Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojda holky, prosím o radu
zasadila jsem si do kelímků semínka na cherry rajčátka, papriky a okůrky (nakládačky). Bohužel jsem pitomá a smíchala jsem hlínu s kompostem aby jako měli víc výživy. Ale tejďka mi roste v 1 kelímku 5 různejch rostlinek a já jaksi nevím co vytrhat a co ne. Tak jsem chtěla poprosit jestli si některá taky neděláte předsadbu a nemáte fotky jak ta malá rostlinka vypadá? ![]()
Slyšet (číst) tě tak můj tchán zahradník, tak ho klepne
Semínka se nesází, ale sejí, hlínu mají hrnčíři, tohle je zemina
![]()
Tak vyfoť, co ti tam narostlo a třeba to někdo pozná ![]()
@Radka K píše:
Slyšet (číst) tě tak můj tchán zahradník, tak ho klepne![]()
![]()
Semínka se nesází, ale sejí, hlínu mají hrnčíři, tohle je zemina
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak vyfoť, co ti tam narostlo a třeba to někdo pozná
No jo no
hold jsem pro pěstování rostlin asi nebyla zrozena
něco jsem našla na google jak mi poradila @Leni78 (to mě opět nenapadlo sem asi dneska fakt nějak úplně mimo
)
Ale stejnak vám holky děkuju ![]()
@klarushka píše:
No jo nohold jsem pro pěstování rostlin asi nebyla zrozena
něco jsem našla na google jak mi poradila @Leni78 (to mě opět nenapadlo sem asi dneska fakt nějak úplně mimo
)Ale stejnak vám holky děkuju
Právě tady taky zkoumám, co mi to vlastně narostlo. Voní to jako bazalka, ale nemá to tak napuchlý listy. Semínek jsem sázela víc, ale chytly se jen jedny, tak zkoumám. Napíšu do Google co jsem měla za semínka, dám obrázky a porovnávám. I tak je všechno podobný.-)
@Leni78
jééé tak já nejsem tak šikovná sama?
moc děkuju za radu já bych fakt někdy potřebovala kratší vedení ![]()
@klarushka Počkej až to povyroste a budeš mít jasno
Mně loni syn smíchal pálivý papriky s nepálivejma a to bylo dílo
Nejen, že nebylo poznat, která je která, ale navíc se navzájem opylovaly, takže nebyl problém paprika, u které pálil konec, u další zase jen začátek. No celá úroda paprik byla jedno obrovské překvapení ![]()
Příspěvek upraven 12.04.13 v 14:39
A jak jsou ti prckové velcí? Až jim narostou první pravé lístky (ne ty děložní, co vykouknou úplně první z hlíny), tak by to mohlo jít poznat - rajčata určitě, ta jsou navíc chlupatá
okurky jsou taky chloupkové, papriky ne, ale podle listů by to mělo jít poznat.
A jsou takové robustnější od začátku - širší stonek a tak.
@klarushka Pokud si to sela najednou, tak papriky mají delší klíčivost, takže rostlinky rajčat by mohly být větší. Obojí je takové tenké nic ![]()
Moc vám holky děkuju
no jsem hold tele ![]()
@Amys jéééé ty máš šikovnýho synka ![]()
@Pipet No zatím uplně malinký.)
mě jde hlavně o to že jak jsem hlínu smíchala s kompostem do kterýho házím podestýlku od králíka, trávu starý potraviny atd… tak mi v jednom kelímku vyrůstá 5 různých rostlinek ale přitom v něm jsou třebas jen rajčata ![]()
@klarushka První většinou vyraší plevel - peťour. Chvilku počkej. Kulturní rostliny jsou takové silnější.