Jak spát společně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6895
9.8.10 22:00

My taky usínáme každý na své posteli a ráno jsme všichni 4v jedné!oba kluci spali do prvního kojení v postýlce.pak už jsem to nezvládla je dát zpátky.starší syn v noci procitne a už se stěhuje…necháváme ho,třeba ho to jednou přejde.zatím nám to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
9.8.10 22:13

Ahoj, já jak první tak i druhé dítko nechala usnout v postýlce - bez problému, ale pak se budili a já jaksi z lenivosti chodit stále k postýlce, jsem si je brala automaticky do velké postele k nám, mezi nás. Brala jsem mu peřinku. Pochopitelně jsem odhodila můj polštář a malému jsem dala pod hlavičku plínku. A vlastně celou dobu spím jen na pravém boku, ale neva. Malý když zaplakal, tak jsem byla u něj, pohladila, přitiskla, dala dudlík, aniž bych musela vstávat. Záleží co chceš ty a co miminku, co vám bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
9.8.10 22:24

Moc děkuji za příspěvky :-)

Rozhodně to chceme zkusit. Máme ale jak postýlku tak i košík, takže přes den určitě bude mimi ve svém (když ne zrovna v šátku ;) )

Zalehnutí se nebojím, jednak u našich vždy spáváme s naší čivavkou a nikdy se nestalo, že bychom ji já či manžel zalehli či nějak shodili.. u mimča předpokládám ještě silnější instinkt než máme u psa :-D a pak jsem také slyšela, že se mimčo taky jen tak nedá a jakmile se na něj omylem lehce nalehne, tak se zavrtí a to mamku či taťku hned vzbudí.
Přidušení pod dekou bych taky nehrotila… však máme lehkou a prodyšnou, takže když mimčo zaleze pod deku, tak se mi jistě neudusí a když mu to bude vadit, tak si myslím, že se zase zachruje a dá vědět, že se mu něco nelíbí.

Spíše řeším ty detailíky od maminek se zkušenostmi :-)
Postel máme dosti širokou, tak snad se vejdeme i s taťkou a nebudeme ho muset stěhovat.. hlavně ani v našem 1+1 nemáme moc kam ;)

Tak jsem zvědavá jak nám to půjde.. časem si to všechno jistě vychytáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.8.10 22:33

Dcera spi s nami porad v posteli i ted…ale uz pomalu premyslim, jak se ji zbavit :mrgreen: , protoze se roztahuje pres obe postele a my s manzelem mame kazdy tak 10 centimetru…
Nicmene, jako miminko spala uprostred, tady si dovolim nesouhlasit s tim, ze otec nema instinkty, kolikrat se stalo, ze manzel vylitl horni polovinou tela z postele k podlaze a chytal slastne spici mimino…zdalo se mu, ze pada. A nikdyji nezalehl, to spis ja spala jak drevo a ani neslysela jak rve na kojeni. A neni nic hezciho, nez kdyz lezi uprostred a drzi nas kazdeho za jednu ruku… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
9.8.10 22:46
MadGirlNancy píše:
Dcera spi s nami porad v posteli i ted…ale uz pomalu premyslim, jak se ji zbavit :mrgreen: , protoze se roztahuje pres obe postele a my s manzelem mame kazdy tak 10 centimetru…
Nicmene, jako miminko spala uprostred, tady si dovolim nesouhlasit s tim, ze otec nema instinkty, kolikrat se stalo, ze manzel vylitl horni polovinou tela z postele k podlaze a chytal slastne spici mimino…zdalo se mu, ze pada. A nikdyji nezalehl, to spis ja spala jak drevo a ani neslysela jak rve na kojeni. A neni nic hezciho, nez kdyz lezi uprostred a drzi nas kazdeho za jednu ruku… :srdce:

Vážně se takhle chytne ? Mno to je krásný, už se nemůžu dočkat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.8.10 22:51

Syseliku, ale to az ted, kolem dvou let :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
9.8.10 22:53

aha :lol: to nevadí.. už teď se těším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 22:56

U nás společné spaní tak nějak vyplynulo, neplánovali jsme to a byli toho odpůrci :lol:

Samík spí uprostřed, dřív v zavinovačce, teď má svoji peřinu, ale nesnese být přikrytý, tak spí jen tak.

Spím bohužel instinktivně na pravém boku (čelem k němu), ale už jsem se naučila i na břiše a na zádech, tak se to dá…

Kojení vleže nám ze začátku nešlo, takže jsem si s ním stejně sedala, jak byl velký, tak už se jenom v jakékoli pozici přicucnul a zase odcucnul.

Nepolohovala jsem nikdy nijak, ani v postýlce, teď se polohuje sám (a to tak, že velmi zábavně) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 23:08

A jak jste to řešili s druhým dítkem? Já nad tím furt přemýšlím a nevím… Mít každé dítě z jedné strany, aby se nepovraždili? Nebo oddělat bok z postýlky, přišupnout a miminko dát tam, ať máme víc místa? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
9.8.10 23:10

Jóoo, Anguo, my to též neplánovali :-) a v těhoteství, když jsem četla podobné diskuze…až se stydím, co jsem si říkala, že moje dítě dělat nebude ani NÁHODOU!! a pak se nám po ní tak stýskalo v noci a bylo to i pohodlnější…ovšem zhruba v období plazení se a intenzivního otáčení spala v postýlce, protože to bylo o spadnutí na hubu..ale teď je to paráda (až na ty nohy, které mě kopou do hlavy :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 23:14

Mad, no já to též říkám, že jsem si kdysi myslela věcí :lol: Ale jako proti tomuto jsme byli hrozně, snad i víc MM, než já a ten si ho v posteli hlavně vydupal, brává si ho i k sobě na svoji půlku a užívá si „mimíška“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.8.10 09:02

Majda spinkala v postýlce, když náhodou někdy usnula u nás, byla jsem celá okopaná a oboxovaná, měla jsem málo místa :twisted: (spím v klubíčku, což s miminem u boku nejde…) Teď nedávno jsme s ní spali ve stanu, dopadlo to tak, že já s přítelem každý namáčklý na jedné straně a milostpaní napříč mezi náma :lol:
A jinak se mi zamlouvá ta postýlka bez bočnice u postele přiražená.
Uvidíš, jak vám to půjde a jak bude miminko spokojené. My Madlu vyloženě rušili, takže od 7mi měsíců spí i sama v pokoji a úplně spokojená, chrupe celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.8.10 19:13

Já se toho pořád bojím… Mám ale fakt blbou zkušenost - dcerka taky spávala se mnou a instinkt neinstinkt jsem jednou usnula při kojení a fakticky jí částečně zalehla. Byla jsem tak grogy, že mě neprobudilo ani to, že křičela. Naštěstí jsem jí ležela jenom na ruce a noze, ale stejně. Teď když mám malého u sebe, tak se budím strachy, jestli se mu něco nestalo. Takže v noci jde do své postýlky přiražené hned u mojí strany postele. Ráno stejně ale neodolám a nechám ho u sebe a spíme společně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
10.8.10 21:31

Holky vmísím se s dotazem :) Vy které v noci s dítkem spíte a přes den dáváte do postýlky, uspáváte ve velké posteli a pak přehodíte do postýlky nebo vám mimča samy usnou v postýlce a večer v posteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
12.8.10 21:41

..spolecny spani je bezvadna vec..nejdriv jsem toho byla odpurce (placla se pres kapsu se super postylkou matraci kokos pohanka),ale po par nocich co jsem se skoro nevyspala,protoze malej rval jak tur jsem ho honem rychle prestehovala ke me do postele a od te doby si to nemuzu vynachvalit…akorat ze zacatku byl problem,ze me v porodnici tak vystihovali..spolecne spani=udusene dite zalehnutim..ze jsem malymu porad uhybala a bala se poradne zabrat abych ho nezalehla..az jsem to dopracovala ke skriple krcni pateri a krunyri..ale kdyz pak clovek zjisti,ze zalehnout dite neni zas tak jednoduchy a instinkty pracuji i ve spanku tak se vic uvolni a vyslovene si to uziva…jsme jen dva na velikou postel..s manzelem nevim jak to funguje..to bych se mozna i trochu bala a rozhodne nemela prcka mezi sebou..prcek spal od malicka v triku,latkovky, navrch vlnaky a ponozky …ted uz jen ve ctvercovce bez vlnaku a bez ponozek…kazdy mame svoji perinu..on si tu svoji vzdycky odkope a stejne skonci pod tou moji…bude to znit asi divne,ale kojim ve dne z praveho prsu a v noci z leveho..i kdyz se to nema ale ja s tim problem nikdy nemela ..zadny zanet nic…prcek prospiva a delame to tak uz skoro 14 mesicu…spat s mimcem je nadherna vec a fandim at vam to vyjde a at si to vsichni tri uzijete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí