Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přejde, většinou hned jak se začne plazit a celkově víc hýbat. na krmení a uspávání u nás zabralo houpací křeslo - dalo se tak spát i s neodložitelným ditětem v náručí
Všechno je jen období, takže i tohle přejde ![]()
Když dcera měla trápení a uspávaní bylo “peklo” tak pomohlo uspat v lehátku (Babybjorn) a pak když už byla v “hlubokém” spánku přenést do postýlky a nebo jsem si ji vzala na sebe a nechala ji spinkat na mně.
Občas taky pomohlo ji udělat masaž bříška, a dat ji do klubíčka a uspat takhle.
A když bylo nejhůř, tak jsem párkrát využila vajíčko, připoutala, uhoupala a pak sedačku vypodlozila aby byla jako v autě - skrz poziční udušení. Vím, že se to nemá. Ale využila jsem to asi 5× a já si taky mohla odpočinout.
Teď jsou dceři 2 roky a usina sama hezky v postýlce ![]()
Držím palce a posílám sílu ![]()
Nekojím, tak s tím neporadím… Ale mám skoro 3 měsíčního chlapečka a řekla bych, že u vás je největší problém prdíky… nás chvíli taky trápily. Jak píšeš, u krmení se kroutil, hysterák
No nám pomohlo jiné mlíko a antikolikové láhve. Ale to je tobě k prdu
Ale napadá mě ještě, dáváš malé a nebo ty zkus pít fenyklový čaj. My máme přímo od Hipp a malý po něm hned prdí. Dále ještě co, tak mažeme Pupíkem a dělám mu masáže bříška. Cvičíme s nožičkami. Teď se malý začal přetáčet na boky a krásně pase koníčky a tím se mu protahují i ty střeva a je to o 100 % lepší. Předtím fakt období asi 2 týdnů, kdy měl břicho jak kámen… A teď měkučké. Jo a v krajní nouzi zkus rektální rourku. Jo a nedivím se, že se ji líbí v autosedačce, tam má to bříško pokrčené, tak ji tak nebolí…
Ahoj ženy, prosím kéž by mi některá z Vás poradila nějakou vychytávku
.
Tlačí i mimo kojení. Ale v bdelych oknech spokojena. Občas ji ze zoufalství prdnu do autosedačky a uhoupu tam ale z té taky vyroste a nelíbí se mi to kvůli páteři. Pak samozřejmě zkouším presunout hned k prsu. Málokdy úspěch a jdu uspávat znova. Šum máme skoro nonstop přes den. V kočárku pláče a za 5 minut vzhůru.
nebo třeba polohu na kojení, u které ji nebude tolik vadit to bříško. Vyzkoušený ale taky téměř všechny…A nebo mi jen prosím napište někdo, že to prejde

Možná mi pomůže si jen přečíst, že to má nebo měl někdo podobně.
Kojím 3měsíční holčičku. Od začátku boj. Jsme prý v bojkotu. V kontaktu s LP. Beru už 5 tablet 3× denně pískavice a benedikt. Mám v plánu přidat i 1tabletu 3× denně moringu.
Kojime hlavně po probuzení. Přibírá hezky.
Problém mi nastává u uspávání. Do teď jsem uspávala na balónu ale to přestávám zvládat kvůli zádům. Už ji prostě neunesu. Ráda bych uspávala u kojení ale to prostě se nedá. Šíleně se kroutí a začne plakat. V nositku mě ty záda bolí taky.
Myslím, že prostě jak se jí rozjedou střeva u přisátí, tak je právě nevrlá. Vyzkoušený snad všechny kapky na prdy a probiotika co jsou na trhu. Vždy nám přišlo zhoršení, tak nedáváme nic. Vit. D od Vitashine. Vigantol i Terezie hrůza.
Nemáte prosím někdo nějakou radu na to uspávání?
Moc díky