Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My chodime vetsinou na cca 1,5 hodky rano na hriste (pokud mam uvareno, pokud ne, jdeme az odpoledne) a odpoledne na cca 2-3 hodiny. Pripadne se jdeme projit, do obchodu.
@Limi123 píše:
V létě jsem byla s batoletem často od rána do večera ve Žlutých lázních. Je tam písek, koupálko, přívoz, hřiště… Vyrazili jsme v 10, vraceli jsme se v 9 večer, oběd jsem tam dítěti ohřála nebo nosila v termosce, svačina také s sebou, dítě se vyspalo na kočárku…Jak tu někdo píše, že nechápe, že se zbytek času nudíte, tak já bych se taky nudila. Základ je celodenní program od rána do večera, ideálně ještě s někým dalším a domů se chodit jen vyspat
Teď asi dostanu sodu
Tak já to fakt nechapu, protože než se někam vypakujem, je 9, a v 11 jdu vařit nějaký jednoduchý obed
sama se rada poradne najim, restauraci tady bohužel nemáme, tak si musím uvařit, aniž bych v tom videla nějaké uspokojení, proste se chci normálně najíst a jinak to nejde. Když jsem bydlela s mladsim ve městě, chodili jsme na obedy občas bud do restaurace na zahrádku v lete nebo na místní učiliště
zvejkat k obědu pečivo nebo jist staré jídlo z předešlého dne fakt nebudu, na to se mám moc rada a nehodlám se odbývat ![]()
Mě by zase nebavilo byt cely den někde venku, už jako dite jsem to nesnášela a těšila se vždycky domu
Nerikam občas nějaký výlet uspořádat, prodlouženy vikend nebo dovcu s poznávacím programem, to mám opravdu rada a rada vymyslim a plánuji trasy, myslím, ze mi to i celkem jde (chodila jsem dlouho s KČT a tam jsem se naučila, ty trasy tam dělal kluk, který v tom byl vážně dobrý), ale vymyslet něco opravdu na každý den podle mě není vůbec nutné, zas takové éro nejsem ![]()
Ale když je někdo akční, tak to spíše obdivuju, že ho to porad baví, ale fakt v dobrém, já proste tolik energie nemám a nejlepe se seberealizuji doma i s dětmi. Baví me jim kupovat zajímavé hracky a hrát si s nimi, kreslime vybarvujeme chystáme svacinky, maluju pokoje, když spi, zednicime spolecne, protože jsem našli zednika, co dela jen velké věci a ne drobnosti, a uteče to, že ani nevím ![]()
@stinga píše:
to dostanešprotože tady, pokud denně několik hodin neluxuješ, nevytíráš, nevaříš teplé večeře a teplé obědy a nově ještě nepečeš pečivo doma, tak jsi prostě žena na h…
A to jsem s sebou ještě často nosila i kartáček na zuby, cestou usnul v kočárku a šel rovnou z kočárku do postele. Kde jsou ty časy. To jsme ještě nemuseli vstávat do školy a tak.
@Semtex píše:
Tak já to fakt nechapu, protože než se někam vypakujem, je 9, a v 11 jdu vařit nějaký jednoduchý obedsama se rada poradne najim, restauraci tady bohužel nemáme, tak si musím uvařit, aniž bych v tom videla nějaké uspokojení, proste se chci normálně najíst a jinak to nejde. Když jsem bydlela s mladsim ve městě, chodili jsme na obedy občas bud do restaurace na zahrádku v lete nebo na místní učiliště
zvejkat k obědu pečivo nebo jist staré jídlo z předešlého dne fakt nebudu, na to se mám moc rada a nehodlám se odbývat
![]()
Mě by zase nebavilo byt cely den někde venku, už jako dite jsem to nesnášela a těšila se vždycky domu
Ale když je někdo akční, tak to spíše obdivuju, že ho to porad baví, ale fakt v dobrém, já proste tolik energie nemám a nejlepe se seberealizuji doma i s dětmi. Baví me jim kupovat zajímavé hracky a hrát si s nimi, kreslime vybarvujeme chystáme svacinky, maluju pokoje, když spi, zednicime spolecne, protože jsem našli zednika, co dela jen velké věci a ne drobnosti, a uteče to, že ani nevímNerikam občas nějaký výlet uspořádat, prodlouženy vikend nebo dovcu s poznávacím programem, to mám opravdu rada a rada vymyslim a plánuji trasy, myslím, ze mi to i celkem jde (chodila jsem dlouho s KČT a tam jsem se naučila, ty trasy tam dělal kluk, který v tom byl vážně dobrý), ale vymyslet něco opravdu na každý den podle mě není vůbec nutné, zas takové éro nejsem
Jo, já mám tu výhodu, že si můžu ten oběd koupit a když jsme šli ven, tak často měl syn skleničku, nebo také to koupené (tehdy tam vařili i českou klasiku, nebo jsem tam třeba koupila grilovaného lososa, ale nechtěla jsem, aby každý den jedl kupované, protože nevím, co v tom je, tak měl hodně i ty skleničky, resp. různá ta jídla pro batolata, nebo jsem něco jednoduchého uvařila den předem).
Samozřejmě jsem i večer něco navařila, takže bylo i domácí, ale nebyla to nutnost. To ušetřilo spoustu času, jinak by to takhle asi dělat úplně nešlo, musela bych třeba dopoledne vařit a jít až po obědě.
Já to doma moc nedávám, přijde mi, že se tu samogeneruje práce, takže když jsme doma, mám na děti jen minimum času. Venku se dělá bordel venku, není tam prádlo na vyprání, zem na vytření a tak… Samozřejmě jednou za čas člověk musí zůstat i doma a trochu pofackovat domácnost.
Teď už je to taky jinak, protože ráno musíme vstávat do školy a školky, tak toho času je málo a tím zase žijeme úplně jinak, prostě jsme víc doma, než jak to bývalo dříve.
Řešíme zrovna s kamarádkou to samé, ale máme děti kolem roku. A já navíc nesnáším vedro, dcera zas jako bonus moc netoleruje kočár.
Asi kouknu na Žlutý lázně, ale jinak moc nevím teda. Bydlíme u řeky tak chodíme na procházky dvakrát denně. A na balkón asi nějaký mini bazének, snad nevytopíme sousedy. I tak určitě budem dost času doma si prostě hrát.