Jak vypadá sazenička

3931
12.4.13 14:10

jak vypadá sazenička

Ahojda holky, prosím o radu :) zasadila jsem si do kelímků semínka na cherry rajčátka, papriky a okůrky (nakládačky). Bohužel jsem pitomá a smíchala jsem hlínu s kompostem aby jako měli víc výživy. Ale tejďka mi roste v 1 kelímku 5 různejch rostlinek a já jaksi nevím co vytrhat a co ne. Tak jsem chtěla poprosit jestli si některá taky neděláte předsadbu a nemáte fotky jak ta malá rostlinka vypadá? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
612
12.4.13 14:12

Mrkni na Google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
12.4.13 14:20

Slyšet (číst) tě tak můj tchán zahradník, tak ho klepne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Semínka se nesází, ale sejí, hlínu mají hrnčíři, tohle je zemina :jazyk: :jazyk: :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak vyfoť, co ti tam narostlo a třeba to někdo pozná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
12.4.13 14:25
@Radka K píše:
Slyšet (číst) tě tak můj tchán zahradník, tak ho klepne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Semínka se nesází, ale sejí, hlínu mají hrnčíři, tohle je zemina :jazyk: :jazyk: :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak vyfoť, co ti tam narostlo a třeba to někdo pozná ;)

No jo no :jazyk: hold jsem pro pěstování rostlin asi nebyla zrozena :lol: něco jsem našla na google jak mi poradila @Leni78 (to mě opět nenapadlo sem asi dneska fakt nějak úplně mimo :nevim: )

Ale stejnak vám holky děkuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
12.4.13 14:28
@klarushka píše:
No jo no :jazyk: hold jsem pro pěstování rostlin asi nebyla zrozena :lol: něco jsem našla na google jak mi poradila @Leni78 (to mě opět nenapadlo sem asi dneska fakt nějak úplně mimo :nevim: )Ale stejnak vám holky děkuju :mrgreen:

Právě tady taky zkoumám, co mi to vlastně narostlo. Voní to jako bazalka, ale nemá to tak napuchlý listy. Semínek jsem sázela víc, ale chytly se jen jedny, tak zkoumám. Napíšu do Google co jsem měla za semínka, dám obrázky a porovnávám. I tak je všechno podobný.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
12.4.13 14:32

@Leni78 :D jééé tak já nejsem tak šikovná sama? :) moc děkuju za radu já bych fakt někdy potřebovala kratší vedení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
12.4.13 14:39

@klarushka Počkej až to povyroste a budeš mít jasno :lol: Mně loni syn smíchal pálivý papriky s nepálivejma a to bylo dílo :D Nejen, že nebylo poznat, která je která, ale navíc se navzájem opylovaly, takže nebyl problém paprika, u které pálil konec, u další zase jen začátek. No celá úroda paprik byla jedno obrovské překvapení :lol:

Příspěvek upraven 12.04.13 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.4.13 14:39

A jak jsou ti prckové velcí? Až jim narostou první pravé lístky (ne ty děložní, co vykouknou úplně první z hlíny), tak by to mohlo jít poznat - rajčata určitě, ta jsou navíc chlupatá :lol: okurky jsou taky chloupkové, papriky ne, ale podle listů by to mělo jít poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
12.4.13 14:40

@Pipet Hlavně okurky mají kulaté listy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
12.4.13 14:41

A jsou takové robustnější od začátku - širší stonek a tak.

@klarushka Pokud si to sela najednou, tak papriky mají delší klíčivost, takže rostlinky rajčat by mohly být větší. Obojí je takové tenké nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
12.4.13 22:35

Moc vám holky děkuju :D no jsem hold tele :D

@Amys jéééé ty máš šikovnýho synka :D

@Pipet No zatím uplně malinký.)

mě jde hlavně o to že jak jsem hlínu smíchala s kompostem do kterýho házím podestýlku od králíka, trávu starý potraviny atd… tak mi v jednom kelímku vyrůstá 5 různých rostlinek ale přitom v něm jsou třebas jen rajčata :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.4.13 08:00

@klarushka První většinou vyraší plevel - peťour. Chvilku počkej. Kulturní rostliny jsou takové silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí