Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jeden z mnoha příběhů o nežádoucích účincích očkování:
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
četla sem už před pár dny.Zrovna sem si před pár dny domlouvala očkování na žloutenku
a hned po tom sem volala dr že to vše rušim
Nevidim, ze by se tak nekde psalo o tom, ze to zpusobilo ockovani.
ADHD je vrozene(geneticke) postizeni ditete, nikoliv ziskane. ![]()
To, ze chlapecek mel nezadouci ucinek v podobe vypotku v kycli, to beru. Ale autismus je vrozena porucha, ktera se neda vylecit a neda se nekde jen tak ziskat. Takze to je absolutni nesmysl.
Nedala jsem děcko k žádnému očkování navíc, přesto si nemyslím, že je souvislost.
Nekteří rodiče nemocných dětí potřebují najít
viníka..
Každopádně čekám lítý boj.(myslím v diskuzi)
Proto raději prchám.
![]()
J.
Lidka a Sami píše:
Nevidim, ze by se tak nekde psalo o tom, ze to zpusobilo ockovani.ADHD je vrozene(geneticke) postizeni ditete, nikoliv ziskane.
Je ale zvláštní to že do té doby dítě bylo ,normální, a udržovalo oční kontakt.Neslyšela sem že by někdo s takle postižených dětí oční kontakt udržovali a pak přestali,ale moc sem to nezkoumala.
To s tím kloubem je ale určitě s očkování ![]()
je to moc smutné, ale tohle asi nezpůsobilo očkování, asi to jen podpořilo ten rozvoj autismu ![]()
kdyby očkování proti žloutence způsobovalo, že děti můžou být autisti, asi by nikdo proti žloutence neočkoval
rencin píše:
To, ze chlapecek mel nezadouci ucinek v podobe vypotku v kycli, to beru. Ale autismus je vrozena porucha, ktera se neda vylecit a neda se nekde jen tak ziskat. Takze to je absolutni nesmysl.
souhlasím
Taky nevidím souvislost mezi tím, co se stalo a očkováním.
Co způsobuje autismus, se přesně neví. Dost dobře si to pamatuju ještě ze školy z psychologie.
Co se týče poškozeného kloubu, krátce po očkování, mohla to být náhoda.
Mám na to svůj názor. Očkování se nebojím. Jsem ráda, že jsem děti nechala očkovat a u případného dalšího dítěte bych se rozhodla stejně.
Spíš mě tato diskuze přijde jako provokace.
To chceš Markéto další vášnivé diskuze ohledně očkování? Nemáš jich na emiminu dost? Hledáš záminky?
Vím, že jsi pro neočkování, znám Tvůj názor, pár diskuzí mám přečtených. I když s tím nesouhlasím, neberu Ti ho. Toto mi přijde jako další výkřik, důvod ke sporu. Víc nemám, co bych k tomu napsala.
jadviga píše:rencin píše:souhlasím
Očkování a autismus - nesmysl. Jak by mohlo? ![]()
rencin píše:
Také souhlasím. A že se neprojevoval jako typický autista odmala? Je tam napsané, že se jedná o atypický autismus. Možná jen čekal na spouštěč a tím bylo očkování. Nevím, do takové míry tomu nerozumím. Autismu je velká spousta, můj bratr je také autista a přitom je mazlivý a oční kontakt miluje. Prostě se projevuje jinak.
Jana206 píše:
Taky nevidím souvislost mezi tím, co se stalo a očkováním.
Co způsobuje autismus, se přesně neví. Dost dobře si to pamatuju ještě ze školy z psychologie.
Co se týče poškozeného kloubu, krátce po očkování, mohla to být náhoda.Mám na to svůj názor. Očkování se nebojím. Jsem ráda, že jsem děti nechala očkovat a u případného dalšího dítěte bych se rozhodla stejně.
Spíš mě tato diskuze přijde jako provokace.
Vím, že jsi pro neočkování, znám Tvůj názor, pár diskuzí mám přečtených. I když s tím nesouhlasím, neberu Ti ho. Toto mi přijde jako další výkřik, důvod ke sporu. Víc nemám, co bych k tomu napsala.
To chceš Markéto další vášnivé diskuze ohledně očkování? Nemáš jich na emiminu dost? Hledáš záminky?
Co způsobuje autismus se přesně neví, ale očkování to rozhodně není. Ne,ne
.
Markéta M píše:jadviga píše:Očkování a autismus - nesmysl. Jak by mohlo?rencin píše:souhlasím
kdyby snědl párek a zaskočilo mu, tak by za to mohly maso-uzeniny… nechci to zlehčovat ,ale ta porucha je vrozená, jen se asi „čekalo“ na nějaký podnět
Dcera autista + adhd … souvislost s ockovanim tedy jako nebyla nikdy prokazana, je to vrozena vyvojova porucha pervazivniho charakteru … vetsinou se jedna o celozivotni stav
Kakika píše:rencin píše:Také souhlasím. A že se neprojevoval jako typický autista odmala? Je tam napsané, že se jedná o atypický autismus. Možná jen čekal na spouštěč a tím bylo očkování. Nevím, do takové míry tomu nerozumím. Autismu je velká spousta, můj bratr je také autista a přitom je mazlivý a oční kontakt miluje. Prostě se projevuje jinak.
Očkování to jen spustilo, tak to je v pohodě. To mne uklidnilo
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat