Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mám zkušenost jen z Apolináře. Máme odtamtud dvě děti během tří let, obě po 40. Prachy tam skutečně z tebe zbytečně tahat nebudou. Za konzultaci se nic neplatí, jen to prostředí je nemocniční, čekárna na chodbě, odběry vajíček i v sobotu. S pgt je to tak, že vás pošlou na genetiku, vyplníte dotazníky, popovídáte s genetikem a on hned na místě indikuje co vše chce krom karyotypu vyšetřit, hned odeberou krev a s ohledem na věk pgt pravděpodobně doporučí. Ve chvíli kdy jsou výsledky, tak se může začít s ivf. Platí se pouze odběr buněk embrya, samotná genetika až 8 embryí za rok je na pojišťovnu. Mají smlouvu s Gennetem, pgt posílají k nim. Doporučuji Dr. Jirsovou, je skvělá a Dr. Řežábka.
Jo a na imunologii jsme byli u Dr. Černé (Maličkové) rovněž v Gennetu, dříve pracovala ve VFN, takže se s lékaři z Apolináře dobře zná. Tedy s těmihle staršími.
Pokud řešíte peníze, tak bych se státního CAR nebála. Hodně si lidi chválí PFC, ale tam už jsme finančně někde úplně jinde.
Aha, takže pojišťovna platí testování embryí, i když už kvůli věku nehradí IVF?
To mi teda vůbec nedává smysl, ale nezlobila bych se
To asi totiž bude dost zásadní položka v těch nákladech… a na kolik zhruba vyjde ta biopsie?
My úplně bez peněz nejsme, zvládli bychom asi zaplatit i to soukromé centrum, ale zase rozhodně nejsme boháči, takže i finanční stránku musíme brát v úvahu.
@Stellerova ano, přesně tak to je.
Platí se podle počtu bioptovaných embryi, určitě je na stránkách VFN aktuální ceník. Už si to přesně nepamatuju, posilali jsme čtyři a nijak závratná částka to nebyla. Kolik co bude stát se dozvíš dopředu, dostaneš ceník, který podepíšeš ty i doktor, takže žádné překvapení a platí se vždycky až když to proběhne a postupně. IVF je vždycky nákladná záležitost, ale tady je to myslím o něco levnější než v soukromých car. Srovnání ale nemám. Neměli jsme důvod zkoušet jinde.
My máme miminko z Gynemu, ale předtím jsme obešli Gennet i Iscare. Tam už bych nikdy znovu nešla, pokaždé jsme byli u jiného doktora, bylo to tam absolutně neosobní, prostě továrna na mimina za velký prachy… Navíc mi vadí majitel těchto center. Gynem je rodinná firma, až tam jsme poprvé podstoupili IVF, od začátku do konce se nám věnovala jedna paní doktorka (MUDr. Frühaufová, doporučuju!) a poprvé jsem měla pocit, že na nás někomu záleží. Všichni tam byli milí, krásné moderní prostředí. Nám se naštěstí poštěstilo napoprvé, i když nám přežilo jedno jediné embryo (ze dvou vyvíejících se), ale to mi teď o rok později saje na prsu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.