Očkování v 5 letech

1154
3.1.11 10:22

Očkování v 5 letech

Ahojky holky:
Měla bych dotaz. Byly jsme s dcerou na pětileté prohlídce a součástí této prohlídky je i očkování. Vzhledem k tomu, že dcera byla nastydlá,tak jsme ho odložily. Ale teď pokašlává znova a mně se nechce jí něchat očkovat,kdyřž není zcela v pořádku. Nevíte,nač to očkování je? Nějak jsem to nezachytila. A jestli při tom bývají potíže?
Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3492
3.1.11 10:25

Tuším, že je to přeočkování Hexa vakcíny. Syn má pět a půl a taky ještě není přeočkovný. Myslím, že se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.1.11 10:31

Ahoj, to očkování v 5. letech je záškrt, tetanus, černý kašel. Můžou se objevit teploty, náš David není očková ještě taky, 5 mu bylo v září, jednak bere Ribomunyl, na další termín byl nachlazený a před svátky ho MUDr. očkovat sama nechtěla… Takže se u nás bude očkovat někdy v únoru :wink: Nic se neděje, když se očko posune 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.1.11 11:02

toto přeočkování se provádí mezi 5. a 6. rokem věku, čas zatím je, nechala bych na jaro :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
25.9.18 21:17

Ahoj holky, dnes jsme byli s malou na ockovani v 5 letech a me ted vrta hlavou , zda ji dat zitra normalne do skolky a na trenink aerobiku? Davali jste do skolky? Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
25.9.18 21:27
@Kachnicka25 píše:
Ahoj holky, dnes jsme byli s malou na ockovani v 5 letech a me ted vrta hlavou , zda ji dat zitra normalne do skolky a na trenink aerobiku? Davali jste do skolky? Dik

Měla by mít klidový režim. ;) Jak dlouho netuším… Aerobik nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
25.9.18 21:28

Pokud je možnost asi bych nechala doma, jinak do školky jo, na trénink ne. Jinak já byla na tetanovku v pátek a ještě teď mě ruka trochu bolí, druhý den bolela fest
a říkala ruku nenamáhat.

Příspěvek upraven 25.09.18 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
25.9.18 21:30

@Kachnicka25 dala bych na oboje, dr. říkala, že má mít klid ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
25.9.18 21:40

@Kachnicka25 malej má jít zítra, a ve čtvrtek má plavání. Sestra mi říkala, že tam může jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.9.18 21:43

do školky bych dala, na aeirobic dle dítěte, jak se bude jevit… ale asi spíše ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
26.9.18 08:25

Nedala bych, syn mel druhy den teplotu, silnou bolest hlavy a na rameni otok jak tenisak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.9.18 08:30

DO ŠKOLKY ANO..aerobic ne..
synovi ruka po očku trošku opuchla..sice říkal že ho to nebolí, ale měl tam bouličku..ono to může bolet, raději bych vynechala, po očku má být klid ( jakože žádná posilovna, cvičení atd )

• Citovat
  • Upravit
2643
26.9.18 10:22

Holky dekuji ;) mala do skolky sla. Na aerobic ji davat radeji nebudu , nebo uvidim jak na tom bude az si ji vyzvednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
26.9.18 13:29

Rozhodně nedávej, i po očkování dospělých se doporučuje vysadit sport a námahu. Obdivuju teda odvahu poslat dítě druhý den do školky, když velmi časté nežádoucí účinky jsou horečka, zvracení, průjem a otok ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
26.9.18 16:53

Tak pro zajimavost, dceru jsem vyzvedla uplne v poradku. Pani ucitelka rikala, ze byla uplne normalni, vesela a na nic si nestezovala :) Na zadecku ma teda pekne otekle misto, ale s tim jsem pocitala ;) dekuji vsem. Take jsem spolehala , ze maji pani ucitelky telefon ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek