Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím!
Mam doma malou, tyden zpet čtyřměsíční holčičku. Odjakživa to není velký spáč, přes den bývaly i 5 hodinová bděla okna a potom jen půl hodinkový spánek ![]()
Vše se kolem třetího měsíce srovnalo a co se teď děje poslední tak tři týdny s mimcem nemám vůbec ponětí
V noci se budí co hodinu a půl, vstává brzy (zkoušela jsem posouvat už i různe večerní spanky, nejvíc asi vyhovuje jít spát kolem sedmé), spí přes den jen chvilku, neustále se budí, takže uspávání trvá klidně hodinu a půl a co je nejhorší pere se s usnutím. Neusne mi v nosítku, na ruce, na balonu, ani sama v postýlce, v kočárku, ani když ji nechám v posteli světýlko, ani už bílý šum nepomáhá a já jsem bezradná!
Máte ponětí, co by se s ní mohlo dít? Říkám si, že kdyz bych věděla co za tím je, dokázala bych s tím líp fungovat 😅
Jinak uspáváme na prsu, to fungovalo několik týdnů perfektně, malá spí i s nama v posteli, ale ted jakmile ji dam prso, cucá 5 sekund a začne plakat a takhle je to i hodinu v kuse. Ja mezitím vyměním několikrát obě prsa, vidím ze mliko teče jak ji po tváři, tak mne z prsa, takze vím, ze mléko tam je a vždy jsem ho mela tak nějak vice
budu rada za jakoukoliv radu! Dekuji
Bojí se, že jí něco uteče, když bude spát. Dcera většinou spala trochu lépe, když měla velmi nudný den. Po nějakých akcích to byl námět na horor. Drž se! ![]()
Může jít o bojkot kojení. Co stolice? Nemá hlenovitou? Že by ji bolelo bříško? To by zas mohlo být i ABKM, případně jiná alergie.
Začali jsme asi čtyři dny zpět s příkrmy na doporučení doktorky, malé chutná, kdyby mohla sní celou sklenici, ale dávám jen málo, aby si na to bříško pomalu zvyklo ![]()
Stolici má normální, ted s příkrmy ne vůbec častou, ale selský rozum mi říká, ze to je normální😄regrese me také napadla, tak snad to nebude mít dlouhého trvání😮💨moc děkuji!
Syn od 3 měsíců musí mít tmu na spaní, jinak ho všechno zajímá a nespí
Já sice nekojila, ale takhle syn odmítal dudlik, když ho zlobily zoubky (zlobily od 3.m a 1. vylezl v 8.m)
V kocaru spí? Můžeš zkusit uspávat i na noc v kocaru, jezdit po bytě. Pak ji přeložit, nebo přinejhorším ať spí v tom kocaru celou noc.
Jinak mě psychicky pomohlo si říct, že já nejsem zodpovědná za to, jestli ti dítě usne, nebo ne. Nemůžeš donutit mimino spát. Snažila jsem se, to jo, ale když to nešlo, tak to nešlo. Byla jsem s dítětem, unaveným, nešťastným, nespicim, aby nebylo opuštěné, a třeba jsme si četla. Když to nejde, tak to nejde.
@Samson296 píše: Více
Pokud pláče u kojení, tak bych to viděla na bojkot. Kontaktuj LP ![]()
Dekuji za rady, dívala jsem se víc do toho bojkotu a vypadá to pravděpodobně na tohle 🫣 jak píšete, nemůžu se za to cítit zodpovědna..ale když se to děje už po třetí za den opět několik desítek minut, je to frustrující
Jinak kočár u nás odjakživa nefunguje, musí vidět ven, takže čekáme až vyrosteme do sportovního 😄a dudlík s lahvičkou u nás nema šanci
@Samson296 4M miminko ma prikrmy když kojite?😮 to je nejak brzo, hodne jsem kdysi četla a na brisko to není okey. Ve 4M se začíná když je na umelem mleku. Nicmene urcite regrese a i prikrmy ovlivnuji spánek, bohužel neporadim, mám taky peklo. Posílám sílu ![]()