Jak vysadit antikoncepci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17363
23.8.10 08:24

Jak vysadit?

Dobrý den, pročítala jsem diskuze o antikoncepci, ale odpověď na můj dotaz jsem tu nikde nenašla. (pokud jsem špatně hledala, tak se omlouvám). chystáme se vysadit antikoncepci, protože už bysme rádi miminko. Pokud ale teď doberu platíčko, tak mi menstruace vyjde přesně na celou dovolenou u moře. Myslíte si, že je lepší vzít dvě platíčka v kuse nebo si jen menstruaci posunou 5 práškama? NEvím, co bude pro tělo lepší, když se hned chceme pokusit o mimčo. Děkuju Vám za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7602
23.8.10 08:27

Mám dojem, že je to úplně jedno, stli si vezmeš jen 5 prášků nebo všech 21. Stejně tu antikoncepci nějaký čas bereš, takže ty hormony tam jsou, to že jich do sebe budeš ládovat o 17míň už je jedno :) A užijte si dovolenou a ať se brzy zadaří… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
23.8.10 08:29

Rozdíl bude v tom, že se bude moct začít snažit o 16 dní dřív :wink:
Vím, že ta hladina hormonů v těle chvíli zůstane, jen nevím, co je pro cyklus „menší“ zásah :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.10 08:32

Janiku, já jsem radši dobrala celé platíčko, zdá se mi, že tělo bude jakoby pokračovat v cyklu a ne si ho trhat v půlce.

• Citovat
  • Upravit
17363
23.8.10 08:35

Taky bych nepřestala brát v půlce (to mi přijde jako blbost, takhle mást cyklus). Ale říkám si, že když jich místo 21 sním 26 a pak normálně přijde menstruace, tak je to lepší než jich sníst 42. Teda aspoň si to myslím…bohužel s tím nikdo v mém okolí nemá zkušenost, tak se není s kým poradit.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
23.8.10 08:36

vypočítala bych si v kalendáři, kdy chci mít další MS (už nepráškovou) … třeba podle práce, dalších společenských akcí, podle fáze měsíce :-D . řekla bych, že pro tělo není až takovej horor mít dva měsíce bez MS v kuse - můžeš vzít jen těch 5 prášků nebo celých 21 nebo jakýkoliv počet mezi tím, klidně 11, 15 apod., ne? :-) prostě podle sebe, kdy chceš mít MS a ostatní následující MS
teoreticky je rozdíl v tom, od kdy se budete moct snažit … ačkoliv - nechci ti tedy brát iluze - to asi nebude tak, že dobereš prášky, odmenstruuješ a vlítneš do jináče :mrgreen: tak se na to moc neupínej (nám se zadařilo „až“ 4. cyklus po vysazení prášků)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.10 08:37

To je vlastně pravda, ty chceš ten cyklus jen natáhnout tak by to nemuselo být tak hrozné. A co se zkusit zeptat gynekologa, ten by ti měl poradit.

• Citovat
  • Upravit
101464
23.8.10 08:51

Ono je to úplně jedno kolik jich vezmeš, protože to co je při HA není cyklus ale takový pseudocyklus, takže rozhodně tělo nezmateš o nic víc nebo míň. Takže klidně můžeš vzít jen těch 5 navíc… i když i dvě platíčka najednou jsou tělu úplně fuk.
Spíše bych nepředpokládala, že po vysazení bude hned úplně pravidelný cyklus, kor pokud si ho neměla pravidelný po tom co si začala HA brát. Jo a pokud chceš statistiku, tak nám se povedlo 8 cyklus od vysazení a to jsem ho měla pravidelný hned od prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
23.8.10 08:52

Tak naivní nejsem…počítám s tím, že to hned nepůjde…a proto chci vysadit co nejdřív…po 4 cyklech je podle mě rychle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
23.8.10 08:53

Gynekolog má bohužel dovolenou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.8.10 08:58

Jani, ahoj :mavam: Já bych dobrala platíčko, vždyť 16 dní už takový rozdíl není :nevim: Já jsem nikdy problémy s cyklem neměla, MS jsem po vysazení dostala v termínu a otěhotněla prakticky hned, takže i to se může stát. Držím palce :palec:

• Citovat
  • Upravit
17363
23.8.10 08:59

Tak cyklus jsem pravidelný měla, ale přece jenom antikoncepci beru v kuse už 9 let, takže vůbec nevím, co to s tělem udělá.
Nejde mi o statistiku, chtěla jsem vědět, jestli v tomhle existuje lepší varianta…jestli jen prodloužit nebo radši 2 platíčka v kuse. Ale podle toho,co píšete, je to asi úplně jedno, tak si ho jen prodloužím o pár dní a pak už to přestanu brát.
Mám pocit, že čím dřív se začneme snažit, tím líp… protože počítám s tím, že se to nepovede hned (což je ale škoda :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.10 09:05

Hlavně - menstuace kterou más při antikoncepci není normální menstruace, je vlastně jakoby „uměle vyvolaná“..takže až přestaneš brát prášky,musí se tělo nejdřív vyčistit..a až následná MS bude „přírodní“ a budeš mít i ovulaci..
Píšu jen jak mi to vysvětlil doktor :wink:
Jinak já bych asi dobrala platíčko..a pak už všecko nechala na tvém těle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21483
23.8.10 09:13

janíku, když jsem brala HA, tak jsem si běžně posouvala cyklus o pár dní tím, že jsem prostě měla jedno načaté platíčko a z toho brala podle potřeby. jednou jsem zkoušela vzít dvě platíčka za sebou a nedělalo mi to dobře. ono je potřeba ještě vzít v úvahu, jaký druh antikoncepce máš. pokud máš HA, kde je ve všech prášcích stejná hladina hormonů, tak klidně můžeš vzít jen těch 5. pokud ale máš třífázovou HA (každý týden jiná úroveň hormonů), tak bych doporučovala dobrat celé plato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
23.8.10 09:35

KLidně vyber jen 5 prášků, je to opravdu jedno. Beztak s antikoncepcí se nejedná o cyklus jako takový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí