Mateřská a další dítě

Baba Jaga
18.8.10 16:44

Jak to je?

Ahoj,chci se zeptat.Jsem na mateřske,mám roční dítě a s manželem plánujeme ještě jedno.Když otěhotním dřív než mi zkončí mateřská budu dostávat zase ten půl rok vyšší mateřskou (nevím jak se přesně nazývá)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
18.8.10 16:53

PPM a RP, tj penezita pomoc v materstvi (28t) a rodicovsky prispevek do 2, 3 a 4let.

Zalezi na tom, jestli ti trva smlouva se zamestnavatelem. Takze pokud jsi mela smlouvu na dobu neurcitou, nastoupis na MD pred skoncenim rodicaku, tak budes mit vypocitavanou PPM z toho sameho zakladu, jako jsi mela tu prvni.

Pokud ti smlouva netrva a nebyt na rodicovske, tak bys byla bez prace, na PPM narok nemas, od PPM se odviji narok na RP, takze v pripade netrvani smlouvy a nesplneni alespon 270dnu v poslednih 2letech placeni nemocenske, tak je narok jen na ctyrlety rodicak od dne porodu, na PPM narok neni.

Nejsem si jista, jak to je, kdybys nastupovala na MD po skonceni RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
18.8.10 16:53

Ahoj,
budeš ji dostávat, pokud se druhé dítě narodí nejpozději do věku tří let prvního.
Nebo možná teď už podle délky RD. Ve většině případů jsou to ale ty tři roky.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101576
18.8.10 17:08

Není to o tom, jestli se narodí do 3 let předchozího dítěte, ale o tom jestli ti trvá pracovní poměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
18.8.10 17:09

Já jem před prvním dítkem nepracovala a tak jsem šla automaticky na letou variantu rodičovského příspěvku a od 22 měssíců(myslím) ji mám sníženou.Malé by se mělo narodit v dubnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
18.8.10 17:21

V tom pripade na materskou nemas narok. Budes pobirat rodicak na starsi dite do porodu, pak musis rodicak na starsi zrusit a zazdat o rodicak na mladsi dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
18.8.10 17:39

Jo jo to jsem myslela děkuju.Právě že jsem někde slyšela že když se mi narodí další dítě tak budu pobírat pořád to co beru teď že už na vyšší nemám nárok.To jsem ráda že je to takhle uf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí