Jak ušetřit za vodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak ušetřit za vodu
Ahoj, jsem na diskuzi nováček, inspiraci na šetření tu ale hledám už delší dobu. Píšete tu bezva nápady, které jsem už doma zavedla - např. za protočenou vodu platíme jako rodina do kasičky. Máme rozepsané kolik co stojí: nádobí 2 Kč, koupání 5 Kč, vaření 2 Kč, záchod 1 Kč, kafíčko (uvaření vody v konvici) 1 Kč, praní 10 Kč. Ráda bych sem přispěla další nápadem, co jsme doma také zavedly. Voda je dnes drahá a na doplatky za vodu nemáme. Za záchod jsme spočítali, že se spotřebuje spousta vody a za mytí rukou rovněž. A tak se myjeme tak, že dáme do umyvadla škopík a vodou, kterou nastřádáme, zaléváme záchod. Když dost vody nemáme, normálně spláchneme, když vodu máme, zaléváme kyblíkem. Věříme, že se tím dá také hodně ušetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nebo si můžete napustit vanu pro celou rodinu a losovat, kdo půjde první ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naši bydlí v baráčku, kde je i studna. Máma, místo toho, aby splachovala vodou z nádržky, chodí s kyblíkem ke studni, a splachuje vodou ze studni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Voda je jediné na čem tedy absolutně nešetříme (miluju horké vany- denně padne alespoň jedna jen pro mě.. ) ale budu sledovat další tipy - třeba se to bude někdy hodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Miluju horkou vanu, ale když mi manžel řekl, že jedna plná vana stojí 40,–, tak už si jí tolik nedopřávám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak ušetřit za vodu
My se také rádi koupeme. Já měla na mysli mytí rukou a tou vodou pak zaléváme ten záchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hančíí souhlasím stebou
ne že bych nějak hatlala vodou ale koupání v jedné vaně několik lidí to určitě ne a nádobí? ted zatím ručně ale budem mít myčku takže si myslím že to tím ušetřím více vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My spotřebujem 4 kubíky vody celkem za měsíc. Děti se koupou 2× týdně(zatím spolu ve vaně a já taky se sprchuji nebo podle potřeby. Manžel v práci, jen když má dovolenou doma. Záchod protíkal tak jsme tak zastavily vodu a ji napustíme před spláchnutím tím dítka nesplachují pokaždé většinou je hlídáme a spláchnu až je opravdu třeba.
- Citovat
- Upravit
Tak je to pravda, voda na splachovani WC je plytvani, ale nedovedu si predstavit, ze bych to delala. Spis bych omezila to koupani ve vane (v mem pripade).Tchyne chyta vodu z pracky do kyblu a tim splachuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zanza píše:
My spotřebujem 4 kubíky vody celkem za měsíc. Děti se koupou 2× týdně(zatím spolu ve vaně a já taky se sprchuji nebo podle potřeby. Manžel v práci, jen když má dovolenou doma. Záchod protíkal tak jsme tak zastavily vodu a ji napustíme před spláchnutím tím dítka nesplachují pokaždé většinou je hlídáme a spláchnu až je opravdu třeba.
2× tydne koupete deti? Mam 17M a 7 let stare deti a nedovedu si predstavit, ze bych je koupala jen 2× tydne ![]()
A s tim zachodem..to jako delate potrebu vsichni po sobe a az kdyz to citite to splachnete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rampepurna píše:
Tak u nás důchodci v sídišti chodí chcát a sr*t do Tesca
Tak do TESCA to mám kolem 8-mi kilometrů autem, takže to by se mi asi nevyplatilo, ale tip je to dobrej, asi se přestěhuju blíž.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit