Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky:
Měla bych dotaz. Byly jsme s dcerou na pětileté prohlídce a součástí této prohlídky je i očkování. Vzhledem k tomu, že dcera byla nastydlá,tak jsme ho odložily. Ale teď pokašlává znova a mně se nechce jí něchat očkovat,kdyřž není zcela v pořádku. Nevíte,nač to očkování je? Nějak jsem to nezachytila. A jestli při tom bývají potíže?
Díky za radu.
Tuším, že je to přeočkování Hexa vakcíny. Syn má pět a půl a taky ještě není přeočkovný. Myslím, že se nic neděje.
Ahoj, to očkování v 5. letech je záškrt, tetanus, černý kašel. Můžou se objevit teploty, náš David není očková ještě taky, 5 mu bylo v září, jednak bere Ribomunyl, na další termín byl nachlazený a před svátky ho MUDr. očkovat sama nechtěla… Takže se u nás bude očkovat někdy v únoru
Nic se neděje, když se očko posune ![]()
toto přeočkování se provádí mezi 5. a 6. rokem věku, čas zatím je, nechala bych na jaro ![]()
Ahoj holky, dnes jsme byli s malou na ockovani v 5 letech a me ted vrta hlavou , zda ji dat zitra normalne do skolky a na trenink aerobiku? Davali jste do skolky? Dik
@Kachnicka25 píše:
Ahoj holky, dnes jsme byli s malou na ockovani v 5 letech a me ted vrta hlavou , zda ji dat zitra normalne do skolky a na trenink aerobiku? Davali jste do skolky? Dik
Měla by mít klidový režim.
Jak dlouho netuším… Aerobik nee
Pokud je možnost asi bych nechala doma, jinak do školky jo, na trénink ne. Jinak já byla na tetanovku v pátek a ještě teď mě ruka trochu bolí, druhý den bolela fest
a říkala ruku nenamáhat.
Příspěvek upraven 25.09.18 v 21:30
@Kachnicka25 dala bych na oboje, dr. říkala, že má mít klid ten den.
@Kachnicka25 malej má jít zítra, a ve čtvrtek má plavání. Sestra mi říkala, že tam může jít.
do školky bych dala, na aeirobic dle dítěte, jak se bude jevit… ale asi spíše ne.
Nedala bych, syn mel druhy den teplotu, silnou bolest hlavy a na rameni otok jak tenisak.
DO ŠKOLKY ANO..aerobic ne..
synovi ruka po očku trošku opuchla..sice říkal že ho to nebolí, ale měl tam bouličku..ono to může bolet, raději bych vynechala, po očku má být klid ( jakože žádná posilovna, cvičení atd )
Holky dekuji
mala do skolky sla. Na aerobic ji davat radeji nebudu , nebo uvidim jak na tom bude az si ji vyzvednu.
Rozhodně nedávej, i po očkování dospělých se doporučuje vysadit sport a námahu. Obdivuju teda odvahu poslat dítě druhý den do školky, když velmi časté nežádoucí účinky jsou horečka, zvracení, průjem a otok ruky.
Tak pro zajimavost, dceru jsem vyzvedla uplne v poradku. Pani ucitelka rikala, ze byla uplne normalni, vesela a na nic si nestezovala
Na zadecku ma teda pekne otekle misto, ale s tim jsem pocitala
dekuji vsem. Take jsem spolehala , ze maji pani ucitelky telefon ![]()