Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Meggiska píše:
A kde na to auto vezmu peníze? 😂 A my tu kupodivu máme spoustu hřišť, nechodíme jednu trasu..spíš jde o to, že jsem furt s dětmi, pořád na mě volají a furt chcou být se mnou..
Starou oktavku koupis za dvacku a svoji praci to auto udela.
Kazdopadne kdyz je muz furt v praci, musite byt v baliku
.
Co bych dala ta to bejt jen doma s dětmi. Byla jsem doma jen dva roky a pul celkem. Se synem pouze pul roku s dcerkou dva roky. Přeju všem maminkam aby mohly byt doma s detmi co nejdele.
@Meggiska píše:
To já s nimi chodím pořád ven, doma bych to nedala. Auto nemám, když chodil starší do školky, brala sem mladšího do sedačky na kolo a jeli jsme, ale ten starší nemá ani 4 roky, nikam bychom na kole nedojeli. Takhle po městě chodíme na hřiště a tam se vyblbnou, ale nebaví mě u nich furt drepet a dělat babovicky a houpat je na houpačce. Já vůbec nechápu jak na mě můžou být tak závislí, v noci s nimi musím spát, bo jinak to jsou hysteraky že tam nejsem, venku řvou kdykoli se jen vzdálím na víc jak 5 metrů, fakt toho mám plné zuby. Na víkendy vymýšlím výlety, abychom měli změnu a aby i otec si je užil..
Sedacku a vozejk na kolo..
Taky kolem 2. roku už to bylo dlouho. Pomohlo mi najít si brigádu v místě bydliště, jak já se tam vždy těšila. Ale chápu, že né vždy to jde (práce, směny, hlídání).
Chce to vydržet a pak jít do práce. I z toho důvodu jsem nechtěla druhé dítko po sobě, protože já bych další roky doma nevydržela. ![]()
A proto nelituju, že děti nemám. Asi jsem nijak nepomohla. Omlouvám se. Jenom děkuju za další důvod a argument proč děti nechci.
Holky, ja vás chápu… ale za pár let budete se slzou v očku na toto období vzpomínat… ![]()
strašně rychle se ty malé živé přísavky změní v pubertální zombie s mobilem v ruce a už po vás budou chtít jen jídlo, KLID a zavřené dveře…
@Anettgizmo píše:
A proto nelituju, že děti nemám. Asi jsem nijak nepomohla. Omlouvám se. Jenom děkuju za další důvod a argument proč děti nechci.
Děti udělají ze tvého života 3D… ja moc doma nebyla, hodně pracuji.
@Královna Kosmíru píše:
Děti udělají ze tvého života 3D… ja moc doma nebyla, hodně pracuji.
Děti mám ráda, ale pohraju si s nimi, pohlídám klidně ale zase vrátím.
Vyhovuje mi to tak jak to je. Možná jsem sobecká, ale jsem spokojená
@Anettgizmo píše:
Děti mám ráda, ale pohraju si s nimi, pohlídám klidně ale zase vrátím.Vyhovuje mi to tak jak to je. Možná jsem sobecká, ale jsem spokojená
Cizi deti a vlastni deti jsou dost rozdil
.
Cizi taky rada vracim.
@Lucie_Sx píše:
Cizi deti a vlastni deti jsou dost rozdil.
Cizi taky rada vracim.
chtěla jsem tím říct, že děti mám ráda. Ale svoje nechci. Nepotřebuji.
@Anettgizmo píše:
Děti mám ráda, ale pohraju si s nimi, pohlídám klidně ale zase vrátím.Vyhovuje mi to tak jak to je. Možná jsem sobecká, ale jsem spokojená
Respektuji tvoje nastavení. Mohu se zeptat jen kolik ti je?
@Anettgizmo píše:
chtěla jsem tím říct, že děti mám ráda. Ale svoje nechci. Nepotřebuji.
Nejhorší je, že já nikdy vztah k dětem neměla, všecky mimina mi byly celkem Šimák, jenže na prahu třicítky mi jeblo v hlavě, hormony se vzbouřily a já prostě chtěla dítě..myslela jsem si že biologické hodiny jsou blbost, ale nejsou 🙄 a očividně jak moje tělo chtělo, tak jsem i rychle otěhotněla..a kdybych měla jen jedno dítě, tak jsem šťastná..
Já k cizím dětem mám neutrální vztah. Jsem ráda, že mám dítě jedno a když někdy časem bude druhé, tak až první dítě půjde téměř do školy.
Vidím u kamarádek co mají dvě děti třeba po těch 2-3 letech u sebe. Pomalu si nemůžou ani nikam zajít bez dětí, na koupaliště se dvěma dětma taky nejdou, protože kdo by hlídal druhé dítě. Nemají takovou tu pohodu. ![]()
@Královna Kosmíru píše:
Respektuji tvoje nastavení. Mohu se zeptat jen kolik ti je?
31
Já tě chápu, mě rodičovská nebavila ani s jednim dítětem
dodělala jsem si během toho školu a chodila do oráce alespoň na víkendy když bylo hlídání, dceru miluju, ale nejsem ten typ, kterej se v tom vyloženě vyžívá a potřebuju občas utéct do nirmálního života.
Teď když čekáme druhý, tak mě ta představa, že budu zase zavřená doma a mozková kapacita se mi zúží jen na plíny a příkrmy, hrozně děsí, ale jsem s přítelem domluvená, že pravidelně dvakrát týdně bude hlídat a já si odběhnu třeba do fitka, masáž, víno s kamarádkou…abych nebyla úplně izolovaná a mam z toho hned kepší pocit ![]()
Zkus manžela trochu zapojit, nečekat, až se sám nabídne, ale jednoduše mu děti vrazit a udělat si den pro sebe, když bude proti, tak si říct o nějakou hlídačku - uvidíš, že to bude hned snesitelnější