Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Napadá mě zainvestovat do kvalitních bot, klidně nějakých běžeckých, které ti ty kroky odpruží. A dát si pozor na správné držení těla, zpevněný střed, nevystrkovat zadek atd. - ať si ještě neodrovnáš záda. ![]()
Je super, jak jsi v důchodovém věku akční, na strom nevylezu ani ve třiceti. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím a prosím o anonym vzhledem ke zdravotním potížím. Děkuji.
Dlouho jsem byla při své výšce stihla až hubená holka, pohyblivá, jíst jsem mohla, co a kolik jsem chtěla. Pak přišel přechod neboli klimakterium. A já poměrně rychle nabrala asi 20 kg. Mivam práci, při které bývám s pauzou na jidlo 10 až 12 hodin na nohou. A bolí mě chodidla. Vysvětlují si to tím, že se šoupou v uzavřených botách po tvrde podlaze - linoleu. A také tím, že moje tělo včetně plosek nohou nebylo zvyklé na takovou váhu. Snažím se o to víc o nohy pečovat, dopravam jim koupele, krémy, vylepšuji obuv vložkami. Je mi jasné, že pokud bych chodila venku naboso v přírodním terénu, nohy by tím netrpěly. A asi bych taky tolik nechodila a nestala - ocas bych vylezla na strom, rozvalila se do trávy nebo třeba popobehla.Jenže žiju teď, tady a za současných umělých podmínek. Pravda, ještě před pár lety už bych užívala důchodu a vnoucat, dneska se staram, abych měla každou korunu, a předpokládám, že to asi ani tak honem neskončí. Zároveň nechci ani já skončit v invalidním důchodu nebo s rozedranymi chodidly. Poraďte někdo něco? Děkuji.
Asi zborcená klenba (to bývá u rychlého zvýšení váhy časté, zejména u lidí, co nosí blbé boty) - zkus navštívit podiatra, poradí cviky a spešl vložky do bot (je možné, že si kupuješ špatné). ![]()
Jeste zkus boty behem dne vymenit. rano nos volbejsi, odpoledne pevne kolem kotniku. Ty vlozky taky nenos celou dobu. A mas dobry duvod zhubnout, to je nahodou dulezite.
@g.sandova píše:
@broskvová zmrzlina ona ale není ještě důchodovém věku, ne?
Psala, že před pár lety by už užívala důchodu a vnoučat.
Tak jako tak, stejně nad schopností vylezení na strom smekám. ![]()
S váhou o 20 kg vyšší lezeš po stromech? ![]()
A co lymfatické masáže? Nehubneš proč? Kvůli hormonům nebo jídelníčku?
Těch 20 kg navíc se na té bolesti podílí asi nejvíc. Změnit typ práce nejde?
Zdravím a prosím o anonym vzhledem ke zdravotním potížím. Děkuji.
Jenže žiju teď, tady a za současných umělých podmínek. Pravda, ještě před pár lety už bych užívala důchodu a vnoucat, dneska se staram, abych měla každou korunu, a předpokládám, že to asi ani tak honem neskončí. Zároveň nechci ani já skončit v invalidním důchodu nebo s rozedranymi chodidly. Poraďte někdo něco? Děkuji.
Dlouho jsem byla při své výšce stihla až hubená holka, pohyblivá, jíst jsem mohla, co a kolik jsem chtěla. Pak přišel přechod neboli klimakterium. A já poměrně rychle nabrala asi 20 kg. Mivam práci, při které bývám s pauzou na jidlo 10 až 12 hodin na nohou. A bolí mě chodidla. Vysvětlují si to tím, že se šoupou v uzavřených botách po tvrde podlaze - linoleu. A také tím, že moje tělo včetně plosek nohou nebylo zvyklé na takovou váhu. Snažím se o to víc o nohy pečovat, dopravam jim koupele, krémy, vylepšuji obuv vložkami. Je mi jasné, že pokud bych chodila venku naboso v přírodním terénu, nohy by tím netrpěly. A asi bych taky tolik nechodila a nestala - ocas bych vylezla na strom, rozvalila se do trávy nebo třeba popobehla.