Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne. A to mám obě deti ockovany. A vodová rýma je viróza jako jakákoli jiná, takze nemoc to je. ![]()
@Anonymní píše:
@paandatko podle doktorky je právě zdravý. Vodová rýma není nemoc. To je u skolkovych děti v zimě normální.
mmr se dá očkovat mezi 5 - 6 rokem..takže bych to nechala na jaro..Není přesně stanovené že to má být v pěti letech.
Moje dr v pohodě odkládá..dcera třeba ted byla na 5tileté prohlídce, druhou mmr ještě nemá a nikdo nic neříkal..ale ted je přeočkování poslední snad hexy nebo čeho, tak to jde, to je mrtvá vakcína..mmr bych nedala před ani v zimě..
@smurfka my už dlouho odkládáme. V létě jsem odmítla, protože jsme jeli k moři. Přeočkování „Hexy“ (Adacel???) Už dostal před létem. Potom měl ty hnusné reakce, kdy se mu zhoršilo mluvení a tak.
@martina bl on má rýmu od začátku září, proto to doktorka odmítá brát jako nemoc.
@Anonymní píše:
@smurfka my už dlouho odkládáme. V létě jsem odmítla, protože jsme jeli k moři. Přeočkování „Hexy“ (Adacel???) Už dostal před létem. Potom měl ty hnusné reakce, kdy se mu zhoršilo mluvení a tak.
@martina bl on má rýmu od začátku září, proto to doktorka odmítá brát jako nemoc.
tak pořád bych ji tvrdila že je čas…kdy má 6 té narozeniny?
@Anonymní píše:
Otázka na vás. Ockovali byste dítě v 5 letech, které každé očkování velice špatně nese?
Ani mi nejde o horečku, ale vždy se mu výrazně mění chování. Je agresivní, vzteklý, přestal mluvit (v 5 letech), je smutný a bez nálady. Do toho měl od září 3× ATB. Ted má pořád rýmu. Doktorka nás žene před Vánoci na MMR, ale já nechci. Podle doktorky nemám důvod k obávám. Vodová rýma je normální a předchozí projevy určitě nepatřily k očkování.
Počkala bych až bude úplně zdravý, vodová rýma není při očkování OK je to buď projev nemoci nebo akutní alergie, obojí je kontraindikace očkování. Naše doktorka neočkuje ani když má rýmu někdo ze společné domácnosti, je to zbytečný risk, který potom dělá očkování špatné jméno. Já jsem s doktorkou domluvená že mladší dceři dáme MMR s tříměsíčním zpožděním, termín podle očkovacího kalendáře vychází do období chřipkových epidemií a s bráškou ve školce se mě ani jí nechce riskovat úplně zbytečné komplikace.
@Anonymní píše:
@smurfka na jaře.
@Heivka mně nejde ani tak o nemoc, ale spíš o ty další projevy. On má rýmu celoročně kromě léta. Alergie nemá a nic mu nenašli.
Tak ty ostatní projevy také mohou být reakcí na nepohodu, když je mi hodně mizerně tak se taky chovám úplně jinak než je pro mě typické. Jen u dětí se to projeví víc, protože dospělý se přeci jen krotí.
@Heivka on to měl po očkování a dost pochybuju, že nepohoda způsobí, že přestane mluvit. Navíc nevypadá, že by mu nebylo dobře.
Takže nejsem hysterka, že nechci očkovat. Mně se ani nelíbí, že má týden po ATB.
Doktorka (a hlavně sestra) s tím mají velký problém.
@Anonymní píše:
Takže nejsem hysterka, že nechci očkovat. Mně se ani nelíbí, že má týden po ATB.
Nechala bych minimálně měsíc po Atb. Nejlépe na jaro. Posilujte imunitu… Probiotika, Vitamíny skupiny B. Sestra i dr. to musí překousnout… Vy jste matka a neseme zodpovědnost. Taky se se sestrou pořád dohaduji…
@Anonymní píše:
Nejsi hysterka, naopak, přemýšlíš. Kupodivu spousta ženských to naočkuje jen proto, že jim to sestřička řekla. Neřeknu, kdyby jim to řekla maminka, ale sestřička?
![]()
@Anonymní píše:
@Heivka on to měl po očkování a dost pochybuju, že nepohoda způsobí, že přestane mluvit. Navíc nevypadá, že by mu nebylo dobře.
To, že přestane mluvit (nebo se zhoršil…?) bych brala spíš jako vliv na CNS kvůli hlinitým solím ve vakcíně. Ty v MMR nejsou. Přesto bych byla velmi obezřetná.
První dávku má, ne? Proč musí mít tu druhou? V některých zemích (myslím i Slovensko) se očkuje až v 10 letech. Pro školku je považován za očkovaného i jen s jednou dávkou.
Tu druhou vůbec dostat nemusí.
Ty jsi rodič, ty rozhoduješ, ne doktorka. Jestli nechceš dát, tak ji prostě nedávej.