Jak si nastavit hranice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2089
11.5.26 07:09
@Anonymní píše: Více

Myslím, že se do téhle rodiny nehodíš, nikdo tě nebere vážně. Včetně přítele. Že si v soukromí rozumíte je sice hezké, ale pokud v přítomnosti ostatních chytá tyhle manýry, není to ten pravý partner. Měl by se tě zastat. A jestli vzdychá a vytahuje obočí, když mluvíš, tak (promiň) si myslí, že jsi úplně blbá a plácáš kraviny. Zvážila bych, jestli po 7 letech vztahu mám zapotřebí bojovat s celou rodinou a prosit, aby mě brali na vědomí a s respektem. Nebo se dokonce ptát, jestli můžu promluvit. Když čtu ten dotaz, myslím, že by ti s jinými lidmi bylo líp. Ale samozřejmě zapracovat i na sobě, aby tvé NE opravdu znělo jasně a nebyla bys za puťku, ke které je možné si dovolit všechno. I já patřím mezi ty uťápnutější typy. Ve společnosti se moc neprojevuju, spíš mlčím, mám tendenci každému vyhovět, když to jde, ale to rozhodně neznamená, že se po mně někdo bude vozit a záměrně shazovat. V ten okamžik mi vyletí tlak (mám ho celoživotně nízký, takže neva :lol:) a huba už jede sama. Kecy pubertální holky bych si teda líbit nenechala a rozhodně bych se před ní neschovávala. Tím spíš vidí, jakou nad tebou má moc. Všechny rýpance bych jí vracela zpátky. Že je někdo v pubertě neznamená, že se bude chovat jako h…o a ještě ho budeme omlouvat. No jo, teď je to s ním těžké, je v pubertě. Pak si to ale rozházíš s přítelem. Pokud ale nechápe, že ti vadí, jak se k tobě jeho rodina chová a jeho snaha to urovnat je nulová, mým přítelem by nebyl. Já se teda svého manžela proti neoprávněnému rýpnutí jiných zastanu. My máme nový přírůstek do rodiny pár měsíců a v životě by si nikdo nedovolil se k němu takhle chovat. Nejsme parta buranů, kteří skočí po slabém kusu a užívají si jeho ponižování, a taky on není typ, který by si to nechal líbit. U tebe je bohužel obojí přesně naopak. Po sedmi letech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33576
11.5.26 08:34
@Anonymní píše: Více

Jasně že se tak k tobě chovat můžou, vědí že jim to dovolíš. Nauč se za sebe postavit.
Proč se proboha schováváš v ložnici? Rodina přítele mi tedy přijde hodně zvláštní, vůbec bych se s nimi necítila dobře. A s přítelem teda taky ne.
Když se bavíme já, přítel a jeho sestra, tak mě kolikrát ignoruje. Řekne něco ve smyslu “teď se bavíme my” ptala jsem se několikrát jestli můžu mluvit, nebo si s nimi povídat, ale po čase jsem to vzdala a prostě jdu pryč. Co to jako je? Poslala bych je do zadele oba. Mluvěj s tebou jak s retardem. Přítel se tedy jako přítel vůbec nechová. Asi by ses měla vážně zamyslet, jestli chceš žít s někým, kdo se k tobě takhle chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
11.5.26 08:50
@admin píše: Více

Souhlas. Zvýraznila bych Vaši větu: " naše chování ovlivňují různé situace", proto je @Učeň_Krabat zbytečně útočná ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
11.5.26 09:36

Jak je tu už opakovaně řečeno, do téhle rodiny se nehodíš, zakladatelko, to mě docela mrzí, že jste s přítelem už sedm let a je otázka, jestli v tom pokračovat a rodinu překousnout anebo vše ukončit a najít si někoho i s rodinou, kde tě budou všichni respektovat. Vypadá to, že i tvůj přítel není žádné terno, když se tě nezastane, ale co s tím? :nevim:

S tím nastavováním hranic je třeba si stanovit prvně reálné cíle, například říkáš, že chceš, aby tě jeho sestra respektovala, ale podle mě je toto nereálné, některé lidi prostě nepůjde předělat k obrazu svému. Podle mě, co můžeš udělat, je říct otevřeně svůj názor a nebát se za něj, neutíkat, když dostaneš nazpět nejapné poznámky, no a pokud takový rozhovor nepovede k nějakému vzájemnému porozumění, nenapadá mě nic lepšího, než se s dotyčnými prostě nestýkat. Máš to zapotřebí jeho rodinu navštěvovat? :nevim:

Pokud jsi zvládla nastavit hranice u matky, udělej to stejně u ostatních. Dopadne to asi tak, že tě nebudou mít rádi, ale být zadobře se všemi, to prostě nejde. :nevim: V první řadě bych rozhodně řešil tvůj vztah s přítelem, měla bys od něj dostávat větší podporu a pochopení. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21304
11.5.26 09:37

Zakladatelko, takto z popisu se mi zda, ze pritel je flying monkey skryte narcistky. Odhaduji tchyni, mozna svagrova.
Nacti si o tom neco. Nedej si namluvit, ze jsi hloupa, nejsi. Ale v teto rodine se tve sebevedomi nerozvine. Premyslej o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
11.5.26 13:08

@PaníBovaryová flying monkey skryte narcistky… :P :lol:. Můžu taky vědět, co mám za duševní poruchu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
11.5.26 13:52
@Fee-bee píše: Více

No jo, tazatelku neznáš, ale víš, že je to kombinace těch bludů cos napsala. Že se nestydíš, to fakt nemáš empatii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
11.5.26 13:55
@Učeň_Krabat píše: Více

To budou nešťastné osoby, poznat je nechceš, tomu věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21304
11.5.26 14:54
@Bytsamsebou píše: Více

Zbytečné. Tobě není pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
11.5.26 15:13
@PaníBovaryová píše: Více

Zbytečné tvoje rýpání na mou osobu ;) :* :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
11.5.26 15:42
@Fee-bee píše: Více

Kdo je tady ten nevychovany, zakladatelka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21304
11.5.26 15:47
@Bytsamsebou píše: Více

Sama jsi mi nahrála na smeč. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
11.5.26 15:50
@PaníBovaryová píše: Více

To jsem ti schválně nahrála na smeč, protože jsem teda od tebe očekávala dlouhý psychologický rozbor mé osoby… a zase nic :nevim:… takže proto má trapná jednoduchá odpověď :*.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 19:03
@Aries6 píše: Více

Toxický je hned ten první příspěvek od Fee-Bee, kde píše zakladatelce, aniž by jí znala (předpokládám), že má nízké IQ atd.
Není to rada (nic nedoporučuje) ani názor (nezná ji a názor se vyjadřuje slušně i když je kritikou), je to arogantní hejt.

Jen odpovídám na dotaz, co mi přišlo toxické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 19:27
@stinga píše: Více

Já nevím co má dělat.
Ne chumláčkovské příspěvky. Slušně vyjádřené příspěvky, které neodsuzují a neponižují. Nesouhlasím s tím, že je v pořádku někomu psát, že má nízké IQ atd., viz. první příspěvek od Fee-bee.
Není to OK, není to cool, je to za hranou.

Jak to prosím myslíte, vztáhla ZASE na sebe? Já vás vidím poprvé (nebo si nepamatuji) a nevím, že bychom spolu vedly někdy diskuzi. Zarazilo mě to.

Podle poslední věty je to tedy tak, že se web drží při životě díky škodlivému klimatu. Ono ale přece neexistují jen extrémy na spektru lidského chování (chudáčku vs. máš nízké IQ), ale každý má možnost vyjádřit se slušně i když chce říct něco nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí