Jak vycházíte v roce 2012?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
my jsme 5clenna domacnost,diky tomu ze manzel podnika zvladame,ale pravda,ze na rezervy uz neni.pocituju hlavne to,ze o dost zdrazilo jidlo
na jidlo mame mesicne cca 7tis ,v tom je sunar,holkam obedy ve skole
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zdražení pociťuju taky. Vycházíme a občas i neco ušetříme, ale zatím nemáme dítko. Pak to bude náročný.....
- Citovat
- Upravit
rok 2012 začal celý na hovno,a už se těším na konec tohoto roku.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,taky to pocitujeme a tím,že už jsem doma 2 roky a další dva a půl budu je to citelně znát.Chlapa mám pořád v práci,má dvě práce,ale to má už spoustu let
,ted ale maká každý den i do desíti do večera,aby toho stihl co nejvíc.Nejde to jinak
.A to ani neplatíme hypo a bydlíme ve svém.Sice nějaká půjčka je a platí se dost protože jsme to chtěli jen na 2 roky,takže splácíme hodně.Ale zase bude brzy čistý stůl
.Ale je pravda,že když jdu do obchodu,tak nestačím koukat
.Je toi znát opravdu hodně.Energie jsou taky šílený,tím že je nás 5,tak neustále jede pračka,každý den.Koupeme se každý den,takže spotřeba vody šílená.Naštěstí máme myčku,která opravdu aspon něco ušetří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme 4,ale miminko zatím nepočítám,protože ho naštěstí kojím.Nejvíce jsem pocítila zdražení na jídle,zdražilo se úplně všechno!
Nejhorčí je,že jdu do obchodu a vidím,že se mi ze dne na den zdražily některé potraviny a to úplně bezdůvodně třeba o 4 koruny,prostě jen ať si obchodníci namastí kapsy.Za jídlo dáme tak přes 5000.Snažím se teda kupovat v kacích,ale ne všechno vždy jde,že?
Kdybych měla vyvařovat,jako se např.vaří v těch pořadech o vaření v televizi,tak se snad ani nedoplatím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kamikaa píše:
Ahoj,taky to pocitujeme a tím,že už jsem doma 2 roky a další dva a půl budu je to citelně znát.Chlapa mám pořád v práci,má dvě práce,ale to má už spoustu let,ted ale maká každý den i do desíti do večera,aby toho stihl co nejvíc.Nejde to jinak
.A to ani neplatíme hypo a bydlíme ve svém.Sice nějaká půjčka je a platí se dost protože jsme to chtěli jen na 2 roky,takže splácíme hodně.Ale zase bude brzy čistý stůl
.Ale je pravda,že když jdu do obchodu,tak nestačím koukat
![]()
.Je toi znát opravdu hodně.Energie jsou taky šílený,tím že je nás 5,tak neustále jede pračka,každý den.Koupeme se každý den,takže spotřeba vody šílená.Naštěstí máme myčku,která opravdu aspon něco ušetří.
u nas se taky denne pere,vari a koupe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@levmah28 píše:
rok 2012 začal celý na hovno,a už se těším na konec tohoto roku.
Jako na ten konec světa,co má přijít?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna o tom přemýšlím, že se peníze čím dál rychleji rozkutálejí. Finančně nevycházím, peníze stačí stěží jen na jídlo a bydlení. Hledám práci, ve čtvrtek jdu na pohovor, tak mi držte palec, třeba se naše situace zlepší. Mám 15.200,– pro 4 lidi (3 děti a já).
- Citovat
- Upravit
@suwari píše:
Jako na ten konec světa,co má přijít?![]()
dalsi zdrazeni
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak upřímně,taky máme co dělat,loni jsem ještě pracovala,takže bylo super,pak nás o jednoho přibylo,jsem na mateřské a je to znát,ted čekáme další miminko,horší to snad nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
náš rozpočet zdražování zasáhlo hodně . Musíme vydělat cca o 7000 kč víc abychom vyšli s penězi jako předtím.
- Citovat
- Upravit
Tak my jsme 3 dospělý, 1- 14tileté a roční. Máme na měsíc cca 9.000-10.000kč. Vaříme denně, prcek je na UM a pamperskách.
- Citovat
- Upravit
Jsem sama s dítkem, je to na pytel, ještě ke všemu předškolák, výdajů strašně moc, nájem výše, el en to samé… Někdy fakt o ničom, zhoršilo se to, je ta výplata je pořád stejná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pipiinka píše:
dalsi zdrazeni![]()
![]()
Pokud se zase zvedne DPH,tak si to všichni obchodníci vysvětlí tak,že se si můžou zvednout ceny o 10, i 20%
No hnus,zase se bud od nového roku zdražovat. Na druhou stranu už nekupuju hodně věcí,co jsem kupovala dřív a snažíme se všechno spotřebovat,když je to tak drahé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráda bych se zeptala, jestli se od roku 2012 nějak výrazně změnil váš životní standard. Žijeme s manželem ve spol. domácnosti už pěkných pár let a tak už jsme zvyklí hospodařit, ale letos začínáme docela nezvládat - všechno se strašně zdražilo, energie, prostě všechno. O lékárně nemluvě. Vnímáte to taky tak? Změnilo se u vás něco letos? Kolik máte na měsíc a na kolik lidí a na co?
Budu ráda, když se podělíte, klidně anonymně, chci si jen popovídat, postěžovat, popř. najít nějaké rady.