Jak zabavit dětátko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
24.3.09 08:16

Jak zabavit dětátko?

Ahoj maminy,prosím jakykoliv tip jak zabavit 29měs.rošťandu?Víte třeba dnes vstála v 5.30 a už jsme si hrály s panenkou,malovaly jsme,vařila mi snídani i stavebnice byla venku a je osum,co dál!!!Dochází mi fantazie,je sice hravá,nejvíc se mnou..jenže já už nevím jak :oops: Naše hry:Stavebnice,puzlle,malování,modelování,hry se zvířátky ruzné varianty v domečku pro panenky a spoustu jiných.Jenže u všeho vydrží 15min.a šup dál.Máte někdo tip na hry?Malá je šikula,povídá,spíš pusu nezavře,pozná i některé barvičky,písmenka což je naše nej.hra..napočítá do pěti,ikdyž nespočítá.Prosím jak si hrajete vy?Děkojůůůů za tip na hry :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
494
24.3.09 10:57

maminko 290 - těžko radit, ale z vlastní zkušenosti bych ti doporučila, abys s malou nevstávala v půl šesté ráno… je to hrozně brzy a pro mě by to byl tedy teror… U nás to fungovalo tak, že když se malej vzbudil někdy dřív, prostě jsem nevstala, ať zkoušel cokoli… vstala jsem nejdříve po 7 hod, ale většinou po osmé…
Taky by si už malá mohla začít hrát víc sama, za půl roku půjde do školky a tam se jí individuálně nikdo věnovat nebude… já začínala už od dvou let věku malýho zaměstnávat úkoly, které vyžadovaly více samostatnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
24.3.09 12:02

Já teda nevím, ale my jsme na tom dost podobně. Sice vstáváme až :lol: kolem půl sedmé, ale do osmi si taky stihneme pohrát se vším :roll: . A sama si nehraje ani náhodou a nemám tušení, jak ji to naučit. Ledaže teď občas prostě bude muset :wink: My si ještě hodně hrajeme s legem a jezdíme autíčky po koberci se silnicema. Ale nejlíp čas stejně utíká venku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.3.09 12:38

No, to nevím. Můj cca stejně starý syn má
a) naštěstí bráchu, s tím se zabaví hodinu, i když jim u toho neasistuju (samozřejmě dávám průběžně pozor, ale dělám si třeba svoji práci)
b) rád knihy, vydrží číst knížku klidně hodinu, akorát musím s ním opakovat, že to je jeřáb a to je traktor s rozmetačem hnoje a to je kombajn atd.
Takže u nás ty knížky, ale on je neuvěřitelný knihomol, básničky můžem recitovat do aleluja (on je schopen po mně jednu chtít 20× za sebou, aby si to zafixoval), taky vytahuju příčnou flétnu, on mi do toho píská na zobcovku, to vydržíme dlouho a nejlepší na ukrácení času je jít ven. Akorát ten počas, že :? …

Taky je fajn zapojit dítě do domácích prací.

Jinak vstávání - když je doma manžel, vstávají kluci po šesté, když je na služebce (což je často), dřív jak v sedm nemají šanci, protože já nevstanu, kdyby se rozkrájela. Chodím spát ve dvě ve tři a v šest holt nefunguju. Oni moc dobře poznají, kdo je schopen a kdo ne (takže má chlopek smolíka, on schopen je :twisted: ).

Ještě bych psala, ale musím jít googlit traktory :lol: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21510
24.3.09 15:52

no já nevím, klárka je taky hodně smostatná a občas mě od hry odhání :-) ale u nás je jiná situace, protože oan chodí do jesliček. taže u nás jsou rána v režimu pohádek a výpravy do jeslí.
a co zkusit pouštět kouzelnou školku? jsou tam moc hezké pohádky a přizpůsobené už takhle malým dětem. pak ještě u nás slaví úspěch domácí práce jako luxování, utírání prachu, vyndavání nádobí z myčky a mytí podlahy - dostane svůj hadr a jede taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.3.09 19:06

ahojky

tak to vřele doporučuji knížku Jany Hanšpachové: Hry pro maminky s dětmi :wink: . Je plná návodů, jak zabavit děti už od kojeneckého věku…
My už teď z ní čerpáme spoustu říkanek a myslím, že díky kvantu nápadů na hry a zábavnou dětskou činnost ji budeme využívat ještě hoooodně dlouho :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.3.09 21:48

Mně malá hodně „pomáhá“. Věšet prádlo, vyndavat nádobí z myčky, prádlo z pračky a do pračky, utírat prach, vařit… Taky je bohužel TV maniak, takže něco času stráví u pohádek, většinou z DVD, už si je umí sama pustit. Jinak čteme, stavíme, oblékáme a krmíme panenky, razítkujeme, kreslíme, házíme a kutálíme balonkem, přelézáme a prolézáme překážky, nosíme pingpongový míček na lžíci, navlékáme dřevěné korále, chytáme ryby na magnetickou udici, stavíme puzzle, nacvičujeme svlékání a oblékání, malá už se ráda parádí… Ale nejraději chodíme ven, i když jdeme jen na nákup, malá se zabaví. A naštěstí máme v týdnu cvičení, hudebku a plavání, občas jdeme do MC, do herny. Celý den doma bych asi nevydržela ani já, ani ona.:-)))

• Citovat
  • Upravit
347
27.3.09 13:37

Nam je sice teprve 15 mesicu,ale vstavame taky mezi 6-7 hodinou… A jak jako „nevstanes“? Vy treba nejdete po ranu na nocnik? Ja totiz, kdyz s malym nevstanu, tak se zakonite pokaka do plinky a to mi prijde skoda, kdyz to umi uz na nocnik… ale : musim vstat :-)) No tak nekdy ho obliknu a vezmu do kuchyne, kde poklidim, udelam snidani a pomalu se dopracujeme k 8. hodine. Kdyz je to fakt brzy, treba v tech sest, tak se po „nocnikovani“ vratime do postylky… :-)
JInak co se tyce her nemohu radit, ponevazd jsme mladsiho vydani ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
27.3.09 13:48

Taky nechápu, jak se někomu daří nevstat! Naše dvouleté dítě vleze k nám do postele, a když nikdo nevstane dostatečně rychle, snaží se nás vytáhnout za hlavu ven 8O . Vstáváme tak kolem půl sedmé.
Jinak my taky máme video maniaka - bohužel byla před měsícem nemocná, takže jsem se ji snažila udržet v klidu i pouštěním pohádek. A teď se příšerně vzteká, když nepustím, co chce. Taky ji hodně baví knížky s říkankami a obrázky, to vydrží klidně hodinu, ale je to o nervy, jednu básničku jedeme někdy třeba 10×, 20×. Teď objevila, že se dá skvěle „hrát“ na kytaru nebo tancovat u CD, taky vydrží celkem dlouho (pokud možno pořád na jednu písničku, takže už nám z toho hrabe). A samozřejmě kreslení pastelkami a prstovými barvičkami. Ostatní hry většinou končí kobercem v obýváku kontinuálně pokrytým hračkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí