Jak uspat dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9166
19.3.16 20:20
@LenďuleB píše:
@pannda jééé :potlesk:, to by mě zajímalo jestli by to fungovalo i na toho mého dvouletého rošťáka :cert: :D

Já si pamatuju, že mi to tak dělala mama, když jsem byla větší. Jsem za ní vždy přišla, že chci chvíli lechtat, tak to bylo parádní..Ale na spaní to nebylo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.5.17 23:30

Dneska je první noc, co mají oba kluci už velké postele a musím říct, že to byl horor. Usnuli před chvilkou. Jak je tam udržet? Lehnout si tam s nimi nemůžu, to bych okamžitě usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
18.5.17 00:22

@Tamtama já jsem svým dětem řekla, že když budou chtít, mohou za mnou kdykoli přijít a od první chvíle s tím neměly problém. Uspávala jsem vždy čtením pohádky, dokud neusnuly, s příchodem mimina čteme pohádky v ložnici a pak si samy zalezou do pokoje a usnou

• Citovat
  • Upravit
33005
18.5.17 05:57

@tartaletka To nasi mohou taky. Pri cteni neusnizz, protoze chteju videt o beazky, chteji si o deji povidat, starsi chce vedet jak to dopadne, takze se spanku braniiu a mihla bych cist treba dii pulnoci. :lol: Ale stejne dvouleta uz skoro pul roku proste zdrha, chce si hrat, courat po byte nebo alespon skakat po brachove posteli.

@Tamtama My tam proste tak nějak jsme dokud se nezrelaxujou. Třeba si vzít casopis nebo pracovat na notasu. A někdy tam proste člověk usne.
Nejvíc bez problémů a rychle večer usnou, kdyz jsou do mrte unaveni.
Ale ono se to blbe tréfuje, aby se zase nepretahli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
18.5.17 06:26

Estvilla bych osobně nezkoušela. Přijde mi moc drastický. Jednou jsme to zkoušeli a mimi vydržel přerusovaně řvát skoro hodinu a půl než usnul. Úplně toho lituju, že jsem se do toho nechala ukecat okolím. Tak jsem to zavrhla a vyzkoušela méně drastickou, kdy ho uložím do postýlky, ale jsem u něj celou dobu a zpívám nebo povídám (mně teda nevadí, že musím být u něj, naopak). Když se pláč rozjel moc, tak jsem ho vždy vzala do náruče, dokud ae neuklidnil, a zas uložila. První dva večery brečel, ale asi jen 5-10min a pak zabral sám. A ty další nebrečel už vůbec a přišlo mi, že se do postýlky po koupání snad těší. A po dvou tydnech této metody začal usínat sám i přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
18.5.17 07:31

@Tamtama Uspali jsme včera taky tak - v jedenáct a metodou „prostě tady je postýlka a čau“. Jinak to už nešlo :zed: Netuším, jak naučit na postel bez zábran, zdrhá a na nějaké pohádky mi kašle. Vstává zpravidla před šestou a přes den si dá hodinu, hodinu a půl. Už jsem z toho zoufalá, nevyspalá a za pár týdnů má do toho přijít miminko :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.5.17 08:16

Oni právě nechodí za mnou, ale skáčou, běhají a stěhují nábytek :zed: taky chtěli napít, mladší čůrat, staršímu jeden kluk na hřišti ukázal, že může plivat, takže ten mi tam naplival na zem (to jsem teda nadávala) :cert: číst mě ani nenechali, včera je pohádka vůbec nezajímala
v poledne si mladší lehl, chvilku ležel a usnul, ale to byl starší ve školce, ale ten večer, to jsem málem vyskočila z kůže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
18.5.17 10:24

@Tamtama A nemůžeš je dát spát na etapy? Já to tak dělám s nejmladší, chodí spát dřív (usíná teda rychle) starší si mezitim ještě dohrávají, pak čistí zuby a do pokoje jdou až když ona spí. Jak by je tam viděla, tak by taky měla pré a to spí ve šprušlích. Ty starší si ještě někdy šuškaj a když už dělaj kraviny jde jeden do ložnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.5.17 21:17

@Temaho nemůžu, pokud bych dala mladšího spát dřív, tak mi starší nejdřív zlikviduje byt a pak ho stejně probudí..
jako dneska si tam povídají, to mi nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
26.5.17 21:45

@Perandoreshe opravdu to funguje? Ja uz jsem ze spani zoufala, taky jsem se snazila sedet u postylky, zpivat, hladit, drzet za ruku, no nic nepomaha, jakmile ho tam polozim rev, kdyz vezmu na ruce, okamzite klid, kdyz polozim opet rev, ktery se cim dal vice stupnuje, takze stejne nakonec musim uspat u prsa, zatim se mi podarilo, ze obcas usne po nakojeni i sam se mnou v posteli. Budi se co dve hodiny, vstava v pet. Pres den neumi vubec sam usnout, at je jakkoliv unaveny, takze uspavam bud na rukou nebo v lehatku nebo u prsa, vzdy je za 30 minut vzhuru, odpoledne spal krasne v kocaru donedavna (ted ma 9 mesicu), nekdy i tri hodiny, ja jsem si stihla udelat co jsem potrebovala, posledni tyden po hodine rev a pak uz se az do vecera neda uspat, i kdyz si neustale tre ocicka… no je to normalni, aby mu stacilo tak malo spanku? Pres tyden chodime 2× plavat a jednou cvicit, takze unaveny by mohl byt dost. Uz nevim, jak mu pomoct a sobe taky, jsem vycerpana, nevyspana, nevrla, nic nestiham, jakmile odejdu z mistnosti byt jen na WC, okamzite rev, uz ho ani nikdo jiny nedokaze pohlidat, protoze je na me tak fixovany, po vecerech jeste musim pracovat u pc a od kamaradek jenom posloucham, jak jim deticky spi celou noc, umi se samy zabavit, aby v pohode navarily, muzou je soupnout na cely den k babicce a ja jen tise ziram 8o… pro me je kazde vareni stres, protoze, jakmile nema chvili pozornost, hned breci a knoura, delam neco spatne, rozmazlila jsem ho??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
26.5.17 22:01

@Evvcaa neděláš nic špatně, já jsem k tomu ještě byla těhotná a pak měla ty budiče dva. Naštěstí pár kamarádek mám normálních, takže jsem věděla že v tom nejsem sama. Moje zkušenost je že nic netrvá věčně, co vypadá že se nikdy nezmění se časem srovná a zlepší. Buď opravdu nebo si člověk zvykne. Nikdy jsem nebyla ranní ptáče, děti ano. Pomáhala hodně babička, jinak by to byl ještě větší ficak.
Jediné co mě napadlo jestli mu ty aktivity nenarušují režim, nebo jestli ho spíš nedráždí. Dítě když je přetazene, má příliš podnětů tak může podobně reagovat.
Pamatuju jak jsem se starším chodila ven dopoledne i odpoledne na několik hodin a nesmělo se zastavit, jinak by nespal. V 10 měsících nespal doma vůbec, max po kojení 20 minut, když nešlo jít ven. Před narozením mladšího jsem si malovala jak budu chodit s větším na hřiště a malý bude spát v kočárku pod stromem. No nic nemohlo být dál od reality. Takže radu asi nemám, jenom..Drž se a moc neřeš jak to mají ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
5.6.17 15:07

@Evvcaa Nerozmazlila. Je to bohužel časté a normální. Mně zabralo ho takhle položit do postýlky, dát dudaka, zpívat hladit, když se rozbrečel hodně, tak do náručí a pak zas položit. Holt je zvyklý na berličky k usnutí. Měla jsem to samé. Píšu o tom ve svém článku na blogu **
Omlouvám se, že píšu až teď, nebyla jsem tu.
A k té pozornosti, nechavejte vždycky co nejdéle vydrží a do hry mu nevstupujte, dokud vás nezavolá. Postupně to bude lepší??? Edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.6.17 22:00

Holky, po měsíci u nás není žádná změna, já jsem zničená z práce, oči se mi zavírají a kluci si vedle v pokoji myslí, že je poledne. Před chviličkou jsem tam byla, stavěli si potmě z kostek, tak jsem je zahnala do postelí a už zase slyším, jak tam štrachají. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí