Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o radu? Spolubydlící mi omylem nakapala něco na tričko a vyžrala se na něm barva. Nechce se mi triko vyhazovat, prosím, jde nějak zachránit? Nebo co byste s ním udělali, aby bylo použitelné. Nemyslím na omývání nábytku nebo vytírání, ale na normální nošení. Děkuji moc. Zkoušela jsem hledat na intenetu, ale nenašla jsem nic, co by se dalo použít.
Pokud je odbarvené chlorem, tak to nezachráníš. Buď nažehlovačku, nebo nějakou jinou aplikaci, záleží na místě.
To kápla savo nebo něco takového. To už nezachráníš. Leda ho vyprat v savz celé aby bylo celé bílé (ale je možný že to bude flekaty)
Je na víc místech a z obou stran (viz. ta bílá místa na fotkách).
Jestli je to triko bavlněné, tak si ho nabatikuj, vznikne z něj zajímavý originál. Ty fleky vypadají jako od sava a s tím jinak nenaděláš nic.
@Radkar1 vždyť je to obyčejné triko, vezmi ho a vyhoď a kup si nové. Jediný, jak ho zachránit je opravdu ta batika, ale nevím no, nechodila bych v tom, přišla bych si jak maškara.
@Anonymní píše:
Jediné co mě napadá je udělat z toho batikované triko
To me napadlo taky, ale nechápu, ze nutný davat anonym na radu udělat batikované triko ![]()
@Rachel_cz píše:
@Radkar1 vždyť je to obyčejné triko, vezmi ho a vyhoď a kup si nové. Jediný, jak ho zachránit je opravdu ta batika, ale nevím no, nechodila bych v tom, přišla bych si jak maškara.
A to je ta druhá věc co jsem si rikala
obyčejný jednobarevný tilko
tak na doma dobrý, ale asi bych se z něj nehroutila určitě nejaky takový podobný sežene
Vyhodila bych to, pokud ti na tom tricku opravdu tak záleží nos ho na doma i s tím flekem. Jakákoli oprava, nazehlovani záplaty, batikování, obarovani vyjde dráž než nový tílko..
@a12 píše:
A to je ta druhá věc co jsem si rikalaobyčejný jednobarevný tilko
tak na doma dobrý, ale asi bych se z něj nehroutila určitě nejaky takový podobný sežene
Spíš nechápu, že někdo má čas a chuť řešit takové blbosti
Je to kus hadru a podle fotky ještě i dost sepraný. I doma by člověk měl vypadat k světu a nosit důstojné oblečení. Neříkám v koktejlkách pucovat záchod, ale víte jak to myslím… No třeba pro ni má nějakou citovou hodnotu, kterou my nechápeme…
@Rachel_cz píše:
Spíš nechápu, že někdo má čas a chuť řešit takové blbostiJe to kus hadru a podle fotky ještě i dost sepraný. I doma by člověk měl vypadat k světu a nosit důstojné oblečení. Neříkám v koktejlkách pucovat záchod, ale víte jak to myslím… No třeba pro ni má nějakou citovou hodnotu, kterou my nechápeme…
Hele par takových triček doma mám, minimálně jedno, bylo fakt moje nejoblíbenější, ale prostě čas se na nem podepsal, uz jsem ho na sobě nemela pár let
ale ne, nevyhodim ho
vim, že ho nikdy neoblecu, ani na doma ![]()
Fandím ti a máš můj obdiv. Mrkni na youtube na savování, vystřihni si nějakou šablonu a nastříkej na ní savo. Videa tam najdeš. Četla jsem tvoje příspěvky a tvýho osudu je mi fakt líto a je mi jasný, že prostě obracíš každou korunu. Kdybys chtěla popovídat, klidně napiš do vzkazů. Moje mamča teď bojuje s rakem a je to dost nepříjemný a to mám děcka. Nedovedu si představit, že bych o všechny přišla a vyrůstala v dětským domově. Seš silná holka. To tričko určitě zachráníš. ![]()