Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky nevíte kam dřív skočit? Malé děti, práce, domácnost… Jaké máte vy tipy a triky na ušetření času?
díky sušičce - nemusím skoro nic žehlit. Sice to není moc eko
, ale v zimě to skoro jinak nejde. Odhadem tak ušetřím dvě až tři hodiny času týdně, navíc sušička dezinfikuje a zbavuje prádlo prachu.
učení cizích jazyků - když s malou pochoduju po domě nebo dělám nějakou domácí práci, počítám v duchu nebo nahlas anglicky, francouzsky… případně si cizím jazykem říkám, co zrovna dělám, co dělat budu, o čem přemýšlím.
nahrávání
když už se díváte na televizi nebo jste závislé na nějakém televizním programu, tak si ho nahrejte a aspon přejíždějte reklamy. Dívat se na něj můžete kdykoliv, nebudete se muset přizpůsobit TV programu. My máme harddiskový rekordér a je to super ![]()
vaření: večer udělám o porci (jednu, dvě, tři
víc a další den si jí ohřeju anemusím pro sebe vařit. Zbytek se může zamrazit.
jen se snažím inspirovat ostatní
radši kecám s jinýma lidma než se sebou
Ja vim
promin, proste jsem neodolala
Jsem lumpik (to by rekla moje mala)
L.
chápu
někdy ti to oplatím. ale uznej, že téma dobré
každá minuta dobrá. občas svojí malé (rok a téměř 2 měsíce) dám svojí peněženku dobrovolně, abych měla pět minut volna, zatímco jí celou vykrámuje
![]()
Ja svym dracicim penezenku nedavam, mam experimentalne dokazano, ze to co vykramujou, jen tezko davam zpatky dokupy - a hlavne jak jim jednou penezenku povolim, tak uz nikdy nedosahnu toho, ze mi je nebudou brat v nejmene vhodnou chvili.
Ale k tematu - jak setrim cas? No, nijak - co nestihnu, na to dlabu a nedelam si z toho hlavu - hele, zni to divne, ale ono to funguje!!!! Domacnost mi funguje a ja si fakt nemuzu stezovat, ze bych nestihala ![]()
Ale ja jsem pomerne tolerantni a pedanterie mi je cizi - takze si netroufam radit ![]()
Jo a susicku chci takyyyy! Jen se mi sem fakt nevejde - a to vazne, bohuzel. Ale az se prestehujem, tak bude moje!!!!!
Lesina
Ahojky. Zastávám názor, že práce nemá nožičky a tak mi neuteče. Naštěstí mám velký dům a v něm jednu tajnou místnost, kam schovávám koš s nevyžehlenám prádlem apod. Co stihnu, stihnu, co ne neřeším. Rozhodně se raději věnuju malému a okna klidně počkají, až nebude venku krásně. Babule ![]()
Susicka zbavuje prachu a hlavne zvirecich chlupu - a kdyz z ni hned pradlo vyndas, tak se nemusi vetsinou zehlit. Skvela vec!
L.
jo, má takový filtr a po jedné várce prádla je úplně od prachu! Taky jsem tomu nevěřila
když tak zvu na exkurzi k nám na Prahu 4 ![]()
ale ne vážně, skutečně to z prádla vytočí takové ty nejjemnější prášky, co způsobují alergie, chlupy apod.
Ahoj holky, mě teprve ta pravá „nestíhačka“ čeká, ale i teď toho mám občas dost - škola, dva psi, dva chlapi, dům s probíhající rekonstrukcí a ještě ke všemu se cítím poslední dobou „díky“ bříšku vyšťavená jak citron. Takže:
Okna nemyju - stačí vyčkat silného deště a stáhnout stěrkou ![]()
Žehlení - totální nestíhačka, oba výše zmínění chlapi nosí do práce košile (takže počet dní v týdnu krát dva to celé krát měsíc …:evil: )… jak už zde psala jedna z vás, není nad skrýš pro koš s nevyžehleným prádlem
vaření mě baví, ale občas není na škodu předložit k večeři pravé domácí chňapky - recept : Co si kdo chňapne, to má…pokud je z čeho chňapat a nechňape se často, nikdo si nestěžuje
Také se ukázalo, že pokud je doma naklizeno a já v pohotovosti se smetákem (hadrem, leštěnkou…), má to několik důsledků : 1.jsem na prášky 2. ostatní jsou na prášky ze mě 3. dům se mění v místo, kde se nedá žít 3. nakonec to stejně vzdám a hlavně 4. Pokud má někdo permanentně naklizeno, lehce se dočká oné obligátní otázky „co celý den děláš?“ Neříkám žít z odpadkovým koši, ale podle mojí zkušenosti se má uklízet systematicky a postupně - aby to bylo víc znát
. Pokud čekám tchýni, rozpráším do prostoru osvěžovač ve spreji - ten jinak nepoužívám, jenom při této příležitosti… „čistota“ musí vonět
A teď jen doufám, že mě pečlivé hospodyňky neukamenují ![]()