Jak vystěhovat podnájemníka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35944
23.2.14 22:02
@mag píše:
Ne, to rozhodně nemůžeš.

A co muzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
23.2.14 22:03
@pikola píše:
A co muzu?

Podat žalobu na vyklizení a exekuovat. Jinak si koleduješ o průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
23.2.14 22:08

Co máš přesně v podnájemní smlouvě k tomu ukončení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
23.2.14 22:21

@mag jak dlouho to trva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
24.2.14 16:32
@pikola píše:
@mag jak dlouho to trva?

http://bydleni.idnes.cz/…ity_bdp.aspx?…

Přes soud už to jít nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
24.2.14 16:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
24.2.14 18:52

@blecha72 To si pleteš pojmy, nemusí mít přivolení soudu k výpovědi, to při neplacení nemusel mít ani teď. Žaloba na vyklizení nastupuje po ukončení nájmu, pokud nájemce byt neopustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
24.2.14 18:54
@mag píše:
@blecha72 To si pleteš pojmy, nemusí mít přivolení soudu k výpovědi, to při neplacení nemusel mít ani teď. Žaloba na vyklizení nastupuje po ukončení nájmu, pokud nájemce byt neopustí.

O. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
5.6.14 14:07

Jen se zeptam, kdyz podnajemnik tam. sebou ma jeste nekoho, plati pak zaloba na vyklizeni i na nej? Ten piip me desi, ze baba tak snadno vystehovat nepujde a nechapu proc by to byl problem. A v cervenci jim konci ta puvodni. smlouva, co kdyz na ne zavolam policii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.7.14 12:35

Policie nic řešit nebude, nejedná se o trestný čin, ale o občanskoprávní spor.

legání kroky:

• žaloba na zaplacení, cca 1-3 roky
  • žaloba na vystěhování, cca 1-3 roky

teprve po pravomocném rozsudku soudu lze kontaktovat exekutora, aby povinného vystěhoval nebo mu někde strhával peníze.

Opravdu je tohle o dost těžší, než si všichni představujete.

Je proto lepší to řešit nelegálně a pololegálně, některé tipy tu zazněly, já s tím nemám zkušenost.

mě se osvědčilo nabídnout jako kompenzaci nějákou částku, třeba 30.000, pokud se hned odstěhují. Věř mi, že to vyjde časově, finančně, nervově lépe, než soudy.

Tento typ lidí na hotové peníze hodně slyší. Samozřejmě si nechat od právníka připravit správné dokumenty - potvrzení o předání peněz, dohodu o narovnání, dohodu o ukončení nájmu a vystěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.9.14 14:00
@pikola píše:
Jen se zeptam, kdyz podnajemnik tam. sebou ma jeste nekoho, plati pak zaloba na vyklizeni i na nej? Ten piip me desi, ze baba tak snadno vystehovat nepujde a nechapu proc by to byl problem. A v cervenci jim konci ta puvodni. smlouva, co kdyz na ne zavolam policii?

Ahoj,
můžu se zeptat jak jsi pokročila s tím nájemníkem? Řeším obdobný problém… s právničkou jsme zatím sepsaly jen výzvu k vystěhování, pokud se do konce září nájemník nevystěhuje, dáváme žalobu na soud na vystěhování. Jiná cesta prej není :zed: nemá cenu něco řešit násilím a výhružkami, prej bych uškodila jen sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
8.9.14 14:05
@Elefantino píše:
Ahoj,
můžu se zeptat jak jsi pokročila s tím nájemníkem? Řeším obdobný problém… s právničkou jsme zatím sepsaly jen výzvu k vystěhování, pokud se do konce září nájemník nevystěhuje, dáváme žalobu na soud na vystěhování. Jiná cesta prej není :zed: nemá cenu něco řešit násilím a výhružkami, prej bych uškodila jen sama sobě.

No, my podali zalobu i exekuci nekdy na jare a stale to tam lezi.. Nakonec pomohl tyatr s policajtama (tam uz byli skoro ze dveri, ale nakonec to neslo kvuli TP) a nabidnuti penez :zed: na novou kauci.. Sbalili si svych par svestek, byt jsme museli vyklidit a odvezt jim veci my. Ale jsou pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.9.14 14:12
@pikola píše:
No, my podali zalobu i exekuci nekdy na jare a stale to tam lezi.. Nakonec pomohl tyatr s policajtama (tam uz byli skoro ze dveri, ale nakonec to neslo kvuli TP) a nabidnuti penez :zed: na novou kauci.. Sbalili si svych par svestek, byt jsme museli vyklidit a odvezt jim veci my. Ale jsou pryc.

jeeee, tak to moc gratuluju!!!
Já teď pročítám všechno možné na webu a řeším jak postupovat dál (legálně x nelegálně?). Můžu se zeptat, kolik např. stála ta žaloba na soud (podání, sepsání)? Mám strach, že mě to bude stát majlant a stejně se to potáhne roky (právnička říkala, že to mohou protahovat a oddalovat dle jejích zkušeností až 4 roky). Exekuce naštěstí v tomto případě zatím nehrozí, i když kdo ví co se u nich děje. Zákony v ČR jsou pěkně na prd :( nechápu že jako majitela nemohu do své nemovitosti, že ani policie není schopná pomoct… je to hrozné :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
8.9.14 14:15

@Elefantino Nevim, pocitam s poplatky a pravnikem cca 20t, mozna mene, platil to manzel. Plati vam najem a do kdy ma platnou smlouvu? Na rovinu po zkusenosti se soudem bych mozna postvala bubaky, nebo znam par klicek jak s policii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.9.14 14:27
@pikola píše:
@Elefantino Nevim, pocitam s poplatky a pravnikem cca 20t, mozna mene, platil to manzel. Plati vam najem a do kdy ma platnou smlouvu? Na rovinu po zkusenosti se soudem bych mozna postvala bubaky, nebo znam par klicek jak s policii ;)

hm, tak za 20 tis jsme raději mohli jet na supr dovolenou :( achjo! Smlouvu mezi sebou nemáme, jedná se o RD, kde zůstali v podstatě bydlet původní majitelé (vzdálená rodina). RD jsem koupila, abych jim pomohla z tížívé finanční situace s tím, že se během 3-4 let měl přepsat zpátky na ně (koupili by ho ode mě za cenu nedoplacené hypotéky). Protože táhnu hypotéku a vše s RD spojené sama, řekla jsem jim, že ten dům chci prodat. No a od té doby je to v pr… nekomunikují, vyhrožují (přestože nemají čím) a já s nimi bohužel nehnu.
Na policii mi řekli, že toto oni neřeší, že se mám obrátit na soud. Právnička už mě stála pár tisíc a zatím je vše bez výsledku. RD bych mohla teoreticky prodat i s těmi nájemníky, jenže kdo to koupí? Možná nějací kšeftaři, kteří mi dají tak max. 30% reálné prodejní ceny? Tak jsem se právě dívala na web těch vymahačů, ale zatím nemám odvahu je ani oslovit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí