Mateřská - už mě to doma nebaví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4879
13.7.21 13:42

Ve 2 a čtvrt letech věku dvojčat jsem nastoupila na brigádu. Jedno dvě odpoledne v týdnu a bylo to super zpestření. Vždy mě to krásně nabilo energií do dalších dní strávených doma s dětmi. Měla jsem tedy výhodu hlídání (tchyně si je vždy brala ochotně a ani pro manžela není problém postarat se o vlastní děti), takže jesle jsem řešit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.7.21 13:46
@mackA159 píše:
Buď ráda že to mladší máš aspoň dvoulety. Já mám k tomu ještě mimino, a taky mě to doma nebavi. To je strašně krásný když ti člověk řekne tak jedte na vylet, k vodě a kdesi co si. A přijďte na zahradu do bazénu, na grilovačku. Z grilovačky totální hovno. Pořád jenom běhat za deckama. Každej jak pomůže, pohlídá, všichni se jenom baví, a ty běháš jak hyena ve čtyřiceti stupních za deckama. Rozumím ti, radu nemám. Je to na hovno.

Behani za deckama je vsude stejny, tak to aspon nemusi byt porad na tom stejnym hristi.

Ale chapu, jak to myslis.

Na druhou stranu ex byl na tohle dobrej, pred kamosema chtel vypadat, tak se v hlidani stridal.
Jen mi to docela dlouho trvalo, zjistit, ze na vsechny vylety a dovolene musime s nekym dalsim, aby to bylo v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
13.7.21 13:46

Ja byla s detma doma 11 let, prubezne jsem teda pracovala z domu nebo na maly uvazek, externe apod. Ale jit pak do prace, kdyz uz byli konecne vsichni ve skole nebo skolce, pro me bylo tak krasny, ze si praci strasne uzivam i ted, 10 let po nastupu po materske. Takze pokud mas moznost, do prace rozhodne jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.7.21 13:52
@Lucie_Sx píše:
Behani za deckama je vsude stejny, tak to aspon nemusi byt porad na tom stejnym hristi.

Ale chapu, jak to myslis.

Na druhou stranu ex byl na tohle dobrej, pred kamosema chtel vypadat, tak se v hlidani stridal.
Jen mi to docela dlouho trvalo, zjistit, ze na vsechny vylety a dovolene musime s nekym dalsim, aby to bylo v pohode.

Tak manžel hlídal starší tím stylem že těsně před pádem ze strmeho kopce, nebo do jezírka na ni volal. Úžasný… Pak zas stal celou dobu u grilu.. já litala fakt jak dement buď mladší rvala, nebo druhá padala do jezirka…paradoxně se to uklidnilo až když jsme zůstali jen s tchánovci sami, a všichni si odjeli…z nějakých společných akcí mimo domov už jsem teda vylecena. Zlatě doma kde máme jen velkou zahradu a žádná nástraha ve formě strmeho kopce či jezera.

• Citovat
  • Upravit
53190
13.7.21 13:57

@mackA159 My dost často jezdíme s přáteli na různé chaty, na výlety, kola atd. A dokud bylo v partě alespoň jedno dítě do cca 3 let, tak to byly vždycky požadavky :mrgreen: oplocená zahrada, žádný bazén či jezírko, žádná zvířata v objektu, ideálně bez schodů a s dětskou hernou :mrgreen: I tak jsme vždycky nějakou maminku litovali, že si s námi příliš neposedí. Zpětně na to vzpomínám hezky :P Teď už ti naši skoropuboši zalezou někam do jednoho pokoje a běda, jak k nim chceme nakouknout :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.7.21 14:04

@unuděná vůbec se těm požadavkům nedivím. :lol: za tři týdny jedeme k vodě, na ryby. Už premyslim že holce koupím plovací vestu :lol:

• Citovat
  • Upravit
53190
13.7.21 14:07
@mackA159 píše:
@unuděná vůbec se těm požadavkům nedivím. :lol: za tři týdny jedeme k vodě, na ryby. Už premyslim že holce koupím plovací vestu :lol:
:mrgreen: Jojo, a ještě nějakou kotvičku, aby ti po řece neodplula v dál :mrgreen: :mrgreen: :mavam: Však je to jen období. Pár let, co nás potřebují za zadkem. Pak ti to bude ještě chybět ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
13.7.21 14:08
@unuděná píše:
Já musela mezi dětmi a pak celkem brzy po porodu druhého alespoň na DPP do práce, jinak bych se zcvokla :mrgreen: Takže tě chápu. Snaž se si vše ulehčit, prázdniny si ještě užít (buďte hodně venku a hrát si s nimi fakt nemusíš, ani já to nepraktikovala, maximálně nasměruj na nějakou zábavu ve dvou) a je to :nevim: I když proč sis pořídila i druhé dítě, když jsi věděla, že manžel stojí zaprd, děti nepohlídá, babičky nemáte…to mi hlava nebere.

Protože s jedním dítětem takový nebyl :wink: my máme babičky, jen bydlí daleko, takže nikdo mi nepohlida když bych třeba chtěla odpoledne pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.7.21 14:10
@Meggiska píše:
Protože s jedním dítětem takový nebyl :wink: my máme babičky, jen bydlí daleko, takže nikdo mi nepohlida když bych třeba chtěla odpoledne pro sebe.

Jako fakt? S jedním dítětem ho po práci hlídal, pomáhal ti, pečoval? A najednou nic a posílá tě do háje, že jsi na mateřské a máš se starat? Ani se mi tomu věřit nechce.
Mimochodem, otec TI děti nehlídá. Otec pečuje. Takže ho prostě postav před hotovou věc, děti mu tam večer nech a jdi pryč. Už je celkem fuk, jestli do kina, s kámoškou na kafe, ke kadeřnici nebo do knihovny. Ale ať se kouká vzpamatovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
13.7.21 14:11
@Lucie_Sx píše:
Tak si to auto porid. Nebo busem, vlakem.
Chodit 4 roky jednu trasu na jedno hriste, to jsou na tom vezni lip.A na manzela zkus vytahnout nejaky tezsi kalibr.
On ma pracovni dobu 8 hodin, ty mas 24/7.

A kde na to auto vezmu peníze? 😂 A my tu kupodivu máme spoustu hřišť, nechodíme jednu trasu..spíš jde o to, že jsem furt s dětmi, pořád na mě volají a furt chcou být se mnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
13.7.21 14:12

@mackA159 Jsem ráda, že to má někdo stejně jako já. Děti 4 a 2 roky… Závisláci. Rodiče mě pomahajo, ale chodí ještě do práce, tak toho hlídání moc není. Do toho stavíme dům. Je to těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
13.7.21 14:13
@unuděná píše:
Jako fakt? S jedním dítětem ho po práci hlídal, pomáhal ti, pečoval? A najednou nic a posílá tě do háje, že jsi na mateřské a máš se starat? Ani se mi tomu věřit nechce.
Mimochodem, otec TI děti nehlídá. Otec pečuje. Takže ho prostě postav před hotovou věc, děti mu tam večer nech a jdi pryč. Už je celkem fuk, jestli do kina, s kámoškou na kafe, ke kadeřnici nebo do knihovny. Ale ať se kouká vzpamatovat!

Ano, když byl první, tak si s ním hrál, jednou za uherský rok ho i přebalil, ale když se narodil druhý, tak v podstatě všichni se upnuli na toho staršího, aby nebyl chudák opomíjený když mimino vyžaduje péči a nějak mu to zůstalo. Ale teď už si s nimi nehraje vůbec, po práci je prý unavený a taky ho to nebaví si s nimi hrát. Když chci aby s nimi šel ven, tak řekne že potřebuje dělat na baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.7.21 14:16
@Meggiska píše:
Ano, když byl první, tak si s ním hrál, jednou za uherský rok ho i přebalil, ale když se narodil druhý, tak v podstatě všichni se upnuli na toho staršího, aby nebyl chudák opomíjený když mimino vyžaduje péči a nějak mu to zůstalo. Ale teď už si s nimi nehraje vůbec, po práci je prý unavený a taky ho to nebaví si s nimi hrát. Když chci aby s nimi šel ven, tak řekne že potřebuje dělat na baráku.

Tak ho neposílej s dětmi ven, ale ať je zapojí do práce na baráku :nevim: A ven jdi ty. Myslím, že sis ho moc rozmazlila. Asi po něm nic moc nechceš a on zjistil, že je to pohodlné a jednoduché ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
13.7.21 14:27

A co třeba jít na 2 - 4 hoďky denně do práce (nebo víc hodin dva dny v týdnu, to už je na tobě) a z vydělaných peněz zaplatit paní na hlídání a domácnost? Podle mě nic proti ničemu - finančně šul nul a hlavní benefit bude v tom, že změníš činnost. Nevýhoda zas v tom, že budeš mít doma cizího člověka, kterej „blbě“ uklidí nebo uvaří. :nevim: Ale možná bych to zvážila.

Ta závislost dětí na tobě - pokud ti to připadá opravdu už nezdravé a obtěžující, a zároveň nevíš, jak to vyřešit, tak se prostě zeptej dětského psychologa třeba. ;) Já si tady netroufám radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.7.21 14:32

Já si rodičák užívám (většinou :) ), ale můj muž je parťák a dítě miluje, stará se hodně - a díky tomu ví, že to je někdy na budku a chápe, že potřebuju vypadnout, orazit, že někdy je to doma jak po výbuchu… Plus už je dcera ve věku, že je docela dobře hlídatelná babičkou. Někdy v tom čase dělám věci, co se prostě s batoletem nedají, někdy bez výčitek sedím a čumím. Jinak teda i na částečný úvazek pracuju, práci miluju, ale „dospělý život“ je vyvážen tím, že někdy toho mám plný kecky :nevim: Každopádně i v těch ne až tak zábavných chvílích si opakuju, že to je jen období a nebude to navždy. Psychicky to snáším líp, než si furt říkat, že to je na h*vno a že nemůžu tohle a tamto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí