Jak si nastavit hranice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
554
11.5.26 19:35
Tady
@Bytsamsebou píše: Více

Doufám, že jste pochopila, že je to nadsázka. Zas tak mě to nezajímá, protože to lze lehce odhadnout. Nicméně máte právo být sama sebou stejně jako já mám právo divit se, že souzníte s hrubostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 19:39
@Hanča1234 píše: Více

Děkuji, s tím trolením máte pravdu, trochu se stydím. Chtěla jsem, aby zakladatelka nějak viděla, že ne každý s tím 1. příspěvkem souhlasí.
Tímto děkuji za konstruktivní kritiku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 19:45

Je těžké se smířit s deštěm, který přinese povodně a hodně toho poničí. Nepíšu o sobě, je to jen metafora k té vaší - chci tím říct, že metafora s duhou se hodí spíše ke krátké letní bouřce, ne k tomu, že se někdo svěří a druzí ho poníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10858
11.5.26 19:49
@Učeň_Krabat píše: Více

Nepochopilas ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 19:53
@admin píše: Více

Děkuji za reakci, mně to nepřijde rýpavé že by se diskuze vyvinula a samozřejmě každé téma není příjemné a pozitivní.

Plno lidí k tomuto nepříjemnému tématu píše slušně a se zájmem se dotazuje.

Napsat o někom ale, že má nízké IQ atd., viz. první příspěvek, aniž by ho ten druhý vyprovokoval (viz. zakladatelka), je nedůstojné a ponižující.

Já se ale stáhnu, ať už netrolím. Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 20:01

Prosím, kde jsem útočná. Vadí mi ten 1. komentář, jak už jsem psala.
" Naše chování ovlivňují různé situace" bych zvýraznila taky - moje chování, tedy, že jsem vyjádřila nesouhlas, aby někdo komentoval někoho IQ - ovlivnila situace, že jsem si den předtím založila zde na emiminu diskuzi s dotazem a hned 1. odpověď byl totální hejt. Tak jsem nechtěla, aby se cítila zakladatelka jako já - trochu v šoku, trochu poníženě a hodně bezmocně.
Teď jen odpovím na komentáře a jdu, protože někdo slušně nastavil zrcadlo, že už trolím.
Tímto se omlouvám všem krom hejtrů a stahuju se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 20:06
@PaníBovaryová píše: Více

Já bych i věděla, ale dlouhé psychologické rozbory jsou příliš drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
11.5.26 20:09

Uznávám, ze ten ano. Ale zbytek je za me v pohodě. Ona opravdu potřebuje zlepšit svoje sebevědomí. A lidi si k ni toto nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 20:18
@Aries6 píše: Více

Vyhradila jsem se k tomu prvnímu a k tomu, co souhlasí s tím prvním.
Zbytek je v pohodě i za mě, normálně slušná sdělení a doptávání
A nechtěla jsem tady na sebe strhnout pozornost. Zamrzelo mě, že hned ta kontrola, jestli jsem zakladatelka. Protože k nikomu slušnému jsem nic nepodotkla.

Díky a mějte se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 20:22

Pokud jsem nepochopila, můžete mu to vysvětlit. Jinak to působí jako poznámka někoho, kdo stojí o pozornost a chce být tajemný. A zdůrazňuji „působí“, protože to nemusí být tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17919
11.5.26 20:58

Procetla jsem si tu druhou diskusi… asi ti bude podpora od neznameho nicku k nicemu, ale drzim palce, at se vam situace nejak podari zlepsit…a prosim te, :hug:, z kopancu si tady na emiminu nic nedelej, kopani do nekoho mluvi o autorech kopani a ne o tom, komu je adresovano, to je jejich problem, ne tvuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 21:05
@Anonymní píše: Více

Zakladatelko,

možná bys mohla jako první krok - trénovat na lidech cizích říkat „ne“ bez vysvětlování a omluv. Vždy máš právo říct ne.
Proti posměšnému tónu sestry se krátce, opět bez vysvětlování vyhradit pojmenováním situace, např. „nelíbí se mi, jak se ke mně chováš“. Pokud tě přemůžou emoce, v klidu odejít i kdyby ses měla vyplakat v té blbé ložnici.

Vzdechy a kroucení očima patří k pubertě, větší pozornost si zaslouží spíše chování partnera. Takže také jemu před sestrou pojmenovat situaci, co se ti nelíbí (nelíbí se mi, že mě takto uzemňuješ). Nerozvíjet, jen pojmenovat a odejít. Když zůstáváš nebo se ptaš kdy muzeš mluvit, dovoluješ mu vnímat tě v podřízené roli.

O pocitech raději pak v soukromí, aby toho nezneužil někdo z nich, dokud jsou spolu. Tvoje pocity jsou opravdové a máš na ně nárok.
Pokud se takto chová jen před svojí rodinou, působí to, že plní někoho možná nevyřčenou zakázku. Jeho matka má problém s tebou, že sis vymezila hranice, pak je tam jeho sestra, obě má rád. Kdoví, co zažil a zažívá od matky (citové vydírání, tvrdá výchova, manipulace…může za tím být mnoho důvodů) - je pro něj jednodušší na chvíli ponížit tebe přesto, že tě má rád. Kdoví, co by si vyslechl od matky, pokud by se zastal tebe místo sestry.
Pak říká, že to tak není, může být těžké přijmout, že to bude muset řešit nebo jen hřeší na to, že ví, že mu odpustíš a nebudeš tak tlačit jak třeba tlačí druhá strana, tedy matka a sestra.
Může jít jen o blbou žárlivost, že její syn miluje někoho jiného a nepřijala by žádnou ženu v jeho životě, přece ona je ta nejlepší. Rysy narcistické osobnosti - ale pozor, jen odhad dle popisu, může to být jen žárlivá matka, závislá matka… Začala bych od partnera. Nelíbí se mi to a to, prosím udělej si tím to a to (doplň svoje potřeby). Pokud se nic nebude dít nebo bude dál bagatelizovat tvoje pocity - pocity svoji partnerky, tak bych osobně přistoupila k tomu, že já navrhnu řešení (např. navštěvuje je nich, ne u nás - nebo - oznamuj mi kdy přijdou a si nachystám program mimo domov).
Problém je asi, že se si to necháš líbit, nebo to ale vina - pozor, to je rozdíl. Měl by stát on při tobě a nějak to už dávno řešit. Snad jen strach a pohodlnost je za tím, pokud jindy je vše ok.
Jsou tu i názory že se za tebe stydí - zeptala bych se ho. Pokud se ale chová takto jen před rodinou, bude něco shnilého v jejich království.
Pokud se ti podobné věci dějí i mimo rodinný okruh, viz. neslyšení tvého NE - opět, je to tvůj problém, ale ne vina. Lidí by měli respektovat druhé a pokud ne, vypovídá to nehezky o nich. Na těchto bych si trénovala sebevědomí - vždy jen NE. A zase NE. Max NE, nejde to - když vysvětluješ, dáváš jim možnost k přemlouvání, prostě si tě zaháčkují, když z tebe můžou mít potenciální prospěch.

Nemáš co ztratit, to oni mají nějaké fuj v charakteru. Tvoje zranitelnost může pocházet ze strachu z opuštění, nevědomě se bojíš toho, že tě někdo nebude mít rád.
Jenže raději málo dobrých lidí než víc lidí.
Protriď to kolem sebe, jen ty si dokážeš pomoct tím, že se budeš respektovat.
Pokud to máš dlouho a moc, to chce asi terapii. Nebo aspoň aby partner otevřel oči - napadá mě i párová terapie jako podmínka, pokud to nevyřeší.

Přeji, ať je líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 21:12

@My Melody pomůže, vždy za tím vidím člověka. A děkuji, každé jedno dobré slovo neutralizuje hromadu hnusnych zážitků.
Rozum to ví a dlouho to jde vydržet, pak se to nahromadí a přemůžou mě emoce. Pak má člověk tunelové vidění, vnímá jen to zlé. A stačí fakt jeden laskavý příspěvek a naruší ten tunel.
Má to smysl - nejen podle sebe soudím, že i jedno milé slovo od cizího člověka nebo i jen úsměv může doslova prosvítit den. A obnovit můj obvyklý postoj, že lidi jsou vlastně dobří :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.5.26 21:54

P. S.: možná pokud byste citovala a já věděla, na který z mých příspěvků reagujete, měla bych šanci to pochopit. Takhle mi zbývá asi jen projekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
12.5.26 09:04

Právě že ty vzdechy a pohyby obočím dělá přítel, ne pubertální sestra. I když ta možná taky :) Pokud s přítelem vycházejí normálně, mají se rádi a komunikují, pak je určitě problém někde v rodině. Jako by předváděl chování, které se od něj čeká a v soukromí je miláček. Jenže to on právě není, když vzdychá a vytahuje obočí, když zakladatelka mluví :think:. Každopádně není normální, aby se jí nezastal, v přítomnosti rodiny ji ponižoval a za zavřenými dveřmi byl ťuťuňuňu. Moc nechápu, jak jim to takhle může fungovat sedm let. Mě by taková dvojí tvář brzo přestala bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí