Jak ušetřit za vodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@zanza píše:
https://www.emimino.cz/…-deti-82532/http://www.zpovednice.cz/detail.php?…
Děti ví že se splachuje a jinde splachují kontroluji je vím kdy chodí na wc a často ho(wc) kontroluji, záchod je spravený občas ale znova začně protýkat, tak co s tím máme jako dělat? Ho nechám zastavený a spláchnu až vím že někdo z dětí je na záchodě, tak jsem to myslela
Když se ušpiní jako dneska je koupat budu i mimo plán byli jsme venku na návštěvě kde se váleli v trávě a se psem né naším my psa nemáme. Já se před návštěvou, taky sprchla tento týden už je to víckrát než 2×. Nevím co tu řešíte.
Je sobota a vy už jste se s dětmi tento týden okoupali mimo plán více než 2×?
Tak to joooo, to už nemáme co řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zanza píše:
Nemají nikde v obchodě přesně to těsnění co bylo třeba, koupily jsme jiné a manžel ho musel upravit a doufá že to časem sesedne a protíkat nebude. Spíš to už neprotíka, ale ze strachu že zas bude to děláme takto a už je to asi o zvyku… dítka chodí do školy a školky, takže zas tak velká práce to není ráno se všichni vystřídáme a spláchne se a pak až odpoledne to už ohlídám. Ve školce nevím že bych viděla nějak enormě děti splachovat po wc, když na něj čekám po obědě a ostatní jdou po umytí zubů a wc spát… a syn i říká že tam chodí na velkou jen doma že ve školce nikdy nechodí…
No, když myslíš, že to máš ohlídané. Ale časem to zkuste zase normálně pouštět, ať mají děti normální návyky a hlavně to nikde nevykládají… třeba už to sedlo. U manžela kdysi dlouho doma nefungoval záchod, nakonec ho kvůli mě opravil, ale na ty časy nezapomenu, pořád jsem nadávala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tak co vykopat na zahrade latrinu, ta se nemusi splachovat…
Misto toaletaku lopuch a jedeeeem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@74paja píše:
A tak co vykopat na zahrade latrinu, ta se nemusi splachovat…Misto toaletaku lopuch a jedeeeem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kirbisek píše:
Je sobota a vy už jste se s dětmi tento týden okoupali mimo plán více než 2×?
Tak to joooo, to už nemáme co řešit
Přijdeš si vtipná?
Já taky koupu dítě 2× týdně, vždycky přesně po návštěvě u jedněch a druhých prarodičů, protože u obou je celý den na zahradě a v pískovišti. A když se mi zrovna zaprasí hodně i jiný den, nebo jen hodně zpotí apod., klidně osprchuju kdykoli, nemám s tím žádný problém. Takže se ve finále myje klidně i 5× týdně, a když byl mimino, koupali jsme každý den několik měsíců. Jen nevím, co je špatného na tom, mít plán, který 2 dny z týdne koupat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clarkia píše:
Přijdeš si vtipná?Já taky koupu dítě 2× týdně, vždycky přesně po návštěvě u jedněch a druhých prarodičů, protože u obou je celý den na zahradě a v pískovišti. A když se mi zrovna zaprasí hodně i jiný den, nebo jen hodně zpotí apod., klidně osprchuju kdykoli, nemám s tím žádný problém. Takže se ve finále myje klidně i 5× týdně, a když byl mimino, koupali jsme každý den několik měsíců. Jen nevím, co je špatného na tom, mít plán, který 2 dny z týdne koupat.
- Citovat
- Upravit
Kupovala jsem byt v paneláku pro svou matku, který byl rok neobývaný, spotřeba za rok činila 4 kubíky teplé a 4 kubíky studené vody. Při přepisu nám spočítali přeplatek skoro 5 tis. (podle obvyklé ceny za kubík). Skutečný přeplatek byl asi 1 tis., vysvětleno mi to bylo tím, že se platí paušál za cirkulaci vody v paneláku. Důsledkem je, že čím více šeříte, tím více platíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak za vodu to je max600kč. spočítáno podle spotřeby…
A návyky když i školky šetří doma ho můžete učit a jinde viz. nedávná něčí diskuse né rozhodně má kdy ve školce taky šetří…schválně jestli někdo ve školce bude splachovat během těch pár dnů do prázdnin neviděla jsem zatím že by to v mš děti dělali a to jak jdu pro dítě chodí dítka sem a tam na wc
- Citovat
- Upravit
@zanza píše:
Tak za vodu to je max600kč. spočítáno podle spotřeby…A návyky když i školky šetří doma ho můžete učit a jinde viz. nedávná něčí diskuse né rozhodně má kdy ve školce taky šetří…schválně jestli někdo ve školce bude splachovat během těch pár dnů do prázdnin neviděla jsem zatím že by to v mš děti dělali a to jak jdu pro dítě chodí dítka sem a tam na wc
https://www.emimino.cz/…olce-151779/
Děvče, používej ve větách čárky a tečky, po tobě se to nedá přečíst. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clarkia Podívej, pokud dospělá ženská napíše to, co napsala zanza v prvním příspěvku, tak je podle mě prostě čuně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cheekymonkey píše:
Děvče, používej ve větách čárky a tečky, po tobě se to nedá přečíst.
Teď koukám, no správně bych neměla už být u PC nějak poslední dobou špatně vidím. ![]()
- Citovat
- Upravit
@zanza píše:
My spotřebujem 4 kubíky vody celkem za měsíc. Děti se koupou 2× týdně(zatím spolu ve vaně a já taky se sprchuji nebo podle potřeby. Manžel v práci, jen když má dovolenou doma. Záchod protíkal tak jsme tak zastavily vodu a ji napustíme před spláchnutím tím dítka nesplachují pokaždé většinou je hlídáme a spláchnu až je opravdu třeba.
Myslím toto!!! Že ses to tady pak snažila už zakecat a obkecat je další věc! Pořádně si přečti, co jsi nejprve napsala!!!
Nebudu se tu s vámi holky dohadovat, je to nakonec čistě vaše věc, jak dbáte doma na hygienu. Jen nemůžeš čekat, že ti za tohle každý poklepe na rameno
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To už mi příjde až neuvěřitelný, já jsem teda plejtvák obecnej:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemají nikde v obchodě přesně to těsnění co bylo třeba, koupily jsme jiné a manžel ho musel upravit a doufá že to časem sesedne a protíkat nebude. Spíš to už neprotíka, ale ze strachu že zas bude to děláme takto a už je to asi o zvyku… dítka chodí do školy a školky, takže zas tak velká práce to není ráno se všichni vystřídáme a spláchne se a pak až odpoledne to už ohlídám. Ve školce nevím že bych viděla nějak enormě děti splachovat po wc, když na něj čekám po obědě a ostatní jdou po umytí zubů a wc spát… a syn i říká že tam chodí na velkou jen doma že ve školce nikdy nechodí…