Jak vycházíte v roce 2012?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
5.6.12 08:34

tak my jsme od dubna klesli s příjmy o 15tis. Manžel přišel o práci, teď už chodí do nové,ale o 10tis míň než měl. já jsem na úp, protože malého mi od ledna nevzali do školky, takže mi skončila mateřská a 5měsíců jsem dostala podporu.
no když to shrnu, manžel dostane 14tis výplatu a naše poplatky a výdaje jsou kolem 10ti tisíc. tak nevím jak mám vyjít se 4mi tisícy na měsíc pro 3 lidi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.12 08:34

Tak my zatím vycházíme, ikdyž manžel živí mě (rodičák) naše dítě a dvě děti z předchozího manželství. K tomu máme úvěr na barák, který dovybavujeme a auto na splátky.
Nicméně zdražení naprosto všeho jsem zaznamenala velmi citelně. Na tvorbu rezerv už nám nezbývá. (O dovolené nemluvě.) Pořád do manžela hustím, aby tak neutrácel, ale on prostě není zvyklej hlídat náklady :roll: Chtěla jsem prcka přestat kojit, ale když vidím cenu Nutrilonu, tak to asi ještě zvážím.....

• Citovat
  • Upravit
13141
5.6.12 08:45

Na začátku roku jsme klesli o asi 3 tisíce. Snížila jsem tedy úložky na spořící účet, fondy a pod. na 100,– :jazyk: Sem tam nevyjdu, ale s tím jsem počítala, když jsem teď na RD a mám našetřeno z doby, kdy jsem chodila do práce. Až se tam vrátím, tak zas bude finančně líp. Ale psychicky na to zřejmě budu hůř :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.12 08:59

Vycházíme,rezervy máme.Ale k čemu to někdy je,když děti nevidí ani tátu.Od rána do noci maká.Takže bych někdy měnila míň peněz za více volného času pro děti :,(

• Citovat
  • Upravit
Iveta89
5.6.12 09:14
@mucinka2 píše:
u nas jsem to zatím pocitila při vyučtovani elektriky :cert:
ted nas čeka plyn a voda,plyn docela zvladame ,hlidam si stavy.ale ta voda,mame velkou spotřebu a ted ji zdraži o 100%
jidlo a vše pro děti nakupuji v německu tak tam ten rozdil jsem nepocitila.zato jsem opravdu vděčny,tady koupim jen ,co zapomenu nebo,když mame zrovna chut na něco jineho a to utratim pomalu stejně,jako za velky nakup v německu.
manžel naštěsti vyděla,ale mam strach,co jednou bude.taky ted moc neutracim.a že mi to chybí :mrgreen:
jinak na jidlo a drogerii mam cca 10 000-12000 ,provoz domku je 5500
a plno dalších poplatku,nejvic to je v naftě ,tam jsme zdraženi pocitili strašně ted manžel projezdi 15000 8o a to fakt šílim.
taky mam obavy ,co nas ještě čeka.

Ahoj měla bych otázku už delší dobu přemýšlím o nákupu v Německu,na kolik tam vyjde velký nákup? :oops: My třeba uděláme v penny nákup a necháme tam 3500 tisíce ani nemrknem a to máme cukry mlíka mouky oleje hygienu jogurty a takové ty potřebné věci a to ještě nemám maso a pro děti pleny ty my vyjdou na 1400 8o tak proto by mě zajímalo jak to vypadá v Neměcku..jestli je to výhodnější

• Citovat
  • Upravit
11933
5.6.12 09:29

ahok, tak u nas nastesti voda, stocne a odpad na stejne casce, ele mesicne 200navic a to mi zalohy min rok stacili a jeste mi vraceli. Teplo taky dobry, topime uhlim max 6tis za rok. Ale ty potraviny??? To je hnus. Snazim se usetrik kde to jde. Brambory a sezoni zel nekupovat v hypermarketech ale od pani ve vsi, levnejsi a chutnejsi. Ale ostatni nejde. Jsme zvykly na nejaky standart a nedari se nam usetrit ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
5.6.12 09:36

My teda nevycházíme. Žijeme od výplaty k výplatě a kolikrát před výplatou nemáme skoro co jíst. Ještě že máme moje a manželovi rodiče. Ty nás opravdu zachraňují.
Teď mi končí rodičák a vůbec nevim co bude dál. Práci hledám už rok zpátky, ale protože jsem z vesnice a mám 2 děti tak je to úplně beznadějné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
5.6.12 09:51

Také jsme zdražení pocítili. Vše je dražší, vyúčtování energií mi vážně vzalo dech (přibylo dítě a en. se zdražily). Masakr je lékárna a jídlo+ty proklaté energie. Sice na tom nejsme zle, ale se stanovenou částkou, do které bychom se rádi vešli, hospodaříme čím dál hůř. Nákup blbého rádia odkládám už měsíc, atd. Naštěstí má manžel práci (to už v mém okolí dávno není samozřejmost :-( ) a já mám slušný přivýdělek při MD, ale i tak prostě zdražení pociťujeme a jak jsem zmínila, se stanovenou částkou se mi hospodaří čím dál hůř a limit prostě překračuju :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
5.6.12 09:54
@lunula píše:
tak my jsme od dubna klesli s příjmy o 15tis. Manžel přišel o práci, teď už chodí do nové,ale o 10tis míň než měl. já jsem na úp, protože malého mi od ledna nevzali do školky, takže mi skončila mateřská a 5měsíců jsem dostala podporu.
no když to shrnu, manžel dostane 14tis výplatu a naše poplatky a výdaje jsou kolem 10ti tisíc. tak nevím jak mám vyjít se 4mi tisícy na měsíc pro 3 lidi :-(

tyjo, to je mazec. Držím palce, ať je brzy líp. Bohužel se do takové situace může snadno dostat kdekdo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
5.6.12 10:14

Zdražení pociťujeme docela hodně. Když jsem na mateřské, tak vycházíme, občas nějakou tu tisícovku i ušetřím. Na rodičáku nás čeká peklo. I přes to se nám narodila dcerka, protože později už bych neměla odvahu si další miminko pořídit. Nemít se pak kam vrátit do práce, tak skončím u Chocholouška. Můj muž nedávno přišel o místo, ale naštěstí se mu podařilo najít do měsíce novou práci. Sice málo placenou, ale po zkušebce se smlouvou na neurčito. Hnije nám auto a obávám se, že tři roky než mi skončí mateřská nevydrží. Taky je na nic, že mám jednu půjičku ( vzali jsme si ji na vybavení bytu, složení kauce a elektroměr)a ta mi bude za ty tři roky končit. Do další už nejdu ani kdybych měla chodit na nákupy s batohem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.6.12 10:16

my sice bydlíme v baráku s našima, je to výhoda jen v tom,že neplatíme tak velký nájem jak v bytě,ale nijak nám fiančně nepomáhají. a tchánovci už vůbec ne. tchýáně řekne - jééžíš, však to zvládnete, si představ,že byste platili 8tis za byt. no to mě fakt dostalo do kolen!!
manžel má teďka v té zkušebce nástupní plat 16tis, po těch třech měsících se mu to zvedne na 20hrubého. tak bude zas líp, už se fakt těším,do práce, pokud nějakou seženu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
5.6.12 10:18

@lunula , po skončení mateřské na tom budeme podobně :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.6.12 10:23
@Kaczenka píše:
@lunula , po skončení mateřské na tom budeme podobně :? :?

jj, taky čtu, že jsme na tom dost stejně. o autu nemluvím, taky bysme potřebovali nové,ale jaksik není za co :-(
jsem ráda,že manžel práci má,i když blbě placenou, na pracáku by dostal sice to samé,ale radši ať jde do práce a plat se mu zvýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
5.6.12 10:49

Zdražení si asi nešlo nevšimnout :roll: :zed: . Zvládáme to asi tak, že sice nic neušetříme, ale před výplatou je co jíst. Aktuálně - vzhledem k rostoucím cenám - byla možnost a) snížit výdaje nebo b) zvýšit příjmy. Měla jsem ohromné štěstí, že mi náhodou byl nabídnut druhý částečný úvazek (jeden dělám už od konce šestinedělí-dcerku hlídá táta) :dance: . Takže květen byl sice drsný (svatba) - respektive až do červnové výplaty to ještě pokračuje - ale pak se už snad postupně postavíme na nohy.

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
5.6.12 11:20
@levmah28 píše:
rok 2012 začal celý na hovno,a už se těším na konec tohoto roku.

Mám to úplně stejně, už aby tenhle hnusnej rok skončil!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat