Jak upravit čas spánku?

35775
4.2.14 12:32

Jak upravit čas spánku?

Mam pulrocni dceru a potrebovala bych ji nejak upravit casy spani. Ne ze by to bylo nejak dulezite, ale da se to? Prijde mi, ze vstava moc brzy a chodi brzy spat, zijeme v jiznim state a v poledne je na spani brzy a rano je tma, vecer zase chodi brzy spat a nic nestihame.
Vstava v 7, pote usne mezi 9-10 na pul az hodinku a v 11 az 12 uz zase frfni, ze chce spat a vetsinou spi pres hodinu. Pak jeste jeden odpoledni spanek podle toho, v kolik vstane ( vydrzi tak dve hodinky, vic jen kdyz jsme nekde venku) a vecer jak padne sedma, musi se koupat a do odmi je tuha.

Kdyby se to dalo nejak posunout? Ja vim, ze za tyden muze byt vse jinak, ale manzel ji v tydnu skoro nevidi, jen vykoupe a spat. Asi jsme narocna, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
4.2.14 12:34

Já teda nevím, ale noční spánek od 7 do 7 je ideální.

Pokud s tím chceš něco dělat, dobré tipy jsou v knize Každé dítě může dobře spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
4.2.14 12:37

Co bych za to dala, kdyby mé děti vstávaly a chodily spát tak „pozdě“ :lol:. Ani jeden nevydržel ve vašem věku večer do 7-mi a vstávali jeden čas taky v půl 4-té ráno. Přebudovat spaní se ani u jednoho nepodařilo a to jsme se fakt snažili. Ale neboj, bude líp. Starší teď ve skoro 4-ech letech vydrží i třeba do čtvrt na 9 ( večer ), když má den.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
4.2.14 12:37

Myslím, že u tak malého dítěte se posunutí moc nepodaří. Ona ten spánek potřebuje, moje dcera to měla velmi podobné, ale mě tyto časy vyhovovaly…
Leda nenechat odpoledne spát déle než hodinu, ale mě se budit vždycky příčilo. Takže za mě - myslím, že ti spí krásně a neměnila bych to násilím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
4.2.14 12:38

@jessikka na jednu stranu ano, ale tady vse funguje az od 9-10 h, mezi 14-17 je vsude zavreno a vecer je proste zase tuha :think: manzel teda vstava v pul osme do prace a ona spi s nami, tak si asi zvykla. Zase lepsi nez u kamosky, ta to ma od 6 do 18 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
4.2.14 12:39

Naše dcera spala úplně stejně. Přes den spala 3× do 10ti měsíců a teď má 16 měs. a spí jednou dopo a jednou odpo. Ale za nás ti musím říct, že v 7 večer mi usínala přes zimní měsíce, v létě snad až v 9, kdy se trochu setmělo… Myslím si, že ti spí teď ideálně.

• Citovat
  • Upravit
12651
4.2.14 12:39

To bydlíte někde ve Španělsku? Odpolední Siesta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
4.2.14 12:40

Od 8 do 7 to neni vubec hrozne :nevim:
my to meli jednu dobu od 5 do 4 :nevim: ono se to casem upravuje samo (jako uplne mimino chodila holka spat az v 10 :zed: ale zase byla schopna vstat az na obed ) ale myslim, ze v tvem pripade si nemuzes stezovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.2.14 12:41

Já bych to akceptovala. Myslím, že Ti spí dobře (naše v tomto věku najela na podobnej režim, jen teda spát chodila v devět - vstávala stejně jako Tvoje ;) ). Nelámala bych to, prostě se přizpůsob.

Samozřejmě zkusit to můžeš, knihy na to jsou, ale já mám nějak pocit, že je důležitý umět se tomu dítěti přizpůsobit, a ne ho lámat do toho, co se líbí mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
4.2.14 12:42
@jessikka píše:
To bydlíte někde ve Španělsku? Odpolední Siesta?

Jj. Jako je fajn, ze mam v 8 vecer volno, ale v lete je svetlo az do deseti a my budem sedet doma.. ona spi dele pokud se v noci vzbudi na jidlo, pokud jede bez na jeden zatah, tak ta sedma, kdyz v 6 tak ji vratim do postylky a vetsinou usne.
Ve dvou mesicich chodila spat az o pulnoci, ale ted uz ty casy docela dlouho drzi. Venku moc nespi, spis doma nebo auto, pokud jsme treba na nakupu, tak usne az treba po 4 hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
4.2.14 12:48

Ja kdyz posunuju, tak se snazim ji vecer udrzet vzhuru, i kdyz byla uz na spani, tak jsem si s ni vic ziveji hrala, dyl jsem koupala az se to natahlo na dobu, kterou jsem potrebovala.
jinej zbusob nemam, u nas funguje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
4.2.14 12:48
@pikola píše:
@jessikka na jednu stranu ano, ale tady vse funguje az od 9-10 h, mezi 14-17 je vsude zavreno a vecer je proste zase tuha :think:

Tak ji dej spat do kocaru/nositka/satku a muzes kam potrebujes a ona to prospi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
4.2.14 12:50
@pikola píše:
Jj. Jako je fajn, ze mam v 8 vecer volno, ale v lete je svetlo az do deseti a my budem sedet doma…

Do leta casu dost, to uz bude spat uplne jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
4.2.14 12:52

@agy o ni ani tak nejde, ale ja potrebuju treba taky doma neco udelat kdyz spi a ne s ni nekde prave behat. Stejne tak obed, tady se v 11 kdy ona pred spanim obedva tak akorat snida :nevim:
Jako neni to zivotne dulezite, ale kdyby to nejak.slo aspon trosku, protoze dneska uz zase sla spat driv nez vcera :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
4.2.14 12:54
@pikola píše:
@agy o ni ani tak nejde, ale ja potrebuju treba taky doma neco udelat kdyz spi a ne s ni nekde prave behat. Stejne tak obed, tady se v 11 kdy ona pred spanim obedva tak akorat snida :nevim:
Jako neni to zivotne dulezite, ale kdyby to nejak.slo aspon trosku, protoze dneska uz zase sla spat driv nez vcera :zed:

A to doma nemůžeš dělat v 8 večer, když malá spí? Nebo přes den, když spí? Když ti nevyhovuje oběd v 11, tak dej sváču a oběd až po spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí