Jak ušetřit za vodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
8.6.13 09:56

Jsem prase, kdyz si do vany po detech pripustim horkou vodu a chlap za mnou vleze :mrgreen:?Teda ale neberu to kvuli setreni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.6.13 10:03
@zanza píše:
My spotřebujem 4 kubíky vody celkem za měsíc. Děti se koupou 2× týdně(zatím spolu ve vaně a já taky se sprchuji nebo podle potřeby. Manžel v práci, jen když má dovolenou doma. Záchod protíkal tak jsme tak zastavily vodu a ji napustíme před spláchnutím tím dítka nesplachují pokaždé většinou je hlídáme a spláchnu až je opravdu třeba.

8o 8o 8o To je doufám jen blbý vtip!!! :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.6.13 10:05
@wildcherry píše:
Jsem prase, kdyz si do vany po detech pripustim horkou vodu a chlap za mnou vleze :mrgreen:?Teda ale neberu to kvuli setreni :mrgreen:

Myslím že nee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
8.6.13 10:09

@wildcherry taky to tak obcas delame, kdyz nejsou predtim deti jako jetel teda..Napustim vodu pro nejmladsi, pak pripustim a vykoupu starsiho, kdyz je voda pak cista a ne zakalena, vetsinou si tam vlezu ja a dopustim si..Muz si pak napousti novou vanu, je z prace silene spinavej a miluje varici vodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
8.6.13 10:25

Koupat se v jedné vaně celá rodina mi přijde už moc ujetý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.6.13 10:51

@šetřilka Mě příjde hodně ujeté nesplachovat automaticky záchod.(viz zanza) To mají děti pěknou výchovu :zed: Jsem zvědavá, jak jim pak dotyčná bude vysvětlovat, že ve školce, škole apod. se splachovat musí. Děti budou za pěkná prasátka!!! Bože fuj, vždyť ten záchod jim musí doma pěkně smrdět :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
A koupání dětí 2× týdně?? NO COMENT!!! :poblion: To fakt není normální :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
8.6.13 10:52

Jo my máme za květem protočeno 6 kubíků, kdo mi ukáže jak s vodou necancat, tak mu ty dva kubíky přenechám :mrgreen: :mrgreen: Mmch, normální spotřebu máme 4-5, co jsme dělali tenhle měsíc netuším :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
24379
8.6.13 10:54
@Mauzik2 píše:
@wildcherry taky to tak obcas delame, kdyz nejsou predtim deti jako jetel teda..Napustim vodu pro nejmladsi, pak pripustim a vykoupu starsiho, kdyz je voda pak cista a ne zakalena, vetsinou si tam vlezu ja a dopustim si..Muz si pak napousti novou vanu, je z prace silene spinavej a miluje varici vodu..

No me to prijde v pohode :lol:.Holky jsou maly, kvuli sedatku tam moc vody neni(jen tuna hracek),Tak vecer az jdu ja, pustim horkou a smitec :mrgreen:.jeste si pohraju s kacenkou :mrgreen: Ale nesmi byt ditka jak prasata z venku :lol:.Jinak teda moc na vanu nejsme s chlapem, radeji sprchac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
8.6.13 10:54
@Kirbisek píše:
Myslím že nee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

uf :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
8.6.13 10:56

Tady nekdo nesplachuje hajzlik? Fuj :roll:.Starsi teda taky jako mala nesplachovala, musela me zavolat, ale to mela cca 3roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
8.6.13 11:03

@Brooucinda Máme protočeno 100 kubíků za rok ( do nedávna jsme byli jen dva :mrgreen: ) - vy jste ještě v pohodě :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.6.13 11:04

@wildcherry Někteří údajně splachují až je opravdu třeba 8o 8o ani si to „opravdu třeba“ nechci představit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená jruz
8.6.13 11:04

Naprostý souhlas. toto říkala již má nebožka prateta za komunistů - nemá cenu šetřit vodou, čím více lidé budou šetřit, tím menší zisky z toho pro podnik vodárenský plynou, tudíž cena vody půjde úměrně nahoru, aby se zisky nesnižovaly. Viz níže citace z článku pana Přibíka z Agrowebu.
Takže pokud člověk nemá vlastní studnu, tak to moc nevytrhne :nevim:

Za posledních 15 let klesla spotřeba vody v našich domácnostech téměř o 70 litrů na osobu a den. Zatímco v roce 1989 dosahovala průměrná spotřeba v domácnostech 171 litrů na jednoho člena, na konci roku 2003 to bylo 103 litrů.

Celkově jsme tedy v roce 2003 v domácnostech spotřebovali 343 milionů metrů krychlových vody, což odpovídá zhruba polovině nejobjemnější české nádrže - Orlíku. Ve spotřebě se v uplynulých letech odrazila cena vody. Před 15 lety stál metr krychlový 80 haléřů, před rokem zaplatili Češi za krychlový metr vody průměrně padesátinásobek.

@Hančíí píše:
A čím víc budeme vodou šetřit, tím dražší bude…
  • Citovat
  • Upravit
24379
8.6.13 11:11
@Kirbisek píše:
@wildcherry Někteří údajně splachují až je opravdu třeba 8o 8o ani si to „opravdu třeba“ nechci představit 8o

8o fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
8.6.13 11:31

Rodiče ex si po koupání vodu z vany nakýblovali do kýblů a tím pak zalévali záchod. když voda došla, měli studnu na zahradě, tak si donesli zase kýble vody. a takhle šetřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat