Trpím při uspávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.9.24 19:58

Trpím pri uspavani

Ahojte, jdu si tady pobrecet, treba se tu najde nekdo, kdo to mel horší a povzbudi mé to, že muze být hur 😅 🤦‍♀️samozrejme v že muze být, ale už to nezvládam. Mám 3m miminko, které uspat od odpoledne je horší jak maraton. Usne pouze v nositku, už jsem zkoušela vše kombinovat se vším, ale bez vysledku. Jde o to, že se v nositku často vzteka, kroutí, furt si tre obličej o plinku co mám na hrudi, zabiraji jen ruzne pohyby a prisaham že už se na nohy nepostavim jak bolí 🤦‍♀️ uspavam 5× denne, k večeru už je to hruza ji uspat, často se stává že se vzteka ze spaní a nemuze zabrat, skacu tu už pomalu po Strope. Vždy jsi na to s klidem a dobrou náladou, fakt bych ji to uspavani chtela delat prijemne, ale po chvíli začnu mit nervy a je to urvane z obou stran🤦‍♀️ jsem z toho nestastna, nevím jestli moje nohy vydrží jeste do doby než se to nejak zmeni 🤦‍♀️mel to nekdo podobné? Jak jste to zvládli?🤦‍♀️ jsem znicena… :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
24.9.24 20:03

Tak ji neuspávej. Čím větší divadlo kolem toho budeš dělat, tím víc ona spát nebude, ty budeš vyřízená. Kdyby chtěla spát, tak usne. Jestli se kroutí, tak má bolení nebo hlad nebo je jí horko, cokoliv. Když ji dáš do kočárku, tak je to stejný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.24 20:06

@Zeoli už jsem zkoušela jen položit a nic nedelat nebo jen chodit v nositku bavit se nebo proste jen uklízet a neresit, ale to ji vadí 🤦‍♀️ jasný zkoušela, i hojdavak za 5000 jsem koupila a prd 🤦‍♀️trpela jsem 1,5 roku s prvním a to jsem si myslela že hur být nemuze, no druhé mé vyvedlo z omylu 🤦‍♀️ zkoušela jsem s ní ležet, vedle ní, na mi i, na rukách a nic 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
1522
24.9.24 20:11

Chapu, taky jsem to tak mela donedavna. Kazdy spanek jen v nositku, u uspavani vzdy 10 minut intenzivniho poskakovani, celou dobu jeho spanku na nohou a aspon houpat. Vecer uz jsem necitila nohy. Ale zlepsi se to, minimalne tim, ze se bdela okna prodlouzi a pocet spanku zmensi, my jsme ted na trech. Maly ma skoro 4 mesice. Na vztekani nam pomahalo vyjit ven. To se temer okamzite uklidnil a ikdyz hned nespal, tak koukal. Nebo pak jeste v nositku uspat u prsa pomaha. Pripadne ted, jak je chladneji, tak nam pomaha i zabalit se do nosici mikiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
24.9.24 20:13

Já teda kašlala na nějaký režim apod., nechápu k čemu je to dobré. Když dítě bylo bdělé, tak jsem byla vzhůru i já, ani by mě nehlo se snažit ho odpoledne uspávat. Jako proč, však malé mimina spí x krát během dne i noci. Prostě jsem nechala dítě existovat a když se unavilo, tak usnulo a já s ním. Tak jsem fungovala nejmíň do dvou let - nesnažila jsem se uspávat skoro nikdy, naopak jsem se naladia na jeho rytmus a ne na nějaké pravidla „po obědě se má spát, odpoledne se má spát“. Nikdy jsem netrpěla nedostatkem spánku, v noci jsem naučila mimino usínat u prsa, právě abych nemusela na rukách mimčo hongat dvě hodiny. Nejlepší rozhodnutí ever, všichni mě pořád strašili, jak bez režimu nebude fungovat ve školce a jak můžu fungovat, když nevím, kdy se dá jít na procházku - jak kdyby to nebylo na mateřské fuk, jestli na tu procházku jdu dopoledne, jak se ráno vyspí nebo někdy až navečer, protože dítě neusnulo po obědě, ale až odpoledne. Pokud si někdo na sebe šije bič ve formě nějakých spacích bloků, uspávání na rukách a zpívání ukolébavek, tím hůř. 3 měsíční mimino je nejlepší nechat na pospas svýmu osudu a pokud je nakrmené a nepočurané, tak pustit bílý šum a ono se naučí velmi rychle spát i bez nějakého houpání, poponášení a jiných blbostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
24.9.24 20:15

Teď druhá dcera mi spí jen u prsa, v kočárku nebo v autě a pro mě je vrchol, když uspavame dvě najednou, aby byly obě ticho, nerušily se a spaly, spíme pohromadě nebo máme každý s mužem jedno dítě, to je ideální stav, ale jak jsou obě u sebe, tak je to náročné…

• Citovat
  • Upravit
4605
24.9.24 20:20
@hopsahejsa píše: Více

Super, ze ti tohle fungovalo, no bohuzel ne kazde mimino je takove. Ja naopak musela drzet striktne bdela okna, pak usnul krasne, jakmile jsem cekala az se projevi unava, tak bylo uspavani naprosty horor, protoze uz byl pretazenej.
Mladsiho jsem kojila zasadne jen v posteli v noci ve spanku a stejne jsem nekolik mesicu travila pulku noci hopsanim na balonu. Je fajn, ze jsi mela tak pohodove dite co se tyce spanku, ale ne kazdymu se takove dite narodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
24.9.24 20:25

U starsiho bylo taky priserny uspavani mezi 3.-4. mesicem, musela jsem fakt bedlive hlidat bdela okna a vcas vyrazit s kocarem, pak celkem zabral. Spal nekolik 20 minutovych spanku za den, litala jsem furt sem a tam, nastesti byl prvni a mela jsem tu moznost :lol: za chvili povyroste a snizi se pocet uspavani, takze se alespon snizi pocet tech hororu :lol: jo a taky u obou kluku se denni spanek vyrazne zlepsil po tom, co prosli ve 4m spankovou regresi, v 5. mesici spali oba krasne pres den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.24 20:32

@Luminance Na regresi čekám jak na smilovani 😅 🤦‍♀️i když vím, že to spíš spánek zhoršuje, doufám v opak. V noci mi ale spí krásne. Takže aby se to nezhorsilo 😅 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.24 20:44

@hopsahejsa bohužel moje miminko potrebuje s usnutim pomoci ☺️ režim ji nedelam, ona sama ho vytvari, nelpim na spancich v urcity čas, čekám na ni až mi da Signal. Nicmene je super že vy jste se tomu vyhla ☺️

• Citovat
  • Upravit
156
24.9.24 20:50

Já uspavala syna často tak, že jsem se pohupovala na gymnastickém míči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
24.9.24 21:43
@hopsahejsa píše: Více

Plně souhlasím. V noci u prsa jedině, spím celou noc. Přes den nechávám spát, až usne. Ospalost přes den jsem nikdy nepoznala, takže taky čekám, až dítě usne. Blbý je, že starší potřebuje taky pozornost, tak přes den se to musí nějak nakombinovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
24.9.24 21:52
@Anonymní píše: Více

Upřimně? Možná si to jen myslíš? Já taky dojela z porodnice naočkovaná řečmi od sester, tchyně, že musím dítě houpat na ramenou, nakojit a dát do postýlky, takže jsem uspávala jak oteklá, dítě řvalo, protože očividně spát nechtělo, já nervy, že se ten řev nedá vydržet, budík pomalu nastavený na pravidelné intervaly kojení, po kojení zase nosit na rukách, pak spořádaně uložit do postýlky, tam zase řev. A pak jsem si řekla, že na to s.eru, že nemám v bytě webkameru a nemusím se nikomu zpovídat, co a jak dělám. Takže jsem prostě kojila v posteli, u toho dítě usnulo (naprosto různě během dne nebo noci) a já s ní, bez nějakého poblblého houpání, nošení, prostě sosalo mléko a pak najednou přestalo a spalo a když se pak po třeba dvou, třech hodinách vzbudilo, zase si našlo prso (místo aby se v postýlce hned rozeřvalo), jednou, dvakrát si cuclo a zase upadlo do spánku na další dvě hodiny. Takže já jsem neměla žádné zázračné mimino, prostě jsem jen porušila pattern, který ti tady cpe kdekdo do hlavy, že máš dítěti pomáhat spát nebo tvořit režim. Pak už prostě jsem po nakojení byla velice brzy schopná ji spící přenést do postýlky, aniž by se vzbudila, zapla jsem na mobilu bíý šum a přes den si dělala svoje, protože jsem přes den mohla normálně fungovat. Doslova jsem po zavedení tohoto během dalších 3 let nespala jen 2 noci, to si prostě pamatuju. Chápu, že někdo nemůže kojit nebo tak, ale měl by fakt člověk vyzkoušet to děcko prostě nechat usnout, kdy chce to dítě a ne si myslet, že ho uhoupáním uspíš nebo mu „pomáháš s usnutím“? Pokud prostě je unavené, tak bude spát, pokud unavené není, tak spát nebude - bude vřeštět, protože (doplň si cokoliv). Tak jednoduché to je, člověk bez spánku nedokáže dlouhodobě existovat, a to platí i na děcka - jenže většina matek rychle vyměkne, když dítě chvíli brečí a má tendence ho hned konejšit, houpat, zachraňovat. Neříkám, že ti má vřískat dítě dvě hodiny v kuse, ale pokud se k spánku nemá, tak asi holt bude další hodinu vzhůtu než se k tomu spaní mít bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
24.9.24 22:11

Proč uspavaš 5× denně. Čím větší divadlo tím horší pro obě strany. Já teda nic z toho nedělala. Zaručeně zabralo auto nebo kočár. Ale rozhodně jsem kvůli tomu nejezdila po bytě. Pokud jsme jen v Místku tak dělej běžný věci, přirozený! Jsi se projít, úklid, vynes koš. Třeba. Možná to děláš moc na sílu a ta nervozita z tebe sala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
25.9.24 06:13

Tak vidíš, takže je to úplně jedno, jestli kolem ní poskakuješ nebo ji necháš ležet. Výsledek je stejnej. Prostě řve. S tím kočárkem jsi mi neodpověděla, to bych udělala já, že bych jela ven a pokud ani to, nechala bych ji prostě žít. Nikdy jsem žádný dítě neuspávala. Buď spalo, že chtělo, nebo prostě koukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí