Jak ušetřit za vodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5635
9.6.13 10:00
@šetřilka píše:
Plyn a elektřina jsou také drahé. Snažíme se zbytečně nesvítit, ale jak ušetřit na plynu, to netuším. Když si budeme kupovat hotovky, jistě ušetříme na plynu, když nebudeme vařit, ale zase utratíme šílené peníze za ty hotovky. Takže se mi zdá podstatně výhodnější nakupovat potraviny a vařit. Ale je jasné, že pak spotřebujeme hodně plynu - máme plynový sporák.
Někdy si říkám, že nejlepší by bylo žít v chaloupce se studnou a vařit na kamnech a dříví si shánět v lese.

8o 8o
MY spotřebujeme hodně plynu! Plynem vytápíme RD a ještě ohříváme vodu. Pokud ty na plynu pouze vaříš, tak se musí jednat o pár korun 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.13 10:11
@Kirbisek píše:
8o 8o
MY spotřebujeme hodně plynu! Plynem vytápíme RD a ještě ohříváme vodu. Pokud ty na plynu pouze vaříš, tak se musí jednat o pár korun 8o

Obávám se, že se tu jedná a řeší oněch „pár korun“.. :)

• Citovat
  • Upravit
1265
9.6.13 12:07
Neviem nad čím sa čudujete, vela ludí si kupuje rod.domy sa snažia sa osamostatniť, vela vecí si zaopatrit sami. Naši predkovia tak žili a prežili.
@šetřilka píše:
Plyn a elektřina jsou také drahé. Snažíme se zbytečně nesvítit, ale jak ušetřit na plynu, to netuším. Když si budeme kupovat hotovky, jistě ušetříme na plynu, když nebudeme vařit, ale zase utratíme šílené peníze za ty hotovky. Takže se mi zdá podstatně výhodnější nakupovat potraviny a vařit. Ale je jasné, že pak spotřebujeme hodně plynu - máme plynový sporák.
Někdy si říkám, že nejlepší by bylo žít v chaloupce se studnou a vařit na kamnech a dříví si shánět v lese.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.6.13 12:39
@šetřilka píše:
Někdy si říkám, že nejlepší by bylo žít v chaloupce se studnou a vařit na kamnech a dříví si shánět v lese. [/citace/]

Pred radikalnim rozhodnutim zacit setrit s plynem pri vareni doporucuji se podivat na rocni vyuctovani. Zjistis, ze jsi provarila opravdu jen par korun.
Kdyz i to je moc, tak potom dbat na takove detaily pri vareni, jako je poklicka na hrnci, pri dosazeni bodu varu zmirnit plamen… protoze voda bude varit, aniz by klokotala a bublala, vypinat pokrm pred dovarenim, protoze jeste nekolik minut pokracuje vareni, pac voda je porad dostatecne horka… Dbat na spravnou velikost hrncu na spravnem horaku. Vic me asi nenapada. Ve finale ale podle mne stejne usetris jen par kacek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
9.6.13 12:52
@Hančíí píše:
A čím víc budeme vodou šetřit, tím dražší bude…

Ano, přesně tak. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
801
9.6.13 14:47

Já teda nejsem extra hospodyňka, vařím tak normálně a na nic jiného plyn nepoužívám, ale platím za čtvrtletí 550 Kč. To mi fakt nepřijde moc, myslím, že tam, kde se plynem jenom vaří se na něm šetřit asi moc nedá, když ušetřím nějakejma blbejma hotovkama 10% spotřeby ušetřím pěkných cca 200 Kč ročně, na to se ani nevykašlu :-).

@šetřilka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.6.13 15:11
@Kirbisek píše:
8o 8o
MY spotřebujeme hodně plynu! Plynem vytápíme RD a ještě ohříváme vodu. Pokud ty na plynu pouze vaříš, tak se musí jednat o pár korun 8o

Zase fakt je, že čím vyšší spotřeba se předpokládá, tím lepší dostaneš tarif… Aspoň u elektřiny to tak je… Proto spousta lidí má v domech namontovaný elektrický přímotopy, jen aby měli ve výsledku levnější elektřinu, protože dům vytápí jinak… Ale můžou pak jet na ten „denní a noční“ proud… ;) Ten rozdíl v ceně je pak fakt hodně velkej… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.6.13 15:12

Ale je fakt, že plyn je otázka cca 1200 ročně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
9.6.13 16:05

Kdo chce ušetřit vodu - měl by vyzkoušet, jak mu fungují baterie s teplou a studenou vodou - my jsme si doma všimli, že pákové protáčí teplou už při menším otočení páky z prostředka směrem k teplé. Takže vy ještě teplou necítíte, ani nemáte, ale hodiny už natáčí teplou. Vyzkoušeli jsme teplou vodu vypínat celý rok a pouštět jen v době potřeby a opravdu se nám potvrdilo, že ke snížení výdajů za (teplou) vodu došlo. Takže - kdo chce ušetřit - za mě - jsou lepší baterie, kde máte zvlášť kohoutek na teplou a zvlášť na studenou vodu.

• Citovat
  • Upravit
9989
9.6.13 16:13

Tak to teda daleko víc ušetříme na elektřině, když se musí šetřit - co jde tak zapínám na „noční proud“ (myčka, pračka,..) a šetří to neskutečně moc.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
9.6.13 16:23

Od kdy máte ten noční proud a kolik ročně ušetříš :?:

@Almira-Alm píše:
Tak to teda daleko víc ušetříme na elektřině, když se musí šetřit - co jde tak zapínám na „noční proud“ (myčka, pračka,..) a šetří to neskutečně moc.. ;)
  • Citovat
  • Upravit
9989
9.6.13 16:59

@Larr O víkendu je 13:30 - 17:30, v týdnu je 16:30 - 18:30 a pak je v noci cca od 1 do 4 ale to nemám moc vypozorované jelikož to jen výjimečně zapnu myčku, když jdu na wc.. Kolik ušetřím nemám spočítáno ale je prý cca 5× levnější a za loňský rok podle vyúčtování máme protočeno na „běžný“ proud 7 953kWh a na „noční“ 69 794kWh a to ani přes den nešetříme - počítače jedou pořád, televize, vaření, pečení to vše normálně dělám přes den ( mám známou co i vaří odpoledne a seká zahradu odpoledne a skoro se u nich ani nesvítí, aby ušetřili :D ), večer pouštím jen takové ty spotřebiče jako je myčka, pračka, vysoušeč,.. Pokud ale třeba potřebuji prát nebo mýt i jindy tak to tolik neřeším ale pokud mi na tom nezáleží tak to hlídám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
9.6.13 17:01

Nechtěla bych se řídit časem, kdy mohu co zapínat. Nejen proto, že chodím domů z práce kolem 19 hodiny. Jinak - nám letos za tu vodu vraceli 1500 kč - a to v době, kdy kolegové v práci doplácejí několik tisíc.

@Almira-Alm píše:
@Larr O víkendu je 13:30 - 17:30, v týdnu je 16:30 - 18:30 a pak je v noci cca od 1 do 4 ale to nemám moc vypozorované jelikož to jen výjimečně zapnu myčku, když jdu na wc.. Kolik ušetřím nemám spočítáno ale je prý cca 5× levnější a za loňský rok podle vyúčtování máme protočeno na „běžný“ proud 7 953kWh a na „noční“ 69 794kWh a to ani přes den nešetříme - počítače jedou pořád, televize, vaření, pečení to vše normálně dělám přes den ( mám známou co i vaří odpoledne a seká zahradu odpoledne a skoro se u nich ani nesvítí, aby ušetřili :D ), večer pouštím jen takové ty spotřebiče jako je myčka, pračka, vysoušeč,.. Pokud ale třeba potřebuji prát nebo mýt i jindy tak to tolik neřeším ale pokud mi na tom nezáleží tak to hlídám..
  • Citovat
  • Upravit
9989
9.6.13 17:06

@Larr Tak já když jsem dělala 12tky tak to taky nešlo ale když jsem doma na MD tak není problém ;) On si to člověk zajede. Já vodu absolutně neřeším. U nás stojí pár korun a máme jen studenou - ohříváme si ji sami. Věřím, že to na co jste přišli taky šetří tisíce. Nicméně než kýblovat vodu z vany a splachovat s tím záchod to si radši počkám na „noční“ proud a ušetřím takhle :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.6.13 01:32
@Almira-Alm píše:
Tak to teda daleko víc ušetříme na elektřině, když se musí šetřit - co jde tak zapínám na „noční proud“ (myčka, pračka,..) a šetří to neskutečně moc.. ;)

Jenže ne každej má možnost tarif s „nočním proudem“ mít… To je to, o čem jsem tady psala… Jsou podmínky, který se musí splnit a třeba v bytě to jde hůř, než v rodinným domku… (To jsou ty namontovaný přímotopy na elektřinu a tak) Takže rada sice dobrá, ale prostě ne pro každýho… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat