukcí a ještě ke všemu se cítím poslední dobou „díky“ bříšku vyšťavená jak citron. Takže:

Okna nemyju - stačí vyčkat silného deště a stáhnout stěrkou :wink:

Žehlení - totální nestíhačka, oba výše zmínění chlapi nosí do práce košile (takže počet dní v týdnu krát dva to celé krát měsíc …:evil: )… jak už zde psala jedna z vás, není nad skrýš pro koš s nevyžehleným prádlem

vaření mě baví, ale občas není na škodu předložit k večeři pravé domácí chňapky - recept : Co si kdo chňapne, to má…pokud je z čeho chňapat a nechňape se často, nikdo si nestěžuje

Také se ukázalo, že pokud je doma naklizeno a já v pohotovosti se smetákem (hadrem, leštěnkou…), má to několik důsledků : 1.jsem na prášky 2. ostatní jsou na prášky ze mě 3. dům se mění v místo, kde se nedá žít 3. nakonec to stejně vzdám a hlavně 4. Pokud má někdo permanentně naklizeno, lehce se dočká oné obligátní otázky „co celý den děláš?“ Neříkám žít z odpadkovým koši, ale podle mojí zkušenosti se má uklízet systematicky a postupně - aby to bylo víc znát :twisted:. Pokud čekám tchýni, rozpráším do prostoru osvěžovač ve spreji - ten jinak nepoužívám, jenom při této příležitosti… „čistota“ musí vonět

A teď jen doufám, že mě pečlivé hospodyňky neukamenují :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová