Jak ušetřit za vodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Je teda fakt, že jsme asi moc přecitlivělí a zhejčkaní… ještě generace našich rodičů běžně dělali to, že se koupalo víc sourozenců po sobě a po posledním se v té vodě ještě přepraly ponožky.
Nicméně trochu na vážnější notu - věřím tomu, že za takových 15-30 let bude vody skutečně málo a nebude se šetřit kvůli ceně vody, ale prostě proto, že v některých částech Evropy už nebude… viz. již v uplynulých letech v létě jih Španělska a Portugalsko. Takže to se pak budeme rozmejšlet (teda doufám), co už je nadstandard a co nutnost. Vyhráno budou mít ti s kadibudkou a sudama na dešťovku a vlastní studnou.
Mě by k šetření vodou asi taky psychicky pomáhalo si zapisovat stav vodoměrů častěji, ne jen 1× za měsíc, jak to dělám. Ideální by bylo takový nějaký hlídací počítadlo, kde by si člověk nadefinoval cifru, kolik ten den chce „pustit“ a pak by se to odpočítávalo dolů a varovalo by to… to by pak člověk opravdu pouštěl vodu jen na nezbytně nutné… čistil by si zuby s kelímkem v ruce, chodilo by se hromadně na WC
, prala by se jen PLNá pračka, netahaly by se denně nový čistý hadry ze skříní (nemyslím spodky), ale snažilo by se je šetřit před ušpiněním, pokecáním, spocením, uválením atp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem bydlela v baráčku se studnou, bez vodovodu opravdu jsem vodou šetřila. po vykoupání jsem vodu davala do kýble a tím splachovala ( ale po každém použiti
) jo a když fakt bylo nejhuře tak jsem vyprala deštovou vodou. Po přestěhování do bytu si naprosto užívám a vodu neřeším. peru, když je potřeba né, když mám prašku narvanou k prasknutí ( stejně se to pak pořádně nevypere, když se narve ) a za vodu nám vraceli
ale nemáme vlastní měřák tak nevím kolik spotřebujeme ale zálohy na vodu máme 800 na 4 členou rodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedá mi to nereagovat na to koupání dětí jen 2× týdně - já taky koupu takto (2× týdně), protože je jinak sprchuji. Nebylo to myšleno takto?
Ale pokud je mezi koupáním nesprchuje, tak to fakt fuj, vždyt já sama nesnesu „ulepený“ pocit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale taky si nedovedu představit, že bych po toalete a mytí roukou šla do peněženky pro drobné a dávala je do prasátka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná to zanza myslela tak, že jim 2× týdně napouští vanu a ostatní dny je sprchuje. Tak to dělám já a nepřijdu si jako prase ![]()
Ale nesplachovat prasárna je. Někdy když syn spí tak počkám se spláchnutím než se vzbudí neboť jinak se probudí
a hodinu nespláchnutej záchod smrdí fakt fest.
@Kirbisek píše:
@šetřilka Mě příjde hodně ujeté nesplachovat automaticky záchod.(viz zanza) To mají děti pěknou výchovuJsem zvědavá, jak jim pak dotyčná bude vysvětlovat, že ve školce, škole apod. se splachovat musí. Děti budou za pěkná prasátka!!! Bože fuj, vždyť ten záchod jim musí doma pěkně smrdět
![]()
![]()
![]()
A koupání dětí 2× týdně?? NO COMENT!!!To fakt není normální
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bambule45
Platím ti pivo
. Byla jsi rychlejší, taky myslím, že pokud zanza nemá úplně malý miminka, tak je myje častěji než 2 x týdně. Když chodíme ven dvakrát denně, tak syna i po dopoledním venčení aspoň trochu sprchou bez mýdla ošplouchnu, abych z něj omyla písek a prach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almira-Alm píše:
@Brooucinda Máme protočeno 100 kubíků za rok ( do nedávna jsme byli jen dva) - vy jste ještě v pohodě
![]()
herdek vy jste lachtani
![]()
- Citovat
- Upravit
No a diky takovehle extremni setrivosti zase vodarny zvednou ceny! Naces se setrilkove prestanou umyvat docela a vypukne tu nejaka krasna epidemie.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kirbisek: Nedovedu si to představit - nesplachovat a nemýt se…ale zase ušetří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marieondatra: No, můžeš dávat drobné třeba do žirafky
Já jednou místo prasátka žirafku měla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šetřilka ale je to podobně ujetý tip na šetření jako házet do prasátka 1 Kč za použití wécé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teraz uz chapem preco niektore deti nesplachuju v skolke zachod nikdy ![]()
- Citovat
- Upravit
@rodinka044 píše:
Teraz uz chapem preco niektore deti nesplachuju v skolke zachod nikdy
- Citovat
- Upravit
https://www.emimino.cz/…-deti-82532/
http://www.zpovednice.cz/detail.php?…
Děti ví že se splachuje a jinde splachují kontroluji je vím kdy chodí na wc a často ho(wc) kontroluji, záchod je spravený občas ale znova začně protýkat, tak co s tím máme jako dělat? Ho nechám zastavený a spláchnu až vím že někdo z dětí je na záchodě, tak jsem to myslela ![]()
Když se ušpiní jako dneska je koupat budu i mimo plán byli jsme venku na návštěvě kde se váleli v trávě a se psem né naším my psa nemáme. Já se před návštěvou, taky sprchla tento týden už je to víckrát než 2×. Nevím co tu řešíte. ![]()
- Citovat
- Upravit
@zanza píše:
https://www.emimino.cz/…-deti-82532/http://www.zpovednice.cz/detail.php?…
Děti ví že se splachuje a jinde splachují kontroluji je vím kdy chodí na wc a často ho(wc) kontroluji, záchod je spravený občas ale znova začně protýkat, tak co s tím máme jako dělat? Ho nechám zastavený a spláchnu až vím že někdo z dětí je na záchodě, tak jsem to myslela
Když se ušpiní jako dneska je koupat budu i mimo plán byli jsme venku na návštěvě kde se váleli v trávě a se psem né naším my psa nemáme. Já se před návštěvou, taky sprchla tento týden už je to víckrát než 2×. Nevím co tu řešíte.
Pokud záchod protíká, i občas, tak spravený není. Zaměřila bych se na toto. Vypínat WC a kontrolovat ho po dětech by mě bavilo maximálně týden, pak by se to MUSELO opravit, určitě to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit