Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky maminky,
prosím vás, chci odejít od jednorázových plenek a přejít k plenkám snap in one. Můžete mi, prosím, poradit kolik a co potřebuji? Myslím tím kolik kalhotek, kolik vkládácích plen eventuelně jakou by jste mi doporučili značku. Mám 2 měsíčího syna. Podle toho co čtu se zdají být dobré itti biti. Jaký je praktický rozdíl mezi Snap in one Pul a ne Pul:) Co je lepší - praktické dobré pro dítě (Pul nePul)?
A taky jsem se chtěla zeptat, vím že tyto pleny mají menší savost. Takže, když mi malý třeba spí venku v kočárku 3 a pů hodiny… tak ho mám po hodině a půl vzbudit a přebalit? to teda nevím jak ho pak znovu uspím… no… jaké jsou s tímto zkušenosti?
Děkuji za vaše cenné rady:)
alco pojd sem do dizkuze, je tam spousta holek co ti poradi…
myslim si ze itti bitti a celkove vyber vybavy jen z AIO a SIO plenek neni ten nejlepsi ![]()
Já teda znám jako snap in one jenom itti bitti. Jsou dobré na přebalování venku, u doktora atd. Ale rozhodně bych z nioch nedělala celou výbavu.
Pokud jsi myslela AIO tedy vše v jednom, platí to samé, nedělala bych z nich celou výbavu.
A co se týče PULu: PUL je polyester laminovaný polyuretanem, nepropustný, prodyšný. Je to materiál používaný na svrchní kalhotky. Pod ně musíš dát nějakou savou záležitost, například kalhotkové pleny, klasické čtverce atd…
Přebalování ve spánku: Já bych nepřebalovala… tři hodiny nejsou zase tak dlouhá doba. Plenky jsou savé podle toho, jaký materiál vybereš. Když dáš nějaký bambus, tak se nemusíš bát, že by to nestačilo (zjednodušeně řečeno) A navíc děti ve spánku tolik nečůrají, většinou je to těsně po probuzení… takže to vychytáš brzkým přebalením.
preco neodporucate pouzivat len AIO?
ja som planovala tak, ze cez den aio- itty bitty a na noc jednorazovky.
nemam totiz moc miesta na susenie.
soldi píše:
preco neodporucate pouzivat len AIO?ja som planovala tak, ze cez den aio- itty bitty a na noc jednorazovky.
Protože jsou nejméně variabilní, většinou se u nich nedá dosáhnout takové savosti jako u kalhotkovek a protékají víc, než kalhotkovky.
Zmíněné Itti Bitti bych vůbec nedoporučila pro plně kojená miminka, protože ty jejich nálože tak úzká plenka nepobere, zvlášť když dítě kadí v poloze na boku při kojení atd.
soldi píše:
preco neodporucate pouzivat len AIO?ja som planovala tak, ze cez den aio- itty bitty a na noc jednorazovky.
A jakou značku používáš a jak moc vydrží - co se týče počuranosti? A kolik bych jich potřevala?
Já teda ze své vlastní zkušenosti mám Itti Bitti jen jednu plneku SIO a je tak na okrasu,jako sává teĎ už po víc vyprání je ale ty jejich vkládačky jsou podle mě dost tvrdé a jak píše ivuska jsou dost uzské mezi nožičkama takže na tekutý kakání to rozhodně není ![]()
Alca99 píše:soldi píše:A jakou značku používáš a jak moc vydrží - co se týče počuranosti? A kolik bych jich potřevala?
Obecně potřebuješ při praní obden cca 20-24 ks plenek.
ivuska.h píše:soldi píše:
nemam totiz moc miesta na susenie.Protože jsou nejméně variabilní, většinou se u nich nedá dosáhnout takové savosti jako u kalhotkovek a protékají víc, než kalhotkovky.
Zmíněné Itti Bitti bych vůbec nedoporučila pro plně kojená miminka, protože ty jejich nálože tak úzká plenka nepobere, zvlášť když dítě kadí v poloze na boku při kojení atd.
CO byste ze své vlastní zkušenosti doporučila vy? Já se v tom přiznám vůbec nevyznám a malý je plně kojený. Na trhu je toho totiž přehšel a já už nevím co je dobré - špatné co proteče- neproteče… každá rada - zkušenost s tímto je pro mě cenná.. D
ivuska.h píše:soldi píše:
nemam totiz moc miesta na susenie.Protože jsou nejméně variabilní, většinou se u nich nedá dosáhnout takové savosti jako u kalhotkovek a protékají víc, než kalhotkovky.
dik za odpoved. mne sa potom napr. este velmi pacia tieto:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?…
ale urcite ich nechcem od narodenia, ale az tak od troch styroch mesiacoch, ked sa trosku zzijem s malym, kedze to bude prve dieta.
v mojom okoli nikto nelatkuje, preto je to pre mna velka spanielska dedina a snazim sa najst nejaky kompromis, ktory by mi vyhovoval.
Alca99 píše:ivuska.h píše:CO byste ze své vlastní zkušenosti doporučila vy? Já se v tom přiznám vůbec nevyznám a malý je plně kojený. Na trhu je toho totiž přehšel a já už nevím co je dobré - špatné co proteče- neproteče… každá rada - zkušenost s tímto je pro mě cenná.. Dsoldi píše:
AIO nebo kalhotkové? Celkově bych teda nedoporučila nakoupit toho hned hodně, ale třeba po kusu od několika značek a pak uvidíš, co se osvědčí.
soldi píše:ivuska.h píše:soldi píše:
Zmíněné Itti Bitti bych vůbec nedoporučila pro plně kojená miminka, protože ty jejich nálože tak úzká plenka nepobere, zvlášť když dítě kadí v poloze na boku při kojení atd.dik za odpoved. mne sa potom napr. este velmi pacia tieto:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?…ale urcite ich nechcem od narodenia, ale az tak od troch styroch mesiacoch, ked sa trosku zzijem s malym, kedze to bude prve dieta.
v mojom okoli nikto nelatkuje, preto je to pre mna velka spanielska dedina a snazim sa najst nejaky kompromis, ktory by mi vyhovoval.
Ty osobně vyzkoušené nemám, ale co vím od ostatních, tak nejsou špatné, snad jen že nevydrží až do konce plenkování, ale jinak myslím, že dobré.
ivuska.h píše:soldi píše:Ty osobně vyzkoušené nemám, ale co vím od ostatních, tak nejsou špatné, snad jen že nevydrží až do konce plenkování, ale jinak myslím, že dobré.ivuska.h píše:soldi píše:
Zmíněné Itti Bitti bych vůbec nedoporučila pro plně kojená miminka, protože ty jejich nálože tak úzká plenka nepobere, zvlášť když dítě kadí v poloze na boku při kojení atd.dik za odpoved. mne sa potom napr. este velmi pacia tieto:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?…ale urcite ich nechcem od narodenia, ale az tak od troch styroch mesiacoch, ked sa trosku zzijem s malym, kedze to bude prve dieta.
A ty též pozžíváš snap in one nebo all in one? jakou značku?
lenholka píše:
alco pojd sem do dizkuze, je tam spousta holek co ti poradi…myslim si ze itti bitti a celkove vyber vybavy jen z AIO a SIO plenek neni ten nejlepsi
Tam jsem byla, pouhužel mi nikdo na můj dotaz neodpověděl…
alco ono je to tam ted mrtvy, hodne to zije vecer, zkus vydrzet