Jak spát společně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
15.8.10 22:13
Mainboa píše:
Holky vmísím se s dotazem :) Vy které v noci s dítkem spíte a přes den dáváte do postýlky, uspáváte ve velké posteli a pak přehodíte do postýlky nebo vám mimča samy usnou v postýlce a večer v posteli?

Přendávám, v postýlce neusne. Tam je největší zábava si stoupat a házet ven spacího medvěda a dudlík a vůbec všecko, co je po ruce :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.8.10 10:50

Naše Ellinka spí s náma také v posteli. Má svoje místo uprostřed. Manžel si pro jistotu ještě vedle sebe dává malý polštářek jako zarážku :-) Já se k nočnímu kojení jen v posteli posadím kvůli střídání, krmíme každé 2-3 hodiny a ráno už krmíme v leže, nejsem schopná se zvednout… Strach ze zalehnutí nemám, spala jsem s ní v posteli už i v porodnici, musela jsem zahřívat, špatně držela teplotu, protože se narodila kapku dřív… A věřte tomu, že se nehnete, jak usnete tak se i probudíte, spím na obou bocích i zádech… Malá má svojí peřinku, ale ze začátku jsme spali pod jednou. Už teď, ale přemýšlím jak udělám zarážky až se začne hemžit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
28.7.11 13:49

vecerni uspavani

Ahoj, zkusím tu oživit mojí starou diskuzi. Prcek je na světě a společné spání je něco nádherného :-)
Jen s jeho pohybem přemýšlím, jak nejlépe večer ukládat. Prakticky je navyklý usínat se mnou, resp. ho uspávám. Pohádky, ukolébavky apod. Někdy je to pohoda, chvíli ležíme, povídáme a pak usne a já mizím a v pohodě tam chrupe dokud si nepřilehnu. Někdy je to ale na dlouho. Je ospalý, ale brání se spánku a uspávání trvá klidně i hoďku.
Tak se jen chci zeptat jak uspáváte vy. Jestli ve velké posteli, či nějak kombinujete. Mi tedy malou postýlku ani nemáme. I přes den spí ve velké. To bývá unaven a usíná pak během chvilky.
Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
28.7.11 13:51
syselik píše:
Ahoj, zkusím tu oživit mojí starou diskuzi. Prcek je na světě a společné spání je něco nádherného :-)
Jen s jeho pohybem přemýšlím, jak nejlépe večer ukládat. Prakticky je navyklý usínat se mnou, resp. ho uspávám. Pohádky, ukolébavky apod. Někdy je to pohoda, chvíli ležíme, povídáme a pak usne a já mizím a v pohodě tam chrupe dokud si nepřilehnu. Někdy je to ale na dlouho. Je ospalý, ale brání se spánku a uspávání trvá klidně i hoďku.
Tak se jen chci zeptat jak uspáváte vy. Jestli ve velké posteli, či nějak kombinujete. Mi tedy malou postýlku ani nemáme. I přes den spí ve velké. To bývá unaven a usíná pak během chvilky.
Díky :-)

Ahoj, my jsme tedy od zacatku uspavali v samostatne postylce, maly byl navykly, protoze byl v inkubatoru a pak v nemocnicni postylce, takze se mnou v posteli uspavat nechtel vubec… takze my jenom v samostatne postylce… ;)

• Citovat
  • Upravit
29730
28.7.11 13:58

Ahoj,
ja jsem do zhruba 2,5 mesice mela mimino cely vecer u sebe, vetsinou mi spalo na mym nebo manzelovo brise v obyvaku, kolem pulnoci jsme se presouvali do loznice. Jak odrostlo a na brise uz to nebylo ono, dala jsem do postylky a brala si ho do postele az pri kojeni o pulnoci. Nepises jak je stary a jak v noci krmite… Tu postylku nechcete vubec porizovat? To by bylo docela komplikovany, az zacne lezt… Aspon ja mam takovy divouse… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
28.7.11 14:01

mne obe deti spali uz dost skoro s nami v posteli..
ale povodne mali spat obe deti v postielke, ale spali tam len 3-4 mesiace.. tam som ich polohovala , ze som ich otocila a dala nabok…
ked spali u nas v posteli, uz ich netrebalo polohovat, lebo sa vrteli tak, ze to bolo zbytocne…
ale su take polohovacie hracky,ci vankuse, s tym by sa dalo polohovat..
 http://www.mimibazar.sk/foto.php?…

ja som spala v posteli hociajako, na boku, bruchu…zatial som ani jedno dieta nespucila..

ale treba dat pozor, ked dieta spi samo v posteli, aby z tade nespadlo..ked bude spat na vasej spolocnej posteli aj cez den, aby si nemusela cely cas sediet nedaleko postele..
mne vie totizto najmensi tak rychlo zist z postele, pripadne spadnut, ze lepsie by bolo ho do tej postielky prelozit.. a mat chvilu kludny cas..alebo cas na nieco ine, ako len sledovat drobca..

alebo vyriesit manzelsku postel dvoma madracmi, alebo takou tou nizuckou postelou…

Příspěvek upraven 28.07.11 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
28.7.11 14:03

Také spíme společně :lol: i přes den…a také uspávám. Přes den si občas chodím lehnout taky. Malého máme uprostřed… Většinou usne hned, ale zase usne jenom se mnou.
Když usíná, tak se vždycky přitulí..a ráno hned po probuzení, tak mi dává pusinky :huban: .

Zrovna jsme v období kdy malého učím slézat z postele a aby si nenatlouk při pádu,tak mám pro jistotu vedle postele matraci,aby to bylo případně do měkkého. Ale většinou si mne malej po probuzení zavolá a čeká než si pro něj přijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
28.7.11 15:07

Malému je 11m. Postel už jsme snížili o nohy, takže teď z ní může slézat v pohodě. Práve musím být vždy u něj než usne, jinak mi z postele zdrhá. Ale je to trdlo, byl by schopem zdrhat i z vysoké střmhlav dolů… :-D
Zatím malou postýlku neplánujeme, ani se nám do ložnice nevejde. Uvidíme jak to půjde časem. Jen někdy už šílím, když uspávám hodinu a říkám si, kéž tak mít postýlky odkud by neutekl :-D ale zas by tam zcela jistě lomcoval pričlemi a řval. Takže taky žádná výhra.
Mno asi uvidíme jak se to bude dál vrbit. Občas je to večer náročné, asi musím více unavit a nebo už nedávat odpo spát.. pak je ale zase večer nevrlý únavou.
Mno ale když jdu večer spát a přitulíme se, tak je to super :-)
A ráno žádná pusinka, ale tahá nás za nos :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
28.7.11 15:21

No, pri starsom mi postielka bola na nic. Skusala som ho tam dat a ze sak ho tam necham a sam zaspi..ale nahodou zbadal odhrnutu plachtu, tak tahal, az celu plachtu odopchal a vyhodil z postielky :cert: ale tak to mal tak rok.. ale nie kazdy ma tak nezbedne decko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
28.7.11 19:38
syselik píše:
Malému je 11m. Postel už jsme snížili o nohy, takže teď z ní může slézat v pohodě. Práve musím být vždy u něj než usne, jinak mi z postele zdrhá. Ale je to trdlo, byl by schopem zdrhat i z vysoké střmhlav dolů… :-D
Zatím malou postýlku neplánujeme, ani se nám do ložnice nevejde. Uvidíme jak to půjde časem. Jen někdy už šílím, když uspávám hodinu a říkám si, kéž tak mít postýlky odkud by neutekl :-D ale zas by tam zcela jistě lomcoval pričlemi a řval. Takže taky žádná výhra.
Mno asi uvidíme jak se to bude dál vrbit. Občas je to večer náročné, asi musím více unavit a nebo už nedávat odpo spát.. pak je ale zase večer nevrlý únavou.
Mno ale když jdu večer spát a přitulíme se, tak je to super :-)
A ráno žádná pusinka, ale tahá nás za nos :-D

U nás s usínáním problém opravdu není, ale co začala separační úzkost, tak je to nářez…malej má radar se vzbudit když jdu v noci čůrat a to je hysterickej řev…vzhůru je celej barák. Navíc mi poslední dobou (asi tak týden) dělá to, že se kolem 22 hodiny vzbudí a pořád kontroluje jestli jsem tam s ním :cert: . Takže jsem poslední dobou nachystaná kdykoliv po 22 hodině do postele páč nevím jestli bych se pak ještě do sprchy dostala. Jakmile jsem jen na vteřinu pryč, tak je hysterka a tatínek mu je fuk. Snad to nebude trvat moc dlouho jinak budu zralá na léčebnu :zed: .
Jo a ještě jsem chtěla napsat…pod matrací mám monitor dechu. Je tam už jen jako detekce pohybu. Chůva někdy tiché zvuky nebere, tak abych věděla kdyby utekl z postele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
22.11.11 13:27

chci spát dohromady s mimi, ale ono heká, chrápe a budí mě

holky a nebudí vás mimi? To naše je dvouměsíční, já bych ráda spala s ním i s chlapem v posteli všichni dohromady. Ale malá chrápe, heká třeba dvě hodiny nebo i celou noc, bublá, sice spinká a budí se jen jednou či dvakrát, ale s ní v místnosti se nevyspím-natož v jedný posteli a přitom bych ráda., leda snad, že bych úplně padala na hubu, ale to bych se zas bála s ní spát, že bych nereagovala, kdyby řvala, že na ní ležím apod.. Spíme na zemi na matracích. Nakonec to dopadlo tak, že spí s chlapem v jedný místnosti a já v druhý, slyším ji i přes zavřený dveře. Takže v noci jednou nakojím a jdu zas spát- celkem pohoda. ALe stýská se mi a zajímalo by mě, jestli je pravda, že děti, co spí s rodiči a jsou víc v šátku a jinak přitulený jsou později sebevědomější???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
22.11.11 13:36
dryada píše:
holky a nebudí vás mimi? To naše je dvouměsíční, já bych ráda spala s ním i s chlapem v posteli všichni dohromady. Ale malá chrápe, heká třeba dvě hodiny nebo i celou noc, bublá, sice spinká a budí se jen jednou či dvakrát, ale s ní v místnosti se nevyspím-natož v jedný posteli a přitom bych ráda., leda snad, že bych úplně padala na hubu, ale to bych se zas bála s ní spát, že bych nereagovala, kdyby řvala, že na ní ležím apod.. Spíme na zemi na matracích. Nakonec to dopadlo tak, že spí s chlapem v jedný místnosti a já v druhý, slyším ji i přes zavřený dveře. Takže v noci jednou nakojím a jdu zas spát- celkem pohoda. ALe stýská se mi a zajímalo by mě, jestli je pravda, že děti, co spí s rodiči a jsou víc v šátku a jinak přitulený jsou později sebevědomější???

Tak to jsem taky zvědavá co ti kdo poradí, protože já mám to samý, ted mimčo teprve čekám, ale s manželem musíme spát každý v jiné místnosti už teď, nesnesu poslouchat jak si schrupne nebo zabublá, okamžitě mě to budí a mám pak problémy usnout, a s mimčem to bude to samý, nějak nevím, jak to budu řešit, oni dva spolu spát nemůžou, manžel má fakt dost nárok na vyspání se, a jak to uděláme fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
22.11.11 14:54

napadlo mi, že možná si člověk časem zvykne a otupí. Jediný kdy si vzpomínám, že jsem se s mimi vyspala v posteli bylo, když jsem se fyzicky utahala a ještě spala s hlavou na druhou stranu, než bylo mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
28.11.11 20:33

Heleď, mimi spí s námi a první měsíce jsem fakt hodně šátkovala. Jestli to nějak značně podpořilo sebevědomí to nevím. Ale je fakt, že když někde jsme, tak si jde zkoumat co potřebuje a nejeví se zatím jako mamánek. Dokud se tedy někde neducne. Pak spouští poplach :-D
Ale s chrápajícím to nejde, to tě chápu :-) Prcek teď měl RÝMU, ale pořádnou. A chrápal jak dospělej. Taťka spal i přes ten kravál, tak jsem je tam nechala spolu a šla na gauč. Jinak bych se taky nevyspala.
Jinak je ale jak myška, takže se nám spinká dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí