Jak udělat pořád ve financích? Jaký je nejlepší způsob?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sepsat příjmy, sepsat platby co musí odejít, ideálně dát 10% na spoření a se zbytkem zkusit vyjít. Pak případně upravovat.
Ja si část toho zbytku rozdělim a jednu část pošlu na druhý účet který nepoužívám. Nemám pak pocit, že mám moc peněz a muzu utrácet a snažím se vyjít do půlky měsíce s tím co je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě se mi osvědčil takový domácí kontokorent, doma v obálce 10tis pro strýčka příhodu a když náhodou nevyjdu nebo je potřeba něco zaplatit ke konci měsíce neplánovaně, tak to vezmu z toho a zas doplatím po výplatě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Těch 30tis máme na to jídlo, drogerií, benzín, oblečení, boty, nějaký menší výlet, kino, večeře, poplatky do školy, pomůcky, něco malého do domácnosti, nějaké kafčo (bývá málo kdy), kroužky dětem… u nás teda jen benzín je cca 7tis, jídlo a drogerka cca 12-14tis jak který měsíc… a pak tedy 10tis se prostě utratí každý měsíc nějak vždy padnou
No tohle seskrtat leda na těch položkách jako jsou výlety, kafíčka apod
za benzín ted neušetříš, pokud jezdit musíte, na to bych si naopak připravila víc peněz, stejně tak jídlo. 12k za jídlo měsíčně je ještě pěkná částka, tohle teď taky poleze spíš nahoru. Nevím za co konkrétně utratis tu desítku, holt si odpustit kafe v kavárně, nekupovat zbytečně oblečení co nepotřebujete, na výlet si vzít svačinu z domova apod. Ono je to hned, člověk jde s dítětem do cukrárny a hned padne i pár stovek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
No tohle seskrtat leda na těch položkách jako jsou výlety, kafíčka apodza benzín ted neušetříš, pokud jezdit musíte, na to bych si naopak připravila víc peněz, stejně tak jídlo. 12k za jídlo měsíčně je ještě pěkná částka, tohle teď taky poleze spíš nahoru. Nevím za co konkrétně utratis tu desítku, holt si odpustit kafe v kavárně, nekupovat zbytečně oblečení co nepotřebujete, na výlet si vzít svačinu z domova apod. Ono je to hned, člověk jde s dítětem do cukrárny a hned padne i pár stovek
jako že projíš s dítětem v cukrárně několik set? Nechápu, proč si lidé stěžují, jsou schopni pokrýt i zbytné položky. Máme se tu pořád jako v žitě, lidé peníze mají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa já ne, do cukrárny moc nechodím
ale když vidím ty ceny, to máš kolem 50kc za kousek dortu, skoro stovka za kafe, když pak jdeš se dvěma dětma, každý si dá dort a něco k pití, tak to klidně pár stovek hodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
jako že projíš s dítětem v cukrárně několik set? Nechápu, proč si lidé stěžují, jsou schopni pokrýt i zbytné položky. Máme se tu pořád jako v žitě, lidé peníze mají.
několik set v cukrárně klidně projíš i ve dvou, to není úplně problém. Takže ve 4 tam necháš za jednu návštěvu klidně 500 možná i víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je to za dvě auta…já to mám do práce 12,5km, chlap 25km. To prostě tak je.
Jen takový tip; já tom do práce taky přesně 12,5 km a jezdím na kole. Ušetřím a ještě mám jako bonus výbornou fyzičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit