Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děkuju moc za názory. Mám monofázovou, takže problém s tím nebude. Párkrát jsem brala 2 platíčka v kuse a problém s tím nemám, ale teď se víc přikláním k té variantě posunout si to jen o těch 5 prášků…
Ahoj Madi
, tak to je ideál…otěhotnět hned po vysazení. Moc gratuluju ![]()
jo, janiku, k tomu otěhotnění: s klárkou se nám zadařilo hned první cyklus po vysazení, u prcka jsme se teď snažili dvakrát po 4 měsících. moje doktorka mi říkala, že je právě občas snazší otěhotnět hned po vysazení, akorát pak pozor na dvojčata ![]()
Nozu, s těmi dvojčaty mě to zaujalo, jak to je? Že je jako pravděpodobnost větší??
Janik101 píše:
Děkuju moc za názory. Mám monofázovou, takže problém s tím nebude. Párkrát jsem brala 2 platíčka v kuse a problém s tím nemám, ale teď se víc přikláním k té variantě posunout si to jen o těch 5 prášků…
Presne tak, kdyz Ti vyhovuje prodlouzit cyklus jen o pet dni a mas monofazovou HAK, tak to neni problem ![]()
Ehm, ja otehotnela po vysazeni HAK po dvou letech
(ale nedes se, mela jsem zdravotni problemy, diky kterym jsem mela anovulacni cykly
)
AjkaZ píše:Janik101 píše:
Děkuju moc za názory. Mám monofázovou, takže problém s tím nebude. Párkrát jsem brala 2 platíčka v kuse a problém s tím nemám, ale teď se víc přikláním k té variantě posunout si to jen o těch 5 prášků…Presne tak, kdyz Ti vyhovuje prodlouzit cyklus jen o pet dni a mas monofazovou HAK, tak to neni problem
Ehm, ja otehotnela po vysazeni HAK po dvou letech(ale nedes se, mela jsem zdravotni problemy, diky kterym jsem mela anovulacni cykly
)
Tak gratuluju, že se to povedlo
)
S těmi dvojčaty jsem to taky slyšela, ale prý se jedná o pověru, která se nezakládá na reálném základu.
no mě doktorka říkala, že to možné je. právě po vysazení HA se zblázní vaječníky a může dojít k vícenásobnému uvolnění vajíček, která byla předtím zadržována právě působením HA.
Možné asi je, ale prý je to stejná pravděpodobnost, jaká je i bez antikoncepce. No nevím…hlavně aby to šlo vůbec…když ty vaječníky tak dlouho nepracovaly…
Já bych teda taky dobrala celé platíčko. Brala jsem HA 10 let, většinou 2 platíčka po sobě (víc mi to vyhovovalo). Pak se mi zbláznil tlak, tak jsem volala na gyndu, doktor řekl rozhodně dobrat platíčko a pak vysadit. Vysadila jsem, za měsíc normální menstruace, pak ovulace po které jsme to zkusili a vydařilo se napoprvé.
Myslíš?? I když bych si jí jenom prodloužila? Ne že bych vysadila v půlce? Pořád to zvažuju a neumím se úplně rozhodnout. ŠKoda, že je můj gynekolog na dovče a nemůžu se zeptat ![]()
pokud nechceš menstruovat na dovolené, vem si další balení bez 7 denní pauzy, prostě to budeš brát v kuse, je jedno jestli si ty pauzy mezi HA děláš nebo neděláš, klidně i půl roku v kuse, to je jedna věc
ta druhá, pokud vemeš jen 5pilulek, bude asi větší šance k otěhotnění, je to jako když zapomeneš v prvním polovině balení tabletku
to že nemusíš otěhotnět hned je sice pravda, ale nemusíš na to spoléhat, já si tak naplánovala obě těhotenství, s dcerou jsem vysadila HA na konci května a začátkem června jsem byla těhotná, ted druhé těhu jsem dobrala HA na konci června a těhu jsem už vidíš jak dlouho na metříku
takže hodně štěstí ![]()
Jo a dala bych si bacha ještě nějakej čas po vysazení - tvrdila mi to spousta doktorů (nejen gyndař), že po vysazení máš sice velkou šanci otěhotnět, ale je tam taky velká šance zamlklýho těhotenství (no prostě potrat v prvních 3 měsících). Já si sice nechala měsíc pauzu, ale po otěhotnění jsem začala krvácet a doktoři do 14.tt nedávali šanci. Naštěstí to dobře dopadlo, ale těch injekcí, prášků, ležení, návštěv na pohotovosti a nejistoty…příště bych počkala dýl.
Mě zas gynekolog říkal, že po tom vysazení je větší šance otěhotnět - tak proto si tam žádnou pauzu dělat nechci. Ale je fakt, že by si člověk nechtěl projít tím, co píšeš ty… Jak už jsem psala, nikdy jsem neměla žádný problémy, taky jsem občas brala 2 platíčka v kuse, byli jsme rozhodnutí dobrat tohle a začít pracovat na miminku, jen nám do toho vlítla ta dovolená…tak proto řeším, jestli celý nebo jen si to posunout…protože chci začít co nejdřív (kdyby to nešlo, ať máme čas s tím něco dělat)…
Jo jo, jak jsem psala - šance otěhotnět větší je, taky je větší šance na vícečetné těhotenství, jak už psaly holky, ale taky je větší šance zamlklýho těhotenství. To se už budeš muset rozhodnout sama ![]()