Jak vyčistit trysky u ramen myčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
8.1.13 16:33

Perkarbonát sodný do hodn horké vody, to by mělo ty usazeniny trochu očistit i z vnitřku. Větší mechanické nečistoty, já tam většinou cvrknu trochu vody a laboruju. Nakloním malinko na jednu stranu, na druhou a už tam ta nečistota lítá v tom otvoru, kterým je to uprostřed přichycené k myčce, pak dlouhá pinzeta a lovit.
A nejdůležitější je prevence - oplachovat nádobí pořádně od větších částeček jídla (rýže, semínka, kmín…), protože pak tam nic lítat ani ucpávat „trysky“ nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
8.1.13 19:51

A nešlo by dovnitř strčit třeba štětku na čištění lahví? Připadá mi ten otvor celkem široký… Já to zatím nečistím nijak, spoléhám na čistič myčky. Jednou jsem měla pořád špinavé nádobí v horním koši a pak jsem objevila v jedné dírce kousek papírku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
22.2.13 10:30
@Mišela1 píše:
Zakladatelko mám tu stejnou - byla v bytě když jsme se nastěhovali. Čistím ramena stejně jak ty ale pořád moc nejsem spokojená s kvalitou mytí.
@rachel55 - čištění ramen je normálně napsané v návodu, aspoň tedy u obou myček co jsem zatím měla

Mám také tuto myčku a jsem už dost zoufalá…teď se vrhnu na ty ramena a snad nějaké zlepšení bude. Filtr čistím co 14 dní a přijde mi, že to vliv nemá. Já mám problém s horním košem, skleničky jsou snad jestě víc špinavé než jsem je tam dávala… :twisted: tak musim růčo, to je na nic!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
22.2.13 10:32

Měla jsem myčku od Boshe a nádobí bylo super i skleničky a to nepotřebovala skoro žádnou údržbu…a vydržela 15 let? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.1.14 09:12

I já potřebuji poradit. Mám myčku electrolux, ale nejdou mi sundat ty ramena a nutně potřebují vyčistit. Točila jsem s tím, na obě strany, je tam i nějaké kolečko, ale ani točení s ním mi nepomohlo. Tahat to rameno se neodvažuju. (zatím jen horní) Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.3.24 12:28

Teď to řeším také, zkusím namočit do octa, ten je nejmíň agresivní. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
12.3.24 13:16

Sundat rameno a vysat bordel zevnitr vysavacem. Pricucnout ho na tu nejvetsi diru. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí