Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, poraďte mi prosím nějaký jednoduchý program na čištění počítače, aby se nemuselo nic zálohovat…Dost se pokouším něco stahovat a při posledních pokusech se mi nainstalovalo plno nesmyslů a počítač už skoro nejede, vyskakuje plno reklam a tak…Něco co se dá stahnou z netu zdarma, díky
S většinou takových programů se ti v počítači nainstaluje spousta přídavných programů, které počítač totálně zasekají. Buď musíš být obezřetná při instalaci, než všechno odklikneš nebo když se nepovede, tak to pak musíš odinstalovat. S největší pravděpodobností už tam máš Internet Speed Checker, který nejde ani odinstalovat a budeš muset stáhnout jiný program, aby ses ho zbavila, třeba RevoUnistaller. Pak můžeš počítač projet nějakým čističem, ale nejlepší je v tom pohrabat sama, aby sis tam zase něco nenatahala. Promazat programy a soubory, který nepoužíváš, podívat se, co všechno se ti v pozadí spouští při zapnutí počítače, to ho strašně brzdí.
Dodákm, že smazání programu není smazání zástupce na ploše. Jinak to chce používat hlavu u instalace a neinstalovat blbosti nebo vše co je zaškrtnuté.
Taky bych se podívala do Správce úloh a sekce Po sluštění a zakázala ony nesmysly.
@zvidavajanca píše:
Dodákm, že smazání programu není smazání zástupce na ploše. Jinak to chce používat hlavu u instalace a neinstalovat blbosti nebo vše co je zaškrtnuté.Taky bych se podívala do Správce úloh a sekce Po sluštění a zakázala ony nesmysly.
To už snad ví dneska každej, ne? ![]()
@RadkaCh
Já si tady nejsem jistá už ničím. Vzhledem k tomu, co mi teď chodí za soukromé zprávy k mému jednomu přípěvku, kdy si někdo není schopný zjistit vzdálenost z obyčejného bodu A do ještě obyčejnější bodu B, cokoliv vyhledat…
@RadkaCh píše:
S většinou takových programů se ti v počítači nainstaluje spousta přídavných programů, které počítač totálně zasekají. Buď musíš být obezřetná při instalaci, než všechno odklikneš nebo když se nepovede, tak to pak musíš odinstalovat. S největší pravděpodobností už tam máš Internet Speed Checker, který nejde ani odinstalovat a budeš muset stáhnout jiný program, aby ses ho zbavila, třeba RevoUnistaller. Pak můžeš počítač projet nějakým čističem, ale nejlepší je v tom pohrabat sama, aby sis tam zase něco nenatahala. Promazat programy a soubory, který nepoužíváš, podívat se, co všechno se ti v pozadí spouští při zapnutí počítače, to ho strašně brzdí.
To jo, ale registry si sama nevyčístí. Na to jsem myslím používal tohle: http://cs.wikipedia.org/wiki/CCleaner
Mysli jak pišeš ze skoro nejde. nejlepši by bylo totalně ho pročistit…
Nejlepší je zálohovat data, na kterých vám záleží, počítač nechat odborně vyčistit, a udělat novou instalaci operačního systému. Pak běží významně rychleji. nejlepší je na to servis **** kde mají i svoz kurýrem, nebo zásilkovnou.
Edit adminem – smazaný odkaz.