Jak vycházíte v roce 2012?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@fiala píše:
Tak upřímně,taky máme co dělat,loni jsem ještě pracovala,takže bylo super,pak nás o jednoho přibylo,jsem na mateřské a je to znát,ted čekáme další miminko,horší to snad nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nas jsem to zatím pocitila při vyučtovani elektriky ![]()
ted nas čeka plyn a voda,plyn docela zvladame ,hlidam si stavy.ale ta voda,mame velkou spotřebu a ted ji zdraži o 100%
jidlo a vše pro děti nakupuji v německu tak tam ten rozdil jsem nepocitila.zato jsem opravdu vděčny,tady koupim jen ,co zapomenu nebo,když mame zrovna chut na něco jineho a to utratim pomalu stejně,jako za velky nakup v německu.
manžel naštěsti vyděla,ale mam strach,co jednou bude.taky ted moc neutracim.a že mi to chybí ![]()
jinak na jidlo a drogerii mam cca 10 000-12000 ,provoz domku je 5500
a plno dalších poplatku,nejvic to je v naftě ,tam jsme zdraženi pocitili strašně ted manžel projezdi 15000
a to fakt šílim.
taky mam obavy ,co nas ještě čeka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak me zacal na pochvu,jak by rekla Kamca.dalmatinka ![]()
Prisla jsem s nastupem tohoto roku o 7000prijmu,diky strhani penez pro postizene deti
Byla jsem uz nadvou pohovorech,bezuspesne,jste svobodna matka?mate dve deti,jedno nemocne?super neber vas
Co se tyce jidla,setrila jsem uz predtim,ted uz setrim extremne,je to na
![]()
- Citovat
- Upravit
@kamikaa píše:
No bych neřekla![]()
.Jen se zase děsím vánoc,to je nejhorší
.No ono už to začne v září až půjde nejstarší zase do školy.Pak následuje oblečení na zimu,boty na zimu no už ted z toho mám hrůzu
Jo Vanoce,moje nocni mura
A prichazejici zima taky,kombinezy,bundy,oteplovaky ,boty,cepice,rukavice a vsechno double,no me jebne,ja budu chodit asi v sandalech ![]()
- Citovat
- Upravit
No nás ještě čeká vyůčtování plynu,bojím se co přijde,jelikož topíme plynovým kotlem,tak to bude ranec
.Máme dceru ted narozenou v říjnu,takže se topilo o stošest,no bude to pálka
,hlavně ta náladička doma,než to chlap rozdýchá
.To zase bude,že já moc zbytečně topila atp.
.Voda byla celkem v pohodě,dopláceli jsme 2200kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marra píše:
Tak me zacal na pochvu,jak by rekla Kamca.dalmatinka
Prisla jsem s nastupem tohoto roku o 7000prijmu,diky strhani penez pro postizene deti![]()
Byla jsem uz nadvou pohovorech,bezuspesne,jste svobodna matka?mate dve deti,jedno nemocne?super neber vas
Co se tyce jidla,setrila jsem uz predtim,ted uz setrim extremne,je to na
![]()
to znam,ja shanela praci a jak jsem rekla ze mam dve deti ,tak hned,ozveme se vas
naposledy jsem pak rekla at si ze me nedelaji srandu a rovnou reknou,ze me diky detem neberou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kamikaa takže jsi taky měla děti po sobě,trošku se toho bojím ale snad to bude v poho,většinu věcí mám po maličkém,jen se musí pořídit druhá postýlka a nějaké látkové pleny navíc a při mojí smůle opět nebudu kojit,mám dceru 13 let nekojenou a syna jsem taky nekojila,což mě vždycky šíleně žralo,protože na financích se to odrazí a nejen na nich,kojení je kojení
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymně, protože budu uvádět konkrétní čísla - zdražení náš rozpočet nezasáhlo, ač jsem dlouhodobě na PN. Měsíčně máme „čistého“ včetně mé nemocenské necelých 50.000,– pro dvě osoby. Fixní náklady, které musíme zaplatit (hypotéka, energie, pojistky, spoření, benzín, vč. základního rozpočtu na jídlo 4.000), dělají 30.000,–. Zbytek máme „volný“. Dovybavujeme za to barák a snažíme se dělat také finanční polštář. Při mateřské na tom budeme určitě lépe, při rodičáku určitě hůře. Ťukám na dřevo, ať nám to takto dlouho vydrží.
- Citovat
- Upravit
Jo holky, my taky vycházíme dost špatně. Na začátku měsíce máme co dělat
. A to si vemte, že můj manžel je hasič v od ledna mu vzali z platu 5000,– Kč. Naše měsíční výdaje na jídlo. Skvělé, že? Dřív chodil manža vydělávat bokem, aby jsme měli na opravdu domku atd. a teď chodí vydělávat, abychom přežili každý měsíc.
Jsem z toho znechucená. Místo, aby nám trošku stát pomohl, tak nám podtrhává nohy. Sice někdo namítne, že můžeme být rádi, že něco vůbec máme, ale já teda spokojená nejsem. Všechno drahé a platy nerostou ani náhodou. Spíš šly dolů
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pro marra … ahoj, jen ti chci napsat, také jsem přišla od ledna víceméně o všechny peníze na postižený dítě, ještě v březnu jsem lítala s papírama od čerta k dáblu, sebrali co se dalo, ale nakonec jsem na tom trošku líp, vyřídila jsem si doplatek životního minima a to mi doplácí skoro devět tisíc, mít tady trvalý pobyt, bylo by to ještě víc, takže jestli můžu poradit, zajdi si na up sociální odbor a tam si o to životní minimum zažádej. A to nás letos ještě čeká to přehodnocování zdravotního stavu a podle toho co se všude říká budou asi dětem brát i ty tři tisíce co na ně dostáváme.
- Citovat
- Upravit
@fiala jojo sice nějaké oblečení nosí po bráchovi,ale stejně jsem musela něco dokoupit
.Taky je na um už skoro od narozaní,pleny mají ještě oba.Kupovali jsme ještě jednu postýlku+sourozenecký kočár.No jsou to rakety.Ale tak nedá se nic dělat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to Vám fakt závidím. Jste jedni z mála, co to tak mají. Nám se o finanční rezervě může tak akorát zdát. Zaplatit navíc větší částku je pro nás děs běs.
A to si zakládám fakt na kvalitním oblečení pro prcka a hlavně botách, takže to taky zasahuje docela dost náš rozpočet. Ale hodně věcí podědí bráška. Teda, krom botků. Ty ne.
@Anonymní píše:
Anonymně, protože budu uvádět konkrétní čísla - zdražení náš rozpočet nezasáhlo, ač jsem dlouhodobě na PN. Měsíčně máme „čistého“ včetně mé nemocenské necelých 50.000,– pro dvě osoby. Fixní náklady, které musíme zaplatit (hypotéka, energie, pojistky, spoření, benzín, vč. základního rozpočtu na jídlo 4.000), dělají 30.000,–. Zbytek máme „volný“. Dovybavujeme za to barák a snažíme se dělat také finanční polštář. Při mateřské na tom budeme určitě lépe, při rodičáku určitě hůře. Ťukám na dřevo, ať nám to takto dlouho vydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S PPM to ještě šlo v pohodě, ale RP je fakt směšná částka. Manželův plat jde na hypo, ele, plyn, voda, net apod. Já mám 6600 na jídlo, drogerii, oblečení atd. Zatím se nedaří to dodržet, takže jsem moc ráda, že jsem od zaměstnavatele měla teď proplacený loňský i letošní dovolené. Manžel to nějak nechápe a je schopnej nakupovat jak Rothschild. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kopretinkaobecna píše:
Tak to Vám fakt závidím. Jste jedni z mála, co to tak mají. Nám se o finanční rezervě může tak akorát zdát. Zaplatit navíc větší částku je pro nás děs běs.
A to si zakládám fakt na kvalitním oblečení pro prcka a hlavně botách, takže to taky zasahuje docela dost náš rozpočet. Ale hodně věcí podědí bráška. Teda, krom botků. Ty ne.
Já jsem za to fakt ráda, vážím si toho, neberu to jako samozřejmost. Snažím se také více šetřit, protože se může kdykoliv stát cokoliv a ze dne na den se to může změnit.Vysoká hypotéka by nám pak mohla zlomit vaz, proto se snažíme co nejvíc peněz ulít bokem. Soucítím s těmi, kteří zdražení citelně vnímají. Snažíme se proto v rámci možností také občas finančně pomáhat těm, kteří jsou na tom zle.
- Citovat
- Upravit