Jak spát společně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5021
9.8.10 20:31

Obě děti spali s námi prakticky od příchodu z porodnice, nikdy nenastala situace, že by tím byly ohrožené (pád z postele nebo náznak zalehnutí)..

Postel máme z jedné strany u zdi, takže dítě bylo buď mezi mnou a manželem nebo mezi mnou a zdí..po kojení zůstalo na té straně, odkud pilo…pod naší dekou, nezavinuté (ani jedno dítko to nevyžadovalo, jinak bych klidně zavinula).

Souhlasím s Čičinkou, že odstěhovat je třeba, když to někomu z přítomných přestane vyhovovat..Véna spí u sebe už dlouho, problémy s tím nemá (on spal ale i s námi dlouho, protože jsme do jeho pěti let bydleli v 1+1), když občas přijde (většinou když je manžel na noční), nevyženu ho..Dorka spí s námi a odstěhovat se mi ji zatím nechce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
9.8.10 20:40

Mě jen překvapuje, že nejvíc straší ty, které mají se společným spaním jen malé nebo žádné osobní zkušenosti… No nic :think:
Naopak ty, které si to samy zvolily, tak si to pochvalují :nevim: pardon za rejpavou, mam pms jak prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
9.8.10 20:47

My máme dítko v posteli od narození. Tatínek se odstěhoval do obýváku, takže máme pro sebe celou postel. když byla malá, tak spala v zavinovačce a po každém kojení jsem ji přehodila na druhou stranu. Spala na boku, odříhávat jsem ji nenechávala.
Okolo dvou měsíců jsem pořídila zábranu na tu stranu postele, kde jsme spaly blíž. Postupně jsem ji nechala spát jen u zábrany a prsa střídám.
Horší je to teď, kdy už leze a sedí. Pořídila jsem před časem druhou zábranu. Ale dítko se v poslední době zákeřně probouzí bez breku a sedá si (leze po posteli) (když já jsem ještě v jiné místnosti). Tak mám strach, aby nehupsla přes zábrany. Ale to je pro tebe ještě vzdálená budoucnost:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
9.8.10 20:48

Připojím se taky s radou, „na kterou se nikdo neptal“. Obě holky spaly od narození v postýlce v ložnici, ale samy. Na kojení jsem je vyndala, po nakojení dala zpět. Úplně malé spaly v zavinovačce a obložené kojícím polštářem. Párkrát jsem u kojení vytuhla a vzbudila se po pár hodinách rozlámaná zkroucená okolo dítěte, nevyhovovalo mi to. Oddělené ložnice s manželem jsme zavrhli, děti jsou společné a i noční péče o ně. A stejně se s každou holkou stalo, že když jsem si po kojení odskočila (fuj, dodneška si pamatuju ta noční martyria kdy mám žízeň, potřebuju na záchod a dítě už skoro hodinu žuchle…ale to je jiná kapitola, zachránilo nás UM) a dítě zabezpečila dekou a kojopolštářem tak spadly, naštěstí obě zamotané do podušek a pád byl velmi tlumený.
Za mně tedy každý ve svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
9.8.10 20:50

Cicinko, ja to proste tak citim, dokonce jsem v tehu byla presvedcena, ze si mimco do postele nevezmu vubec. To jsem teda porusila, ale proste si to nedokazu predstavit, ja bych se proste nevyspala: nevyspala mama-nespokojena mama, nespokojena mama-nespokojene miminko.
Pokud to nekomu vyhovuje, nic proti. Mam dve kamaradky, co si toto zavedli, a kdyz mimco odrostlo v batole, jsou z toho nestastne. Takze nemam uplne osobni zkusenost, ale zkusenost z druhe ruky.

Jo, a taky mam pms jak prase. :lol:

Příspěvek upraven 09.08.10 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela

Jája ěl kolíbku, později postýlku přiraženou k mé půlce postele.Do prvního koja spal ve svém, pak šel na kojo kemě, u čehož jsem usnula a probrala se až na další k ránu, kdy jsem ho jen přehodila na druhou stranu, vytáhla prso a znova jsem vytuhla :D.
byť byl tatínek proti, že ho zalehne nebo tak, nikdy jsme se ani jeden nepohli tak aby jsme malému ublížili. A to jsem uritě nespala celou noc na boku ;).

mmch ono to je opatření stejně jen na chvíli do doby než se začne prcek hýbat.Jakmile to dokáže, bude se roztahovat a přetáčet a pošupandí do svého.Pak začne lozit a zdrhne z postele :D (a pokud to bude takový aktivista jako ten náš, tak to je hooodně brzo kol 3m :D)

• Citovat
  • Upravit
6051

ahoj,
malý spal někdy s námi, někdy v postýlce - měla jsem ji přišouplou k naší posteli, takže jsem polohu miminka v noci mohla střídat podle toho ze kterého prsa jsem kojila…Někdy spal krásně a vydržel u sebe…jindy mě potřeboval mít pořád u sebe, takže jsem se moc nevyspala…ale bylo to dle jeho potřeb…
uvidíš jak vám to bude vyhovovat a jak to budete cítit - každé mimi je jiné a má jiné potřeby…- a není pravda, že si na to děti zvyknou a pak spí s rodičema do 3 let - malý spí už dlouho krásně u sebe celou noc pěkně v kuse…nikdy jsem s ním nic nelámala přes koleno, postupně bez slziček a nějaké drezůry si na všechno zvykal a zvykl si i spát ve svém a to i přes to, že spoustu nocí prospal přitulený v naší posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.8.10 20:55

Malá spala v košíku jen chvilku, pak mi to nedalo (pořád jsem vstávala a kontrolovala ji - i když jsem měla monitor) a šla ke mně do postele. To jsem ještě spávala sama. Když jsme se po šestinedělí sestěhovali do postele s tatínkem, dala jsem si k posteli její postýlku místo zábrany :mrgreen: A spala vedle mě u postýlky, já byla uprostřed, tatínek na druhé straně. Někdy kolem šestého měsíce jsem napolohovala matračku v dětské postýlce do roviny s naší postelí, odstranila bočnici a spává v postýlce, ale přiražené k naší posteli a ve stejné rovině s naší postelí. A stejně si ji k ránu beru k sobě :wink:

Když byla malinká, spávala v rychlozavinovačce. Měla jsem tak jistotu, že má kupříkladu ručičky uvnitř a já je nedopatřením nepřilehnu. Teď spává ve spacím pytli.

Kojení jak píšou holky - prsa střídat. Já bohužel stejně víc kojím z toho „horního“, takže se mi víc nalívá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.8.10 20:57
čičinka píše:
Mě jen překvapuje, že nejvíc straší ty, které mají se společným spaním jen malé nebo žádné osobní zkušenosti… No nic :think:
Naopak ty, které si to samy zvolily, tak si to pochvalují :nevim: pardon za rejpavou, mam pms jak prase

Trefné :mrgreen: A PMS nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
9.8.10 21:00
:lol:
chuanitka píše:
Někdy kolem šestého měsíce jsem napolohovala matračku v dětské postýlce do roviny s naší postelí, odstranila bočnici a spává v postýlce, ale přiražené k naší posteli a ve stejné rovině s naší postelí. A stejně si ji k ránu beru k sobě :wink:

taky dobré řešení :palec:
mně se třeba malý často budil, když jsem ho po kojení vracela zpátky do postýlky…jinak než u kojení nusnul a čekat půl hodiny než usne tvrdě, aybch ho vrátila byl příliš drahocený čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
9.8.10 21:06

Ahojky,Karolínka s námi spinkala od malinka.my jsme měli postel přisunutou ke zdi a Karolínka spinkala u zdi, já uprostřed a manžel na kraji. Měla deku se mnou a nezvinovala jsem ji-nevyžadovala to.Kojila jsem ji střídavě z obou prsů a v noci jsem ji nepolohovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
9.8.10 21:08

Já jsem měla syna od mala mezi náma, ale bylo to nepohodlný, nikdo jsme se nevyspali, pořád jsem byla v křeči, že spadnu z postele :lol: Potom jsme přišoupli dětskou postýlku z mé strany - oddělali jsme bočnici a přichytili postýlku k naší. Je to super - v noci jsem se jen přisunula k malýmu a nakojila. Teď to tak máme i s dcerou a syn má přišouplou velkou postel ze strany manžela :palec: Snažila jsem se je polohovat přes den, v noci moc ne a nic se nestalo :-) (spali na boku tváří ke mě, později v noci se přetáčeli na záda, dcera byla mezi polohovacíma válečkama, teď je má za zádama, ale v noci je odsune a je na zádech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
9.8.10 21:14

Ahojík.

Jak píše Mystery. Já bych se také bála že miminku něco udělám. Sabinka spala od narození ve své postýlce a spí dodnes. Pak se lépe učí spát ve své postýlce ve svém dětském pokojíčku.
Ale jak píše momi33 mnžel když odchází do práce kolem půl šesté ráno, tak někdy Sabču omylem vzbudí, a ta pak přišupe ke mně do postele a zase usne a spíme do rána.
Moje švagrová měla od malinka dcerku u sebe mezi sebou a manželem. Teď budou dcerce 4 a mají problém jí naučit na svou postýlku, kterou má ve svém samostatném pokojíčku.
Záleží na tobě. Každopádně hodně štěstí při rozhodování. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
9.8.10 21:17
chuanitka píše:
čičinka píše:
Naopak ty, které si to samy zvolily, tak si to pochvalují :nevim: pardon za rejpavou, mam pms jak prase
Trefné :mrgreen: A PMS nemám :mrgreen:

reakce jsem četla až po přidání komentu, a zrovna nad tím taky přemýšlím …
Nemyslím to zle a nechci se nikoho dotknout … ale kde jste vzali že otec nemá stejné instinkty jako máma?? 8-o Přítel byl teda dost proti, aby spal Jája s nama, jenže s tím nic nenadělal, bo jsem byla moooc líná na to abych čekala půl hodiny v sedě než se malej nají, a moc znavená na to abych v leže při koju nevytuhla (to se mi dařilo asi prvních 14 dní kdy jsem poctivě dávala odbrknout apřebalovala hned po koju). Takže si hodně rychle tatínek zvykl na synáčkovu přítomnost, a te´d jsem se ho ptala a prý sei pobudil když se otáčel a cítil ho z sebou … takže i tatínek si umí ve spánku dát pozor!!!
Jája ležel, měla jsem většinou přes něj ruku, buď byl čelem ke mě nebo zády (kde ty časy jsou kdy se mi prdelka vešel od brady po eh .. břicho :D).Když mi bylo chladno na ruce, zalezla jsem tak že jsme měli hlavu z pod peřiny stejně (tak je to i teď). Neměla jsem problém se otočit, nevyspat. A nemám problém ani teď když cestuje a kope (pravda většinou tátu :D). Jsem ráda když k ránu přijde a zavrtá se mi pod deku a můžu se k němu přitulit … takže spíš ta závislost je u mě a ne u něj :). je mu 4,5 roku, a jediné co bych bralaje vlastní pokoj pro něj, aby měl své zázemí… ale to v našem 2pokojáku nejde …

je to prostě v nás … zakladatelce radím, aby postýlku měla .. nikdy neví jak jim to bude vyhovovat, a společné spaní řešila až to bude aktuální. a asi je i lepší když prcek ví že má i vlastn pelíšek …pak je tam dobré dítko dát po obědě, a nemít obavy že e skutálí když já jsem mimo.
O tom že bych dítě zalehla, zadusila, přikryla celé a pod ani nemluvím … máma je ve spaní tak ve střehu že to prostě neudělá .. žádný strach ;).
malej spal jen v body a dupkách - ve svém v rychlozavinovačce u mě pod mojí dekou.

• Citovat
  • Upravit
andela
9.8.10 21:24

jo ještě k tomu odnučování … je to čistě můj názor … ale pokud dítko spí s rodiči a pak ho najednou šoupnou nejen do vlastnípostele ale ještě do jiného byť vlastního pokoje, tak se nedivím že se mu to nelíbí a nechce tam spát. Se musí chudák cítit jako vyděděnec.

Já hlauju pro střídvé spaní, jako jsem to mělajá … večer usnul ve svém av noci šel ke mě. Tím odpdlproblém naučit ho do svého ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510