Jak vyřešit bydlení - byt rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4316
31.5.14 12:14

No jo, ale odkup neřeší nic, pokuď jsou nevychovaní a polezou tam pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.5.14 12:17

Myslím, že bych nechtěla udržovat nějaký cizí byt - že bych chtěla vlastní domácnost.

Chtěla jsem to tak vždy a ikdyž nám rodiče z obous tran nabízeli podobná „levná“ řešení bydlení, raději jsme šli zcela do vlastního - a že byla současně doba, kdy jsme platili hypotéku i nájem a jakmile to šlo, bydleli jsme prostě na stavbě.

Otázka tedy stojí jen tak, zda za tebou bude stát i manžel. Chlapi tuhle potřebu být „ve svém“ zase tak moc nemají. A ještě hůře, pokud akceptují nevyslovenou tezi - být rodičům vděčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
31.5.14 12:20
@Bobsh píše:
No jo, ale odkup neřeší nic, pokuď jsou nevychovaní a polezou tam pořád.

Tak samozrejme by pak uz nedostali klice, kdyz by byt nebyl jejich.

Tady jde o to co je realne, podle prijmu co uvadela zakladatelka na zacatku, tak moc velkou hypoteku nedostanou, takze bych to videla, bud zustat tak jak to je nebo zkusit byt odkoupit. Jeste teda pak jedine jit jinam do pronajmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
31.5.14 12:28

@Jolynka to jako jo, ale jde o to aby to rodiče nebrali jako sponzorský dar za ochotu, že je tam nechají bydlet. Třeba jim to ani odprodat nebudou chtít. Je to těžká situace. Asi bych si prvně sedla s chlapem a ať on si s nima promluví jak to vidí dál(rodiče) a podle toho bych se zařídila. Žít někde kde nemůžou ani mít vlastní nábytek je docela mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
31.5.14 12:34

@Bobsh tak to je jasny, ze se prvne musi s rodici domluvit, jen jako ze financne by to zrejme bylo vyhodnejsi nez kupovat byt jiny, jinak souhlasim, ze kdyby to slo, tak se odstahovat nekam pryc, aby ty pripadny navstevy hrozily co nejmene :mrgreen: Ja nastesti tchyni mam na Morave, bydlime v Praze a nasi ac bydli kousek, tak k nam chodi minimalne, vetsinou spis my k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
31.5.14 12:37

@Jolynka já mám tchánovce asi 8 km a naštěstí k nám nejezdí vůbec. Od vánoc o nich nic nevím a jsem nejšťastnější na světě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
31.5.14 12:58
@Jolynka píše:
@El-Brno v pohode, ja nad tim normalne chvili premyslela, jak se to rekne spravne a vubec me to netuklo :mrgreen: jako cestina neni moje silna stranka, to priznavam ;)

já bych to nechala být, nemám ve zvyku někoho upozorňovat na gramatické chyby, tak to neber zle, mě jen zaujalo, jak tě to slovo samotnou pobavilo :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
31.5.14 13:04

Zelezi, kde bydlite, jake jsou v miste ceny najmu. kdybych mela platit treba 4000 za podobny byt ve stejne lokalite, priplatzila bych si, 10 000 asi ne.

Pokud se hypoteky tyce, nez se pujdete zeptat, necht si manzel necha od kamaradu posilat penize na ucet a zase jim je posila zpet (na jiny ucet) - pokud neni stale zamestnani, banky sleduji obrat na uctu 3 mesice dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
31.5.14 13:11

@Pudloslava a co kdyz po nem banka bude chtit danove priznani? coz obvykle chteji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
31.5.14 13:13

@Jolynka banky celkem vedi, ze podnikatele si delaji priznani na nulu. manzel je osvc a moznosti hypoteky nedavno resil. POhyb na uctu by mel stacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
31.5.14 13:17

@Pudloslava my dokladali danovy priznani u nasi hypo a co jsem naposledy cca pred mesicem poptavala refinancovani s navysenim, tak vsechny oslovene banky chteli danove priznani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
31.5.14 15:41
@Anonymní píše:
Jo tak i ten zámek je nový cca rok, protože chlap zalomil klíč a tchán si vyžádal nový :-(.Každopádně děkuji za rady, názory, podporu :kytka:

vem to tak..nevím zda jste do domu něco koupili třeba i gauč a popřípadě kolik peněz, ale chlapovi se něco stane..tchanum rupne v bedně a jsi ze dne na den na ulici a nemáš s dětmi kam jít..takže buď se odstěhovat což by bylo nejlepší (radší si postavit nový dům v obci aby dětí nepříšlši o školu a školku) a nebo si s nimi fakt promluvit, ale jasně bu´d dům prodají když už vám ho stejně skoro dali a nebo běžte jinam

• Citovat
  • Upravit
535
4.6.14 22:26

No, měli jsem takový nápad, když švagrová s rodinou začali hledat baráček, že bysme koupily třígenerák. Jeden byt švagrová, jeden my, a jeden sama tchýně. Když si na to teď vzpomenu, ještě že jsme to neudělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí