Sestavení šetřícího jídelníčku

2701
31.5.12 10:28

Sestavení šetřícího jídelníčku

Ahoj holky, tak tady už nějaký čásek pročítám vaše skvělé rady jak ušetřit a protože se mi to stále nedaří, nezbývá mi, než se také obrátit na vás. Spoustu z vás, tady píše, že úspěchem šetření je sestavení přesného jídelníčku na týden, na ten nakoupit a toho se striktně držet. A to je můj kámen úrazu :oops: - při sestavování jídelníčku skončím u obědů na týden a dál si nevím rady :zed: . Chtěla bych vás tedy poprosit, jestli by jste mi sem nemohli ukázat váš jídelníček, podrobně popsaný, přesně jak to děláte vy…byla bych vám moc vděčná. Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
31.5.12 10:59

Já teda šetřící jídelníček nejedu, ale dělám obyčejný, tak třeba tě to inspiruje.
Sepsala jsem si na velký papír všechna jídla, která umím uvařit a která více méně všichni jíme (starší syn nemá rád většinu sýrů, oba kluci neradi mnou milovaný špenát, nikdo nestojíme o sladká jídla), včetně studené kuchyně.
Pak jsem si to rozdělila podle hlavních ingrediencí - vepřové maso, hovězí maso, drůbež, ryby (jíme fakt často, jsme s mužem oba rybáři), studená kuchyně (pomazánky, saláty), bezmasé jídlo.
No a z toho lehko udělám přehled na 2-3 týdny tak, že si hlídám, aby se mi ty hlavní ingredience v týdnu střídaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.5.12 11:21

Moje babicka si jidelnicek sestavuje podle ingredienci, tedy napriklad vi, ze ji zbyde treba tvrdej syr, tak druhy den udela takove jidlo, kde zbytek syra zuzitkuje. Z tohohle jidla zase zbyde nejaka ingredience a tu zase pouzije dalsi den a tak dale. Vypada to, ze to funguje, dela to tak cely zivot a penez maji stale dost, zijou si jak zapadni duchodci :-)

• Citovat
  • Upravit
2701
31.5.12 11:24
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
31.5.12 12:02

U nás také nakupuji jednou týdně a přes yýden nekoupím ani rohlík. Vymyslím, co budu vařit (vařím vždy na dva dny jedno jídlo a v sobotu nějakou rychlovku). Podle toho koupím ingredience. Pak dělám totéž s večeřemi. Pak koupím ovoce, nějaké sušenky ke svačinám, spotřební kosmetiku a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
1.6.12 18:02

Děkuji za příspěvky, našel by se ještě někdo, kdo by poradil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
1.6.12 18:59

Spíš napiš přesně, s čím si nevíš rady, ono se takhle dost blbě radí…Ale praktikuji to takhle už několik let, tak zkušenosti mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
1.6.12 20:58
@Eva B. píše:
Spíš napiš přesně, s čím si nevíš rady, ono se takhle dost blbě radí…Ale praktikuji to takhle už několik let, tak zkušenosti mám…

Tak třeba co máte k snídani, když přes týden nechodíš nakupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
1.6.12 21:59
@Verča1985 píše:

Ovesné vločky, krupice, musli, jogurt, doma pečené buchty - a v podstatě všechno co doma upečeš, jde snídat aniž bys nakupovala přes týden. Jestli si to myslela tak, že když nenakupují lidi denně nemají pečivo..?

Jinak já šetřící jídelníčky neprovozuji, ale určitě se dá ušetřit právě tím, že si budeš chleba péct doma - peču normálně v troubě né v pekárně - já teda proto, že je chuťově lepší než kupovaný a hlavně vím co do něj dávám (žádná posypová sůl :lol: ) ale určitě je to i levnější než kupovaný chléb. Jinak nevyhazovat a spotřebovat vše do posledního centimetru :mrgreen: . Teď v létě je levná zelenina - kedlubnové zelí, dušená mrkev atd atd. to jsou jídla, která Tě teď vyjdou na pár kaček, nemusíš k nim mít vždy maso.. jinak by to chtělo asi napsat s čím konkrétně chceš poradit no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
1.6.12 22:50
@Verča1985 píše:

Kupuji pečivo do mrazáku, takže s tím není problém, musli, jogurt, upeču sladké …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
6.6.12 12:51

Zkus si nakoupit pečivo do mrazáku. To ušetří dost, protože si z mrazáku vemeš jenom to co sníš a nestane se, že by ti to ztvrdlo nebo zplesnivělo, kdyby jste to nestačili sníst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
9.6.12 17:25

pečivo v mrazáku taky mám,je to super,dřív jsme hodně vyhazovali a ted se vyndá jen to co se sní.
já vařím taky na dva dny, ne vždy to vyjde, přítel je tak 14 dní v měsíci doma a něco musí obědvat, takže aby zbylo i na oběd.
jinak velký nákup dělám o víkendu a v týdnu už kupuju jen menší věci,ovoce a pod.
jinak třeba čočka,těstoviny s něčím, apod.myslím tam se docela ušetřit dá.
my teda máme rádi maso,tak hodně dělám omáčky ,pečené maso td.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
10.6.12 09:02

My teď hodně kupujeme kiloý kuskus za 46 Kč.Je to moc dobré,zdravé a navíc rychlé(to oceňuji nejvíc :lol: )Ale hlavně se to dá udělat s čímkoliv..Často taky navařím na 2 dny,mně to nedělá problém-jíst dva dny stejný oběd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
10.6.12 09:38

ted jsem na netu našla recept na domácí máslo,jsou k tomu potřeba jen dvě smetany a je to hotové za chvíli,takže taky takový šetřící když vezmu cenu másla.
jinak kuskus super @suwari kde kupuješ kilo za 46? já vidím všude půl kila za 40 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
11.6.12 13:39
@Lucinka_Kla píše:
Napadá mě jedna věc: Nechcete někdo jogurtovač? My dostali nový a s více funkcemi, tak ten starý (cca dva roky, původní cena byla někde kolem 800, čisťoučký, zachovalý, plně funkční a s návodem k použití s mnoha recepty) pošlu dál za 249+poštovné. Kdyby někdo chtěl, napište zprávu. Investice se vám vrátí podle spotřeby během chvilky a pak už budete jen šetřit a zdravě papat. Mám vyzkoušeno a mohu doporučit. Je ho hračka a hodně se ušetří, teď zvlášť.

To už je tu v druhém příspěvku, od toho tu jsou bazary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat