Jak vycházíte v roce 2012?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.6.12 07:56

Jak vycházíte v roce 2012?

Ráda bych se zeptala, jestli se od roku 2012 nějak výrazně změnil váš životní standard. Žijeme s manželem ve spol. domácnosti už pěkných pár let a tak už jsme zvyklí hospodařit, ale letos začínáme docela nezvládat - všechno se strašně zdražilo, energie, prostě všechno. O lékárně nemluvě. Vnímáte to taky tak? Změnilo se u vás něco letos? Kolik máte na měsíc a na kolik lidí a na co?

Budu ráda, když se podělíte, klidně anonymně, chci si jen popovídat, postěžovat, popř. najít nějaké rady.
:kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10584
5.6.12 08:00

my jsme 5clenna domacnost,diky tomu ze manzel podnika zvladame,ale pravda,ze na rezervy uz neni.pocituju hlavne to,ze o dost zdrazilo jidlo
na jidlo mame mesicne cca 7tis ,v tom je sunar,holkam obedy ve skole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťka710
5.6.12 08:03

No zdražení pociťuju taky. Vycházíme a občas i neco ušetříme, ale zatím nemáme dítko. Pak to bude náročný.....

• Citovat
  • Upravit
5misa6
5.6.12 08:03

rok 2012 začal celý na hovno,a už se těším na konec tohoto roku.

• Citovat
  • Upravit
5453
5.6.12 08:05

Ahoj,taky to pocitujeme a tím,že už jsem doma 2 roky a další dva a půl budu je to citelně znát.Chlapa mám pořád v práci,má dvě práce,ale to má už spoustu let :lol: ,ted ale maká každý den i do desíti do večera,aby toho stihl co nejvíc.Nejde to jinak :nevim: .A to ani neplatíme hypo a bydlíme ve svém.Sice nějaká půjčka je a platí se dost protože jsme to chtěli jen na 2 roky,takže splácíme hodně.Ale zase bude brzy čistý stůl :lol: .Ale je pravda,že když jdu do obchodu,tak nestačím koukat :zed: :zed: .Je toi znát opravdu hodně.Energie jsou taky šílený,tím že je nás 5,tak neustále jede pračka,každý den.Koupeme se každý den,takže spotřeba vody šílená.Naštěstí máme myčku,která opravdu aspon něco ušetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.6.12 08:07

My jsme 4,ale miminko zatím nepočítám,protože ho naštěstí kojím.Nejvíce jsem pocítila zdražení na jídle,zdražilo se úplně všechno! :pocitac: Nejhorčí je,že jdu do obchodu a vidím,že se mi ze dne na den zdražily některé potraviny a to úplně bezdůvodně třeba o 4 koruny,prostě jen ať si obchodníci namastí kapsy.Za jídlo dáme tak přes 5000.Snažím se teda kupovat v kacích,ale ne všechno vždy jde,že?
Kdybych měla vyvařovat,jako se např.vaří v těch pořadech o vaření v televizi,tak se snad ani nedoplatím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
5.6.12 08:08
@kamikaa píše:
Ahoj,taky to pocitujeme a tím,že už jsem doma 2 roky a další dva a půl budu je to citelně znát.Chlapa mám pořád v práci,má dvě práce,ale to má už spoustu let :lol: ,ted ale maká každý den i do desíti do večera,aby toho stihl co nejvíc.Nejde to jinak :nevim: .A to ani neplatíme hypo a bydlíme ve svém.Sice nějaká půjčka je a platí se dost protože jsme to chtěli jen na 2 roky,takže splácíme hodně.Ale zase bude brzy čistý stůl :lol: .Ale je pravda,že když jdu do obchodu,tak nestačím koukat :zed: :zed: .Je toi znát opravdu hodně.Energie jsou taky šílený,tím že je nás 5,tak neustále jede pračka,každý den.Koupeme se každý den,takže spotřeba vody šílená.Naštěstí máme myčku,která opravdu aspon něco ušetří.

u nas se taky denne pere,vari a koupe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.6.12 08:08
@levmah28 píše:
rok 2012 začal celý na hovno,a už se těším na konec tohoto roku.

Jako na ten konec světa,co má přijít? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.12 08:09

Zrovna o tom přemýšlím, že se peníze čím dál rychleji rozkutálejí. Finančně nevycházím, peníze stačí stěží jen na jídlo a bydlení. Hledám práci, ve čtvrtek jdu na pohovor, tak mi držte palec, třeba se naše situace zlepší. Mám 15.200,– pro 4 lidi (3 děti a já).

• Citovat
  • Upravit
10584
@suwari píše:
Jako na ten konec světa,co má přijít? :lol: :lol:

dalsi zdrazeni :lol: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153

Tak upřímně,taky máme co dělat,loni jsem ještě pracovala,takže bylo super,pak nás o jednoho přibylo,jsem na mateřské a je to znát,ted čekáme další miminko,horší to snad nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
5.6.12 08:11

náš rozpočet zdražování zasáhlo hodně . Musíme vydělat cca o 7000 kč víc abychom vyšli s penězi jako předtím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.12 08:11

Tak my jsme 3 dospělý, 1- 14tileté a roční. Máme na měsíc cca 9.000-10.000kč. Vaříme denně, prcek je na UM a pamperskách.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.6.12 08:12

Jsem sama s dítkem, je to na pytel, ještě ke všemu předškolák, výdajů strašně moc, nájem výše, el en to samé… Někdy fakt o ničom, zhoršilo se to, je ta výplata je pořád stejná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.6.12 08:13
@pipiinka píše:
dalsi zdrazeni :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Pokud se zase zvedne DPH,tak si to všichni obchodníci vysvětlí tak,že se si můžou zvednout ceny o 10, i 20% :pocitac: :pocitac: No hnus,zase se bud od nového roku zdražovat. Na druhou stranu už nekupuju hodně věcí,co jsem kupovala dřív a snažíme se všechno spotřebovat,když je to tak drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat